Dromen over bloed: Droom Betekenis, Symbolen

Dromen over bloed: Droom Betekenis, Symbolen

bloed

Bloed is de meest controversiële, de meest voorkomende en de meest krachtige en mysterieuze substantie in alle menselijke samenlevingen en culturen, van de oudheid tot nu.

Bloed is levengevende vloeistof, een echt elixer van leven en vitaliteit.

Er zijn veel overtuigingen en bijgeloof over bloed. Zijn symboliek is sterk, overvloedig en aanhoudend.

Bloed is iets waar mensen zich nogal ambivalent over voelen. Het is walgelijk en aantrekkelijk tegelijk. Er zijn individuen die niet kunnen weerstaan ​​om zelfs maar een paar druppels bloed te zien, terwijl anderen daar tolerant voor zijn.

Hoe dan ook, we zijn bang bloed te verliezen, omdat het geassocieerd is met het verliezen van onze gezondheid en sterven. Alle ernst en ernstige schade zijn geassocieerd met bloed, dus we voelen ons vaak weerzinwekkend als we bloed zien.

Dat zijn enkele van de rationele verklaringen, maar bloed heeft een uiterst belangrijke betekenis in termen van spiritualiteit, mystiek, religie en folklore.Symboliek van bloed

Omdat bloed een echt levenselixer is, de substantie die ons levend maakt, zijn er talloze en verschillende overtuigingen over. De controverse, de gekte en de verhevenheid van interpretaties van bloedbetekenissen in verschillende culturen en in de hele menselijke geschiedenis zijn op zijn minst intrigerend. Oude heidense culten bevatten vaak rituelen van bloedoffers, meestal verbonden aan praktijken die bedoeld waren om een ​​goede oogst en welvaart te verzekeren.

Er zijn gegevens die aantonen dat sjamanen, priesters en andere religieuze beoefenaars in het verleden zowel menselijk als dierlijk bloed in hun rituelen hadden gebruikt. In sommige hoeken van de wereld worden dergelijke rituelen nog steeds beoefend. Natuurlijk, als je graaft in een donker en diep rijk van mystieke, obscure praktijken, zul je zeker veel vinden over het gebruik van bloed.

Bloed is altijd als magisch beschouwd; een stof die zowel voor witte als zwarte magie wordt gebruikt. Het wordt gebruikt in liefdesdrankjes, magische voorbereidingen om iemand te laten genezen of te lijden enzovoort. Als een universeel symbool van vitaliteit en een lang leven (en eigenlijk een echte en onvermijdelijke essentie van het leven), is bloed altijd in verband gebracht met onsterfelijkheid en jeugd. Denk bijvoorbeeld aan vampierverhalen.

Een van de meest populaire legendes over bloed en jeugd is die van de beruchte Erszebet Bathory, een Hongaarse ‘Blood Countess’, een vrouw die naar verluidt zichzelf onderdompelde in het bloed van de slachtoffers van haar maagdelijke meisjes, om jong en mooi te blijven, voor altijd.

Bloed is ook een veel voorkomend symbool voor liefde, lust, leven, passie, opoffering en banden. Bloedelijke eden die broeders zouden maken van individuen die niet echt met elkaar in verband staan, worden in veel culturen als de krachtigste eden beschouwd. Gezegden die verband houden met de bloedverbinding tussen mensen, zoals dat bloed dat ‘dikker is dan water’ en ‘slecht bloed’, worden vaak gebruikt om de relaties binnen families, overgeërfd gedrag enzovoort uit te leggen en uit te drukken.

Dromen over bloed

Het denken aan bloed in onze waakzame toestand is altijd enigszins vreemd. Dromen van bloed of dromen die bloed bevatten in sommige specifieke omstandigheden worden vaak geassocieerd met significante betekenissen in de werkelijkheid. Denken aan bloed als een symbool, het heeft dubbele betekenissen in dromen.

Afhankelijk van hoe je bloed in je droom ziet, kan het je helpen om het op een goede manier te interpreteren en het mogelijk te relateren aan een echte situatie in je leven.

Dromen over bloed is meestal verbonden met negatieve aannames. In het algemeen kan bloed vitaliteit en energie symboliseren, of het tegenovergestelde, wat betekent dat ze verloren gaan.

Omdat bloed in dromen meestal buiten het lichaam wordt waargenomen, is het van nature verbonden met verlies en negatieve uitkomsten. Het kan betekenen dat je je energie verliest of iets anders.

Het kan iemand beteken dat iets je energie uitput. Je ervaart misschien een moeilijke periode in je leven, die gemakkelijk kan worden weerspiegeld in je droom in een situatie van bloeden of op een andere manier bloed verliezen.

Aan de andere kant, als je het bloed van je vijanden in je droom ziet, kan dat betekenen dat je moeilijkheden overwint die door anderen worden gesteld. Als je droomt van bloed dat stevig door je aderen stroomt, vertegenwoordigt het je kracht, je hernieuwde verve en vooruitgang.

Specifieke dromen over de interpretatie van bloed

Dromen over bloed kunnen verschillende associaties en verklaringen hebben, afhankelijk van wiens bloed je hebt gedroomd en in welke omgeving. Dromen over bloed hebben echter meestal een sterke band met belangrijke en essentiële dingen in je leven.

Laten we enkele van de meest waarschijnlijke bloeddroomsituaties bekijken.

Bloedige woorden

Als je droomt van de woorden die in bloed zijn geschreven, kan dit een weerspiegeling zijn van je werkelijke inspanning om iets te bereiken. Het kan een plan of situatie zijn waar je veel moeite voor hebt gedaan of iets wat je niet snel opgeeft. Het kan suggereren dat je volledig bezig bent met bepaalde gedachten dat ze verschijnen in de vorm van woorden geschreven in bloed.

Omdat bloed symbolisch de meest krachtige substantie is, maakt het de woorden behoorlijk persistent en blijvend. Dromen met name van het woord ‘bloed’ dat je ergens ziet staan, betekent dat er een voortdurende situatie is waar je mee te maken hebt, maar waar je niets aan kunt doen.

Bloedige handen

Dromen van het bloed aan je handen kan betekenen dat je het schuldgevoel hebt onderdrukt dat nu in je droom weerspiegelt. Heroverweeg je nieuwste acties en gedrag. Heb je iemand pijn gedaan of iets gedaan waar je spijt van hebt? Misschien probeert de droom van bloedige handen je iets te vertellen en je te helpen jezelf van schuld te bevrijden.

Bloeden

Als je droomt dat je gewond bent en je bloed verliest, kan dit betekenen dat je moe en uitgeput raakt in het leven. Het kan zowel fysieke als emotionele uitputting vertegenwoordigen. Misschien zit u vast in een onaangename situatie die u momenteel niet kunt oplossen en die uw energie uitput. Denk aan je omgeving en mensen om je heen. Bloeden in een droom kan ook betekenen dat iemand veel druk op je uitoefent en je emotioneel moe en leeglekt.Bloeden in de droom weerspiegelt de confrontatie met de mensen om je heen, je vrienden, familieleden, een partner. Dromen dat je bloed doneert, hoewel het over het algemeen een positieve actie is, betekent meestal dat je je energie verliest door stress. Als je van hoestend bloed droomt, suggereert het dat je veel moeite doet aan betekenisloze zaken en je verspilt je energie.

Bloederige scènes

Bloed spat rond, bloedige scènes, zoals plaats delicten, overal stromend bloed of overvloeiend je hele lichaam weerspiegelt je diepe emotionele onvrede en het punt van uitbarsten. Je kunt in je wakkere leven veel negatieve gedachten onderdrukken, wat tot emotionele uitbarstingen leidt die in je dromen voorkomen.

Als je constant zulke verontrustende dromen hebt, moet je zeker je emoties in het echte leven beheren en de negatieve emoties loslaten. Bloedige kamers en muren kunnen suggereren dat er een bedreiging is waarvan je je niet bewust bent in je wakkere leven.

Menstruatiebloed

Menstrueel bloed wordt beschouwd als de meest krachtige vorm van bloed, in termen van heidense bloedmagie en talloze folklore overtuigingen, over de hele wereld. Dromen over menstruatiebloed kan erop wijzen dat je eindelijk je zorgen loslaat en je van spanning verlost.

Het betekent een periode van ontspanning en rust die voor ons ligt. Aan de andere kant kan het suggereren dat een vrouw of meisje haar vrouwelijke aard onderdrukt. Omdat menstruatiebloed verbonden is met cycli, als je droomt van drinken, kan het zijn dat je vast komt te staan ​​in een betoverde cirkel en dat je het moet opbreken om verder te gaan.

Show Buttons
Hide Buttons