Dromen over vleermuis: Droom Betekenis, Symbolen

Dromen over vleermuis: Droom Betekenis, Symbolen

vleermuis

 

Dromen over dieren, vooral die in verband met duisternis en somberheid plaatsen, krijgen vaak een aantal mystieke en symbolische betekenis. Dingen die ons in de werkelijkheid ongemakkelijk maken, veranderen vaak in een nachtmerrie in een gesluierde, geheime wereld van dromen.

Dromen is in zekere zin altijd als magisch en onverklaarbaar beschouwd.

In sommige oude samenlevingen werden dromen nooit als vanzelfsprekend beschouwd, meestal in verband gebracht met een soort van bovennatuurlijke krachten en een ontmoeting met het rijk van het goddelijke. Dromen werden vaak expres geïnduceerd om de ontwikkeling van bepaalde gebeurtenissen en hun uitkomst te voorspellen.

Degenen die werden geëerd met het geschenk van rijke en levendige dromen werden meestal beschouwd als geheime krachten en het contact met het rijk van de goden.

Dromen over dieren zijn de speciale klasse van dromen, zowel voor de inheemse samenlevingen als voor de moderne psychologie. Volgens Freudiaanse en Jungiaanse volgelingen worden dromen over dieren geassocieerd met onze instincten.Omdat instincten een grondstof van onszelf zijn, hebben we ze nodig voor bescherming, net zoals dieren, maar in tegenstelling tot hen, onderdrukken we ze en vergeten ze.

Volgens sommige psychologiedeskundigen zou dit een van de belangrijkste redenen kunnen zijn waarom animas in onze dromen verschijnen.

Ze helpen ons eigenlijk om onze onderdrukte instincten op te lossen in een andere dimensie dan onze echte omgeving, begrensd door zoveel regels en voorschriften.

De symboliek van vleermuizen

Vleermuizen zijn zeker niet zo populair als donzige dieren die we als huisdier nemen. Ze behoren tot een groep levende wezens mensen, vooral in het Westerse woord, overwegen vaak weerzinwekkend, somber en eng. Er zijn veel bijgeloof over vleermuizen, meestal negatieve.

Dat is echter slechts een van de grenzen van de op angst gebaseerde westerse opvattingen en tradities.

Sommige andere samenlevingen hebben echter een meer natuurlijke benadering van alle levende wezens. Indiaanse Indianen hebben een zeer rijke geschiedenis van het interpreteren van dierlijke totems, en benaderen hen vanuit een waardering van waardering voor alle kinderen van de aarde. Ze geloven dat alle dingen in de wereld met elkaar verbonden zijn.

Vleermuizen worden geassocieerd met illusie, wedergeboorte en intuïtie. Ze vertegenwoordigen ook communicatie, reis en een verbinding met onze innerlijke diepte. Vleermuizen leven in grotten en gaan uit om te vliegen en te jagen op elke zonsondergang; in zekere zin wordt een vleermuis elke dag herboren, vanuit de baarmoeder van een Aarde. Hun kenmerkende zintuigen en zeer zachte oren worden geassocieerd met een overgevoeligheid voor de omgeving en de emoties van andere wezens.

Voor Amerikaanse Indianen zijn vleermuizen als totemdieren zeer veeleisend; ze dwingen ons om te gaan met onze innerlijke demonen, om ons ego over te geven en om altijd onze gedachten en overtuigingen te vernieuwen. Totem bat wordt beschouwd als een toegewijde gids in onze reis naar het vinden van betere ikken.

Dromen over vleermuizen

Hoewel vleermuizen voor veel mensen behoorlijk angstaanjagende wezens zijn, kunnen ze in onze dromen verschillende betekenissen hebben. Als een dier geassocieerd met wedergeboorte en een hard maar volhardend werk op ons persoonlijk ontwikkelingspad, kan vleermuis in je droom je niet-gerealiseerde potentieel vertegenwoordigen om geweldige dingen te bereiken.

Als je droomt van een vleermuis, moet je je gewoonten heroverwegen en je zover krijgen dat je het beste doet wat je kunt, om je voldaan en tevreden te voelen. Net zoals een vleermuis herboren wordt in elke schemering, kan een persoon herboren, opgefrist en klaar zijn om zijn fantasieën en doelen in de toekomst na te streven.

Dromen over vleermuizen kunnen erop wijzen dat je vastzit op een pad dat moet worden veranderd om je doel te bereiken.

Aan de andere kant kan het ook suggereren dat je je een weg baant door het donker, blindelings in een bepaalde levenssituatie en -omstandigheden binnentreedt. Je kunt je afvragen wat je doet en je voorzichtiger maken bij het nemen van beslissingen.

Vleermuizen worden meestal geassocieerd met de wereld van de doden, duisternis en stille, schaduwrijke plaatsen, onbekend voor ons bewustzijn. Dromen van vleermuizen kunnen een voorteken zijn van een familielid of een ander persoonlijk verlies van een andere soort. Populaire cultuur heeft vleermuizen veranderd in vampiers, dus ze krijgen meer donkere betekenissen.

Dromen over vampiervleermuizen betekent dat er iets of iemand in je echte leven is dat je energie laat uitdrogen. Het kan ook betekenen dat je bijna geen vertrouwen meer hebt, je persoonlijke positivisme, energie en je bronnen van alle soorten.

Oude Chinezen hebben veel meer positieve interpretatie van vleermuizen. Die fascinerende dieren worden gezien als voortekens van een goede gezondheid, van geluk, een lang leven en vrede. Ze symboliseren ook geluk en rijkdom.Volgens de Chinese folklore is een vleermuis in je droom een ​​voorspelling van vijf mogelijkheden; het voorspelt vrede, deugd, een lang leven, rijkdom en dood zonder lijden, als vijf positieve kansen voor een individu.

Slaat ongelooflijke zintuigen en hun nachtleven karakter maken die dieren een soort een raadsel voor de menselijke geest, vaak associëren ze met de verborgen rijken tussen ons en goddelijke werelden. Ze worden geassocieerd met profetische dromen, overgang, initiatie, het inzicht van onze liefdes in het verleden.

Specifieke dromen over vleermuizen

Om een ​​vliegende vleermuis in je droom te zien, kan dit enkele problemen en ergernissen in je leven vertegenwoordigen die je gemakkelijk zou kunnen oplossen.

Het suggereert dat je zou moeten omgaan met de zorgen die je dwarszitten en een opgefrist en vrij van zware gedachten. Een vliegende vleermuis kan een negatief teken zijn, maar van iets dat je volledig aankan.

Dromen over een zwerm vliegende vleermuizen gaat meestal gepaard met een negatieve situatie die buiten je bereik ligt.

Als je droomt van een groot aantal vleermuizen die kalm zijn en niet vliegen, kan het een bedreiging vormen die de mensen om je heen ellende kan bezorgen, zonder je rechtstreeks te beïnvloeden.

Show Buttons
Hide Buttons