Hortensia: Betekenis en Symboliek

Hortensia: Betekenis en Symboliek

Hortensia

Oorsprong en cultuur van hortensia’s

Hortensia komt oorspronkelijk uit Azië en Zuid-Amerika. Er wordt gezegd dat de bloem met het eerste VOC-schip naar Europa is teruggebracht.

Het woord hortensia is afgeleid van de Griekse woorden hydros wat water betekent en angos wat pot betekent. De plant kreeg deze naam omdat de vorm leek op een oude waterfles.

De symboliek van deze bloem varieert sterk van cultuur tot cultuur. In Japan wordt deze bloem geassocieerd met oprechte gevoelens, begrip en verontschuldiging. Deze betekenis stamt uit een zeer oude tijd. Er wordt gezegd dat de keizer van Japan ooit hortensia’s schonk aan de familie van een meisje van wie hij zoveel hield, maar verwaarloosde omdat hij het te druk had. Van hortensia’s wordt gezegd dat ze in verband zijn gebracht met oprechte gevoelens, waardering voor begrip en excuses nadat de Japanse keizer ze had geschonken aan de familie van een meisje van wie hij hield. In het moderne Japan hebben hortensia’s ook een symbolische betekenis van harmonie en samenleven.

In de boeddhistische traditie worden de bladeren van hortensia’s gedroogd en gebruikt om een ​​ceremoniële thee te zetten, genaamd Heavenly Tea.

Hortensia’s daarentegen hebben negatieve gevoelens in Europa, waar ze worden gebruikt om arrogantie en trots uit te spreken. Deze associatie is gebaseerd op het vermogen van de plant om veel bloemen maar weinig zaden te produceren. Er wordt gezegd dat ze deze bloemen gaven aan degenen die interesse in liefde weigerden als een teken van hun kilheid.De betekenis en het symbool van hortensia op kleur

Hortensia’s staan ​​algemeen bekend om hun roze, blauwe, paarse en witte kleuren. Alle kleuren van hortensia’s zijn mooi, maar de symbolische betekenis van de bloemen doet hetzelfde. Afhankelijk van de kleur van de hortensia kan de symbolische betekenis van de bloem sterk variëren.

Bij het schenken van een hortensia moet je voorzichtig zijn en de juiste hortensia bloemkleur kiezen voor de ontvanger om symbolisch ongemakkelijke situaties te voorkomen. De betekenis en symboliek van elke kleur hortensia is als volgt:

Roze hortensia (Rode hortensia): symboliseert oprechte gevoelens.

Deze rode bloem betekent oprechte gevoelens, romantiek, ware gevoelens. Kiezen voor een roze hortensia voor Valentijnsdag maakt het een bijzonder alternatief voor rozen of anjers.

Ook symboliseert de roze hortensia ware emoties, dus perfect voor bruidsboeketten. Van roze hortensia’s wordt gezegd dat ze de betekenis en oprechtheid van liefde bevatten. Als je goed naar deze bloem kijkt, zul je merken dat hij op een hartvorm lijkt.

Blauwe hortensia: symboliseert spijt en verontschuldiging.

Blauwe hortensia symboliseert spijt en verontschuldiging. Het toont ook gevoelens van begrip en diepe waardering. Het is een goed cadeau om te geven aan iemand die je verkeerd hebt gedaan of aan iemand die in het verleden het belang in je leven over het hoofd heeft gezien.

De betekenis van de blauwe hortensia komt van het legendarische verhaal dat de Japanse keizer zich verontschuldigde bij zijn vriendin. Of je nu in Japan bent of elders in de wereld, de blauwe hortensia symboliseert waardering en begrip voor anderen en heeft de betekenis van erkennen dat het je spijt.

Witte hortensia: symboliseert arrogantie, ijdelheid, trots.

Over het algemeen kunnen witte bloemen een symbool zijn van zuiverheid en gratie. Maar de witte hortensiabloem wordt ook geassocieerd met trots, ijdelheid en trots. Wit is ook een traditioneel symbool van mededogen. Deze betekenis zou zijn oorsprong hebben in het Victoriaanse tijdperk.Paarse hortensia: symboliseert het verlangen om iemand diep te begrijpen.

Paarse hortensiabloemen symboliseren diep begrip. Paarse hortensia wordt ook gebruikt als prachtige bloem voor vriendschap of duurzame relaties, het betekent ook dankbaarheid. Paars is traditioneel een majestueuze tint. Paarse hortensia kan ook symbool staan ​​voor trots, royalty’s en leiderschap.

Paarse hortensia’s drukken ook een diep begrip uit, waardoor ze een populaire keuze zijn voor cadeaus voor een 4e huwelijksverjaardag. Het presenteren van deze bloemen is een mooie manier om waardering te tonen aan je partner.

Groene hortensia: symboliseert regeneratie.

Over het algemeen symboliseren groene bloemen regeneratie. Ook kan groene hortensia voorspoed, geluk, gezondheid en jeugd vertegenwoordigen. Dit is een geweldig cadeau voor iemand die net begint of positieve energie in zijn leven moet injecteren.

4 omstandigheden bij het cadeau geven van hortensiabloemen

  • Blauwe hortensia’s overhandigen is een goed idee als je iemand oprecht moet verontschuldigen. Het is bekend dat hortensia’s ooit door keizers werden gebruikt om hen te helpen vergiffenis te krijgen.
  • Paarse hortensia’s brengen een diep begrip over, waardoor ze een goede keuze zijn voor vrienden die moeilijke tijden doormaken. Het kan laten zien dat je de situatie begrijpt die ze doormaken.
  • Hortensia, een bloem van oprechte gevoeligheid en diep begrip, is een geweldig cadeau voor een goede vriend. Vooral groene hortensia’s kunnen dankbaarheid uiten voor een diepe band door een vriend gezondheid en voorspoed te wensen.
  • Hortensia wordt soms geassocieerd met de vierde huwelijksverjaardag. Hoewel hortensia’s officieel geen jubileumbloem zijn, kunnen roze hortensia’s een prachtig en bijzonder cadeau zijn voor een romantische partner.

Kenmerken van hortensia

Het is een bladverliezende struik met een hoogte van 1 tot 1,5 m. Uit één stam komen meerdere stengels en de jonge takken zijn groen en dik. De bladeren zijn lang ovaal, 8~15 cm lang, met een scherpe punt en scherpe kartels aan de rand.

Wat eruitziet als een bloemblad is een kelkblad, sommige hebben gekartelde randen en de bloembladen zijn klein. Meeldraden en stampers zijn gedegenereerd en klein en vruchteloos. Zo betekende de hortensiabloem vroeger ook een vruchteloze vrouw.

Bloemen zijn relatief lang houdbaar en kunnen twee tot drie maanden meegaan als ze goed worden verzorgd. Bloemen van verschillende kleuren, zoals wit, roze, rood, paars en blauw, worden verzameld om het kleurrijk en aantrekkelijk te maken.

Hydrangea heeft de eigenschap om in verschillende kleuren te bloeien, afhankelijk van de grond en de meststof, zelfs in dezelfde variëteit.

De meeste hortensia’s bevatten gifstoffen, maar sommige planten hebben een geschiedenis van medicinaal gebruik. Het is bijvoorbeeld bekend dat de wortelstokken en wortels van hortensia urinewegproblemen behandelen. Hydrangea-wortelextract kan het vermogen van het lichaam om infecties van de nieren, blaas en urinewegen te verwijderen verbeteren door meer plassen. Het kan ook helpen bij het voorkomen van nierstenen.

Er zijn echter veel onderdelen die niet medisch zijn geverifieerd, dus u moet altijd uw arts raadplegen. Wees je bewust van mogelijke bijwerkingen of interacties met andere medicijnen.

Hortensia kleur

De bloemen van de meeste hortensia’s zijn wit. Sommige soorten kunnen echter bloemen hebben in een breder scala aan kleuren.

De kleuren variëren van blauw, roze, donkerpaars, lichtpaars en rood. De pH-waarde van de bodem en de aanwezigheid van aluminiumionen die planten kunnen opnemen, spelen een grote rol bij de kleur van bloemen bij deze soorten.

Een hogere zuurgraad van een bodem die wordt gekenmerkt door een pH van minder dan 7 duidt op een grotere hoeveelheid te absorberen aluminiumionen. Het resultaat is blauwe tot donkerpaarse bloemen.

Aan de andere kant zullen meer alkalische bodems (pH-waarde hoger dan 7 en zonder aluminiumionen) resulteren in roze tot rode hortensiabloemen.

Om paarse hortensia’s te krijgen, moet de grond een pH hebben tussen 5,5 en 6,5. Hierdoor is het niet ongebruikelijk om de perfecte paarse hortensia te vinden zonder een blauwe, roze of rode tint.Ook worden niet alle hortensia’s beïnvloed door kleurverandering door de zuurgraad van de bodem. Witte bloemen veranderen bijvoorbeeld niet van kleur.

Veranderingen in de kleur van hortensiabloemen zijn ook gerelateerd aan de erfelijkheid van bepaalde hortensiavariëteiten.

Andere factoren kunnen de kleurverandering beïnvloeden, zoals weersomstandigheden (warm of koud, nat of droog), plantgezondheid en andere natuurlijke factoren.

Een of twee keer per jaar hortensia’s bemesten kan de gezondheid van de planten verbeteren, dus de kleur kan wat donkerder zijn.

Om blauwe hortensia’s te krijgen, heb je aluminium in de grond nodig. Daarom wordt aanbevolen om aluminiumsulfaat aan de grond rond de hortensia toe te voegen, omdat het helpt om de pH van de grond te verlagen.

Als de grond van nature aluminium bevat en zuur is, benadert de kleur van de hortensia automatisch tinten blauw en paars.

Vervolgens heeft de keuze van de meststof ook invloed op de kleurverandering. Meststoffen met een laag fosfor- en hoog kaliumgehalte helpen om een ​​goede blauwe kleur te krijgen.

Roze hortensia mag geen aluminium uit de grond opnemen, dus de grond moet alkalisch zijn.

Hortensia bloem tattoo

Hortensiabloemen symboliseren meestal gevoelens van dankbaarheid. Deze bloem kan de dankbaarheid voor een bepaald persoon symboliseren. Een hortensia-tatoeage is een goede manier om je gevoelens voor je geliefde te uiten op basis van de symbolische betekenis van bloemen met diep begrip en oprechte emoties.

Show Buttons
Hide Buttons