Is limoen gezond? Lees hier de 24 voordelen

Is limoen gezond? Lees hier de 24 voordelen

Is limoen gezond

1. Limoen helpt de immuniteit te versterken.

Limoenen zijn behoorlijk rijk aan vitamine C. We hebben allemaal gehoord over het belang van vitamine C in voedingsmiddelen die de immuniteit versterken. Talrijke onderzoeken naar immuniteit tonen aan dat vitamine C een voedingsstof is die virussen en infecties bestrijdt.

Naast vitamine C zijn limoenen rijk aan antioxidanten. Antioxidanten helpen het immuunsysteem te versterken.

2. Limoen helpt bij het verbeteren van de hartfunctie.

Limoen heeft verschillende voordelen voor de gezondheid van het hart. Antioxidanten hebben een gunstig effect op het cardiovasculaire systeem. Dit helpt uw ​​bloedvaten en bloedsomloop gezond en functioneel te houden. Naarmate de slagaders functioneler en flexibeler worden, wordt het bloed dat uit het hart wordt gepompt zonder problemen vervoerd.

Vitamine C helpt de bloeddruk te verlagen, een van de belangrijkste oorzaken van hartaandoeningen wereldwijd. Deze vitamine helpt de vorming van plaque te voorkomen die de ziekte van aderverkalking bestrijdt.

Ook kunnen de hoge kaliumgehaltes in limoenen de arteriële spanning en bloeddruk verlagen. Niet alleen dat, vezels kunnen de bloeddruk verlagen en de aanwezigheid van slechte LDL-cholesterol elimineren. Vezels kunnen ook ontstekingen in bloedvaten verminderen. Dit betekent preventie tegen hartziekten, hartaanvallen en beroertes.

3. Limoen heeft voordelen voor de huid.

Twee componenten van limoen, antioxidanten en vitamine C, worden in veel huidproducten aangetroffen. Vitamine C helpt bij de opbouw van collageen, houdt de huid sterk, soepel en gehydrateerd.

In een onderzoek waarbij 4.000 vrouwen betrokken waren, hadden degenen die vitamine C slikten een lager risico op het ontwikkelen van rimpels en een droge huid naarmate ze ouder werden.4. Limoen vermindert het risico op kanker.

Limoen heeft kankerbestrijdende eigenschappen. Kanker wordt gekenmerkt door abnormale groei van cellen en verspreiding rond andere organen en weefsels. Citrusvruchten zoals limoenen hebben het vermogen om de groei en verspreiding van verschillende kankercellen naar andere delen van het lichaam te remmen.

Een van de gezondheidsvoordelen van limoenen is dat ze het lichaam voorzien van grote hoeveelheden antioxidanten. Van antioxidanten is bekend dat ze de negatieve effecten van vrije radicalen tegengaan die ons lichaam van nature produceert wanneer we voedsel eten. Vrije radicalen kunnen het risico op kanker verhogen, dus het eten van voedingsmiddelen die rijk zijn aan antioxidanten kan een preventieve behandeling helpen.

Ook gevonden in citrusvruchten, heeft d-limoneen verschillende gezondheidsvoordelen, waaronder kankerpreventie. Limoenen bevatten een flavonoïde genaamd naringenin, dat volgens recente studies krachtige kankerbestrijdende eigenschappen heeft.

5. Limoen verhoogt de opname van voedingsstoffen.

IJzer is een van de mineralen die het lichaam nodig heeft om goed te kunnen functioneren. Om precies te zijn, ijzer is een belangrijke factor bij de aanmaak van bloed en hemoglobine. Lage niveaus van dit mineraal kunnen veel problemen veroorzaken.

Vitamine C speelt een essentiële rol bij de opname van ijzer door het lichaam. Het is aangetoond dat het innemen van 100 mg van deze vitamine de ijzeropname met 13% verhoogt.

6. Limoen is goed voor het stimuleren van de stofwisseling.

Een van de gezondheidsvoordelen van limoen is dat het je metabolisme kan stimuleren vanwege het hoge gehalte aan citroenzuur. Om een ​​gezond gewicht te behouden is het aan te raden om dagelijks 1 limoen te eten.

7. Limoen helpt de spijsvertering te verbeteren.

Limoen heeft veel voordelen met betrekking tot de spijsvertering. Omdat limoen zuur is, kan het voedsel afbreken en het lichaam stimuleren om meer spijsverteringsenzymen te produceren. Deze zuurgraad houdt je spijsverteringskanaal in beweging, waardoor je een regelmatige stoelgang krijgt.Limoenen bevatten vezels in de vorm van pectine. Van vezels is bekend dat ze de spijsvertering vertragen, de bloedsuikerspiegel stabiel houden en de tumorgroei van darmkanker remmen.

Studies hebben ook aangetoond dat pectine een gezond cholesterolgehalte bevordert. En net als andere citrusvruchten bevatten limoenen een voedingsstof genaamd d-limoneen, die de symptomen van indigestie kan helpen verlichten.

8. Limoen helpt ontstekingen te bestrijden.

Een ander voordeel van limoen zijn de ontstekingsremmende eigenschappen. Citroenzuur, vitamine C en antioxidanten zijn bekende ontstekingsremmende middelen die pijn effectief kunnen verlichten.

9. Limoen helpt de bloedsuikerspiegel onder controle te houden.

Pectine is een nuttig type vezel dat in veel fruit zoals limoenen wordt aangetroffen. Het consumeren van pectine helpt het lichaam het spijsverteringsproces te vertragen. Als gevolg hiervan neemt het lichaam de bloedsuikerspiegel gemakkelijker op in een langzamer en stabieler tempo.

Studies hebben aangetoond dat limoenen en andere citrusvruchten om een ​​aantal redenen als superfoods voor diabetes worden beschouwd. Het hoge vezelgehalte in limoen regelt de opname van suiker door het lichaam in de bloedbaan, waardoor het optreden van bloedsuikerpieken, een ernstig risico voor mensen met diabetes, wordt verminderd. Limoenen en andere citrusvruchten hebben ook een lage glycemische index, dus ze veroorzaken geen onverwachte stijgingen van de bloedsuikerspiegel.

10. Limoen heeft de eigenschap de groei van micro-organismen te remmen.

Sommige onderzoeken suggereren dat de limonine die in limoenen wordt aangetroffen, de opbouw van streptokokkenbacteriën kan helpen voorkomen. Streptococcus is een soort bacterie die een verscheidenheid aan infecties en gezondheidsproblemen veroorzaakt, waaronder luchtweg- en mondinfecties.

Het eten van limoenen kan helpen voorkomen dat deze schadelijke organismen zich ontwikkelen en bacteriële ziekten voorkomen.

11. Limoen helpt nierstenen te voorkomen.

Limoenen bevatten zowel citroenzuur als vitamine C. Een studie toonde aan dat vitamine C en citroenzuur de afbraak of vorming van bepaalde soorten nierstenen helpen voorkomen.

Onderzoekers zeggen dat het opnemen van vitamine C en citroenzuur in uw dieet het risico kan verminderen dat bepaalde stenen terugkeren.

12. Limoen voorkomt bloedarmoede.

Bloedarmoede is een bloedziekte die vaak wordt veroorzaakt door ijzertekort. Hoewel limoenen niet veel ijzer bevatten, bevatten ze veel vitamine C, wat helpt om de hoeveelheid ijzer die je lichaam kan opnemen te vergroten.

13. Limoen heeft verlichtende eigenschappen voor astmasymptomen.

Een ander voordeel van limoen is dat het kan helpen bij het verlichten van astmasymptomen veroorzaakt door verkoudheid. Degenen die meer vitamine C consumeerden, hadden een lager risico op het ontwikkelen van astma.

14. Limoen kan helpen bij de behandeling van acne.

Bacteriën in de poriën van het gezicht kunnen ontstekingen verergeren, waardoor roodheid en pijn toenemen. De antibiotische eigenschappen van limoen remmen de groei van acne-veroorzakende bacteriën. Om acne te voorkomen, kun je een limoenpakket maken gemengd met honing. Honing heeft antibacteriële eigenschappen die de groei van bacteriën voorkomen, en de zure eigenschappen van limoen controleren overtollige olie.

15. Limoen is geweldig voor tandvleesverzorging.

Een gebrek aan vitamine C kan leiden tot tandvleesproblemen. Vitamine C-tekort kan bloedend tandvlees veroorzaken.

Limoen bevat flavonoïden die de microbiële groei remmen en samen met kalium de genezing van zweren en wonden bevorderen.16. Limoenen zijn goed voor de gezondheid van de ogen.

De antioxiderende en antibacteriële eigenschappen van limoen zijn gunstig voor de ogen. De antioxiderende eigenschappen van vitamine C beschermen de ogen tegen veroudering en maculaire degeneratie, en flavonoïden voorkomen infecties.

17. Limoen heeft genezende eigenschappen voor artritis.

Artritis wordt veroorzaakt door de ophoping van overtollig urinezuur in het lichaam. Dit urinezuur wordt meestal geëlimineerd door te urineren. Wanneer echter overtollig urinezuur wordt opgebouwd, worden de pijn en ontsteking van artritis verergerd. Citroenzuur, gevonden in citrusvruchten zoals limoenen, lost urinezuur op, dat in grotere hoeveelheden via de urine wordt verwijderd. Limoen heeft ook ontstekingsremmende eigenschappen die pijn en ontstekingen helpen verlichten.

18. Limoen kan helpen bij de behandeling van jicht.

Jicht wordt veroorzaakt door de ophoping van vrije radicalen of toxines, voornamelijk urinezuur, in het lichaam. Een geweldige bron van antioxidanten zoals vitamine C en flavonoïden, limoen helpt jicht te voorkomen door het aantal vrije radicalen te verminderen en het lichaam te ontgiften.

19. Limoen kan helpen bij de behandeling van aambeien.

Aambeien zijn ongemakkelijke omstandigheden in het anale gebied die bloedingen en ongemak veroorzaken tijdens ontlasting en normale activiteiten. Indien onbehandeld, kunnen aambeien zelfs leiden tot bepaalde vormen van kanker. Limoen kan helpen bij het genezen van zweren en wonden in het spijsverterings- en uitscheidingsstelsel, zodat het constipatie, de oorzaak van aambeien, kan verlichten.

20. Limoen heeft antipyretische eigenschappen.

Limoensap heeft natuurlijke antipyretische voordelen. Voor patiënten met koorts helpt een hoge concentratie vitamine C in citrus om de temperatuur op natuurlijke wijze te verlagen.21. Limoen is gunstig voor de behandeling van blaasontsteking.

Limoenen bevatten veel kalium, wat helpt bij het verwijderen van gifstoffen en afzettingen die zich ophopen in de nieren en de blaas.

Limoen heeft antiseptische eigenschappen die helpen bij de behandeling van infecties van het urinewegstelsel. Dit voorkomt prostaatgroei en voorkomt verstopping van de urinewegen door kalkafzetting in de urinewegen.

22. Limoen is goed voor de behandeling van maagzweren.

Maagzweren ontwikkelen zich meestal op het slijmvlies van de maag, slokdarm en bovenste dunne darm, wat veel maagpijn veroorzaakt. Limoen veroorzaakt een alkalische reactie, die de maagzuurgraad helpt verminderen.

Limoenen bevatten ook flavonoïden met antioxiderende, kankerbestrijdende en ontgiftende eigenschappen die de snelle genezing van spijsverterings- en mondzweren bevorderen.

23. Limoen helpt het cholesterol te verlagen.

Een ander voordeel van limoen is dat het een flavonoïde bevat, hesperidine genaamd, waarvan bekend is dat het het cholesterol- en triglyceridengehalte in het lichaam verlaagt. Als u lijdt aan een verhoogd cholesterolgehalte, wordt het aanbevolen om limoen te consumeren om het hesperidinegehalte te verhogen.

24. Limoenen zijn goed voor de gezondheid van vrouwen.

Deze citrusvrucht bevat calcium en foliumzuur, twee essentiële voedingsstoffen voor postmenopauzale en vruchtbare vrouwen. Een middelgrote verse limoen bevat 22 milligram calcium en 5 microgram foliumzuur.

Limoen Voedingsfeiten / 100g

 • Calorieën: 30 Kcal
 • Vet: (0%)
 • Natrium: (0%)
 • Koolhydraten: (4%)
 • Voedingsvezels: (10%)
 • Eiwit: (1%)
 • Calcium: (3%)
 • IJzer: (3%)
 • Kalium: ( 2%)
 • Foliumzuur: (2%)
 • Niacine: (1%)
 • Pantotheenzuur: (4%)
 • Riboflavine: (2%)
 • Thiamine: (2%)
 • Vitamine B6: (3%)
 • Vitamine C: (32%)
 • Vitamine E: (1%)
 • Koper: (7%)
 • Magnesium: (2%)
 • Fosfor: (3%)
 • Selenium: (1%)
 • Zink: (1%)
 • Cholesterol: (0%)

% is een percentage van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.

Show Buttons
Hide Buttons