Waarom zijn pruimen gezond? Lees hier de 11 voordelen

Waarom zijn pruimen gezond? Lees hier de 11 voordelen

pruimen gezond

1. Pruimen helpen constipatie te behandelen.

Pruimen bevatten veel vezels en helpen constipatie te behandelen. Pruimen bevatten isatine en sorbitol, die constipatie helpen verlichten en de spijsvertering verbeteren. Fenolverbindingen in pruimen zorgen ook voor een laxerend effect.

Pruimen verbeteren de gastro-intestinale functie. Regelmatig pruimen eten helpt de regelmaat van de ontlasting te behouden.

Van carotenoïden en polyfenolen in pruimen is ook bekend dat ze de spijsvertering helpen.

2. Pruimen helpen diabetes onder controle te houden.

Verschillende fysiologische actieve stoffen in pruimen hebben dit effect. Deze fysiologisch actieve verbindingen omvatten sorbitol, kininezuur, chlorogeenzuur, vitamine K1, koper, kalium en boor. Deze voedingsstoffen zijn synergetisch en helpen het risico op diabetes te verminderen.

Pruimenextracten kunnen helpen de bloedsuikerspiegel en triglyceriden in het lichaam te verlagen, volgens een studie gepubliceerd in het tijdschrift Biomedical Research.

Een andere studie gepubliceerd in The British Medical Journal ontdekte dat pruimenflavonoïden kunnen helpen beschermen tegen insulineresistentie en het risico op diabetes type 2 verminderen.Pruimen verhogen ook de serumspiegels van adiponectine, een hormoon dat de bloedsuikerspiegel regelt.

De vezel van pruimen vertraagt ​​de opname van koolhydraten door het lichaam.

Bovendien verhogen de fenolverbindingen in pruimen de insulinegevoeligheid, wat helpt bij de behandeling van diabetes.

3. Pruimen kunnen kanker helpen voorkomen.

Volgens een onderzoek kunnen pruimenvezels en polyfenolen risicofactoren voor darmkanker helpen voorkomen.

In andere experimentele tests konden pruimenextracten zelfs agressieve vormen van borstkankercellen doden. Wat interessanter is, is dat normale gezonde cellen niet zijn aangetast. Dit effect houdt verband met de twee verbindingen van pruimen, chlorogeenzuur en neonchlorogeenzuur.

4. Pruimen zijn goed voor de gezondheid van het hart.

Pruimen kunnen het hart beschermen door hoge bloeddruk onder controle te houden. In één onderzoek hadden personen die pruimen consumeerden een lage bloeddruk. Deze mensen hadden een slecht cholesterol en een laag totaal cholesterolgehalte.

Studies in The British Journal of Nutrition tonen aan dat regelmatige consumptie van pruimen de bloedstroom in de bloedvaten kan helpen bevorderen. Dit effect kan verschillende hartaandoeningen helpen voorkomen, waaronder atherosclerose, hartaanvallen en beroertes.

5. Pruimen helpen de gezondheid van de botten te verbeteren.

Pruimeninname wordt geassocieerd met het verminderen van het risico op osteoporose. Pruimen staan ​​bekend als effectieve vruchten voor het voorkomen en herstellen van botverlies.

Pruimen verhogen ook de botdichtheid. Sommige onderzoeken speculeren dat dit effect te wijten kan zijn aan de aanwezigheid van routines in pruimen.

Polyfenolen in pruimen kunnen de botvorming bevorderen, de botdichtheid verbeteren en botverlies voorkomen.

Een andere reden waarom pruimen goed zijn voor botten, is het vitamine K-gehalte. Deze voedingsstof verbetert de calciumbalans van het lichaam en verbetert de gezondheid van de botten. Pruimen bevatten veel vitamine K, dus ze kunnen gunstiger zijn voor de gezondheid van de botten.

Pruimen worden ook beschouwd als een ideaal voedsel om botverlies bij vrouwen in de menopauze te voorkomen. Pruimen bevatten ook bepaalde voedingsstoffen voor planten die oxidatieve stress bestrijden. Oxidatieve stress veroorzaakt vaak osteoporose door botten te breken.

6. Pruimen zijn goed voor de gezondheid van het zenuwstelsel.

Studies tonen aan dat de polyfenolen van pruimen de cognitieve functie kunnen verbeteren en het cholesterolgehalte in de hersenen kunnen verlagen. Dit kan ook een verminderd risico op neurodegeneratieve ziekten betekenen.

Experimenten met ratten hebben aangetoond dat de inname van pruimen effectief is bij het verlichten van verouderingsgerelateerde cognitieve stoornissen.

Pruimen bevatten vitamine B6, dat helpt bij het overbrengen van zenuwsignalen en voor een soepele werking van het zenuwstelsel. Tryptofaan, het aminozuur van pruimen, kan helpen bij de productie van serotonine, een neurotransmitter.

7. Pruimen kunnen de bloedcirculatie verbeteren.

Pruimen verbeteren het vermogen van het lichaam om ijzer te absorberen. Deze vrucht bevat ijzer dat nodig is voor de productie van bloedcellen. Het eten van pruimen kan de bloedcirculatie verbeteren.

8. Pruimen verminderen littekens.

Pruimen helpen bij het ontwikkelen van een nieuwe huid door de bloedcirculatie van littekens te vergroten en de vorm van littekens te verminderen. Het kan de huid helpen sneller te genezen en een beschadigde huid te vervangen door een nieuwe huid. Het eten van pruimen verbetert ook de elasticiteit van de huid.9. Pruimen helpen bij huidverzorging.

Pruimen zijn rijk aan vitamine C en antioxidanten, die helpen een gezonde huid te behouden. Ook kan de aanwezigheid van anti-aging voedingsstoffen donkere vlekken en rimpels helpen verminderen. Pruimenextract wordt gebruikt in verschillende huidverzorgingsproducten zoals gezichtswas en maskerpakket.

10. Pruimen hebben antioxiderende eigenschappen.

Deze vrucht bevat essentiële plantaardige voedingsstoffen met vitamine C en antioxiderende eigenschappen. Deze eigenschappen kunnen schade door zuurstofradikoolstoffen helpen voorkomen en het lichaam beschermen tegen dodelijke ziekten. Volgens een studie gepubliceerd in het Journal of Medical Food, kan het fenol in pruimen neuronen en het essentiële vet in het celmembraan beschermen tegen schade veroorzaakt door oxidatieve stress.

11. Pruimen kunnen de immuniteit versterken.

Pruimen bevatten veel vitamine C en kunnen de afweer van het lichaam helpen versterken. Deze vitamine kan de weerstand van het lichaam tegen infecties en ontstekingen bevorderen.

Bijwerkingen van pruimen / Voorzorgsmaatregelen

Hoewel het niet gebruikelijk is, kunnen sommige mensen bijwerkingen van pruimen hebben.

Pruimen bevatten oxalaten. Overmatige consumptie van pruimen kan leiden tot gezondheidsproblemen zoals nier- en galblaascomplicaties. Mensen die hierbij betrokken zijn hebben aandacht nodig. U moet uw arts raadplegen voordat u pruimen eet.

Sorbitol in pruimen kan een vol gevoel geven. Overmatige consumptie van vezels kan ook constipatie veroorzaken.

Mensen die gevoelig zijn voor sulfaat, moeten voorzichtig zijn met hun inname van pruimen. Omdat het een allergische reactie kan veroorzaken.

Show Buttons
Hide Buttons