Waarom is paardenbloem gezond? Lees hier de 11 voordelen

Waarom is paardenbloem gezond? Lees hier de 11 voordelen

Waarom is paardenbloem gezond?

1. Het helpt bij ontstekingen.

Van paardenbloemverbindingen is gevonden dat ze het ontstekingsniveau verlagen. Paardenbloempolysacchariden hebben ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen.

Paardebloemen verminderen over het algemeen de productie van ontstekingscytokines, een stof die betrokken is bij ontstekingen in het lichaam.

Volgens een onderzoek vertoont het eten van paardebloemen bij muizen met een ontsteking in de longen een verbetering van de conditie.

2. Verminder het risico op kanker.

Onderzoek naar paardenbloemwortels bleek antikankereffecten te hebben. Wortels blijken apoptose te induceren en de effectiviteit van chemotherapie te verbeteren. Deze studie is het resultaat van een studie van prostaatkankercellen.

Paardebloemwortelextract is niet giftig en kan een effectief alternatief zijn voor kankerbestrijding. Het colonkankermodel kan celdood van kankercellen veroorzaken. De moleculaire complexiteit van wortelextracten kan een reden zijn voor deze antikankeractiviteit.

Paardebloemwortelextracten blijken ook leverkanker te voorkomen. Ook werden vergelijkbare effecten waargenomen bij alvleesklierkanker.

Maar aangezien er nog nauwkeuriger onderzoek gaande is, zullen kankergerelateerde mensen beslist een doktersconsultatie nodig hebben voordat ze een paardenbloem eten.

3. Help diabetes te behandelen.

Het chicorinezuur en het chlorogeenzuur van paardebloem hebben een groot potentieel als functionele voedingsmiddelen tegen diabetes en als medicijnen om de controle over de diabetes onder controle te houden. Het bevat fenolische verbindingen die antidiabetische effecten kunnen bevorderen.Een studie wees uit dat zowel paardenbloembladeren als wortels vergelijkbare behandelingseffecten hebben bij diabetespatiënten. Er moet echter worden opgemerkt dat dit komt omdat het wordt gecombineerd met andere gezonde diëten.

Andere fysiologische actieve stoffen in paardenbloem die antidiabetische effecten hebben, zijn onder meer flavonoïden, fenolzuren en triterpens. Ook bevatten de wortels van paardenbloem inuline. Dit helpt de bloedsuikerspiegel te normaliseren.

4. Het is goed voor de gezondheid van het hart.

In experimenten met ratten vertoonden paardenbloemextracten verlaagde triglyceriden- en cholesterolspiegels. Wanneer ratten werden gevoed met paardebloemextracten, werd verminderde hepatische lipidenopbouw waargenomen.

Vergelijkbare resultaten werden waargenomen in onderzoeken met konijnen. Overschakelen van een vetrijk konijn naar een dieet met paardenbloemwortels verbeterde de antioxidantstatus en verlaagde serumcholesterolspiegels. Paardebloemwortels zijn goed voor oxidatieve stress, dus ze kunnen ook je hart helpen.

Paardebloem kan ook de gezondheid van het hart verbeteren door de bloeddruk te verlagen. Deze plant bevat kalium. Studies tonen aan dat regelmatige inname van kalium de bloeddruk kan helpen verlagen.

5. Het kan u helpen af ​​te vallen.

De eerste reden waarom paardenbloem goed is voor gewichtsverlies, is dat het weinig calorieën bevat. Paardebloem bevat weinig calorieën, maar is voedzaam. Dit kan de perfecte drank zijn voor mensen met een dieet. Paardebloemthee kan calorierijke dranken zoals melk en sportdranken vervangen.

De tweede reden is dat het de vetopname kan verminderen. Van paardenbloem is bekend dat het een remmend effect heeft op pancreaslipase. Pancreaslipase is een enzym dat tijdens de spijsvertering wordt uitgescheiden en dat helpt bij lipolyse. Door dit enzym te remmen, kan de manier waarop vet uit het lichaam wordt opgenomen, veranderen, wat helpt om af te vallen. In dit opzicht is echter nog nauwkeuriger onderzoek nodig.

De derde reden is dat het lipolyse bevordert. Het drinken van paardebloemthee voor de maaltijd helpt de maagafscheiding te stimuleren. Dit kan helpen bij het afbreken van vet en cholesterol. In een onderzoek onder konijnen verbeterden de lipiden- en cholesterolspiegels wanneer voedsel werd veranderd van een dieet met hoog cholesterolgehalte naar een dieet met extracten van paardenbloembladeren.

6. Het is goed voor je botten.

Paardebloem is een goede bron van vitamine K en calcium. Deze twee voedingsstoffen houden verband met de gezondheid van de botten.

Het is bekend dat vitamine K de botvorming verhoogt. Het kan ook de calciumbalans en het botmetabolisme regelen. Naast het verhogen van de botdichtheid, vermindert vitamine K ook het aantal fracturen.

De inname van calcium speelt een belangrijke rol bij het voorkomen van botverlies en botbreuken.

De verbinding in paardenbloem bevat prebiotica waarvan bekend is dat ze de calciumopname verbeteren.

7. Het is goed voor de gezondheid van de lever.

Het is bekend dat paardenbloemwortels goed zijn voor de gezondheid van de lever. Een studie wees uit dat paardenbloemwortels niet-alcoholische leververvetting kunnen verlichten en oxidatieve stress door alcohol kunnen verminderen.

Volgens sommige onderzoeken kunnen paardebloemen het herstel van leverschade bevorderen. Toch lijkt meer onderzoek nodig.

8. Het is goed voor het verhogen van de immuniteit.

Het flavonoïde gehalte van paardenbloem kan een enorme impact hebben op het menselijke immuunsysteem. Flavonoïden kunnen de immuunfunctie verbeteren.

Paardenbloemen kunnen ook de bloedcellen van het lichaam voeden. Volgens een onderzoek onder ratten kunnen paardebloemen helpen bij het handhaven van een normaal evenwicht tussen rode en witte bloedcellen. Dit kan het immuunsysteem versterken.

9. Het kan bloedarmoede helpen voorkomen.

Volgens sommige onderzoeken kunnen paardenbloemen bloedarmoede helpen voorkomen omdat ze ijzer bevatten.

10. Het heeft diuretische eigenschappen.

Paardebloem heeft diuretische eigenschappen omdat het veel kalium bevat. Deze voedingsstof kan als een diureticum werken en de urinefrequentie verhogen. Het is bekend om het vocht in het lichaam te verminderen en het juiste vocht vast te houden.11. Het is goed voor je huid.

Studies tonen aan dat extracten van paardenbloem de huid kunnen beschermen tegen UVB-schade. Extracten toonden bescherming tegen fotoveroudering.

In volksremedies is het bekend dat paardenbloem wordt gebruikt om wratten en eczeem te behandelen, naast andere huidaandoeningen.

Sommige onderzoeken tonen aan dat paardenbloemsap ook kan worden gebruikt om acne te bestrijden. Er is in dit opzicht echter meer onderzoek nodig, dus bekijk het gewoon als een referentie.

Bijwerkingen van paardenbloem / voorzorgsmaatregelen

1. Het kan allergieën veroorzaken.

Paardebloem kan allergische contactdermatitis veroorzaken. Dit kan te wijten zijn aan de aanwezigheid van een stof genaamd cesquiter fenlacton, een irriterende stof. Symptomen van allergieën zijn onder meer vergelijkbare reacties, zoals droog, jeukend eczeem.

2. Het kan de bloedverdunners verstoren.

Paardebloem is rijk aan vitamine K, wat de bloedstolling bevordert. Paardebloem kan bloedverdunners zoals warfarine verstoren.

3. Mensen met nierproblemen moeten voorzichtig zijn.

Alvorens uit te leggen, ontbreekt het aan nauwkeurige informatie hierover en is er veel onderzoek nodig. Sommige onderzoeken hebben aangetoond dat een van de belangrijkste componenten van paardenbloem nierfalen veroorzaakt bij gevoelige mensen. Als u nierproblemen heeft, moet u in sommige gevallen op de paardenbloem letten. U zult beslist een arts moeten raadplegen.

Extra informatie

Van paardebloemthee wordt gezegd dat het geschikt is om twee tot drie keer per dag te drinken. Het is bekend dat drinken tussen de maaltijden goed is, niet bij de maaltijden.

Paardebloem smaakt een beetje bitter.

Van paardebloemthee is bekend dat het constipatie verlicht en als een laxeermiddel werkt.

Paardebloemthee bevat geen cafeïne.

Paardebloem is geen slaapverwekkend voedsel.

Show Buttons
Hide Buttons