Waarom is sla gezond? Lees hier de 16 voordelen

Waarom is sla gezond? Lees hier de 16 voordelen

Sla gezond

1. Sla is goed voor ontstekingen.

Bepaalde eiwitten in sla helpen ontstekingen onder controle te houden. Dit werd aangetoond in een Iraanse studie. Studies hebben aangetoond dat sla is gebruikt in volksremedies om ontstekingen en botpijn te verlichten.

Vitaminen A, E en K in sla kunnen ook helpen om ontstekingen te verminderen. Andere groenten die rijk zijn aan vitamine K zijn boerenkool, broccoli, spinazie en kool. Hoe donkerder de kleur van sla, hoe meer antioxidanten het bevat en hoe beter het is voor ontstekingen.

2. Sla kan je helpen om af te vallen.

Een van de belangrijkste redenen waarom sla een ideaal voedsel voor gewichtsverlies kan zijn, zijn calorieën. Een sla bevat slechts 5 calorieën. Sla is bovendien een caloriearm dieet, maar bevat andere voedingsstoffen die er in overvloed zijn.

Sla heeft ook een lage energiedichtheid. Romeinse sla bestaat voor 95% uit water en bevat veel vezels. Vezels helpen je om een ​​verzadigd gevoel te krijgen. Sla is ook erg vetarm.

3. Sla is goed voor de gezondheid van de hersenen.

Ernstige hersenschade kan leiden tot de dood van zenuwcellen, wat kan leiden tot ernstige hersenziekten zoals de ziekte van Alzheimer. Veel studies hebben aangetoond dat sla-extracten deze neuronale apoptose onder controle hebben als hun rol bij GSD of glucose / serumgebrek.

Sla is ook rijk aan nitraat in de voeding. De verbinding wordt in het lichaam omgezet in stikstofoxide, een cellulair signaalmolecuul dat de endotheelfunctie bevordert. Een verminderde endotheelfunctie heeft een negatief effect op cognitieve achteruitgang en andere neurologische aandoeningen die verband houden met veroudering.4. Sla helpt de gezondheid van het hart.

Romeinse sla is een rijke bron van foliumzuur, vitamine B, dat homocysteïne omzet in methionine. Niet-omgezet homocysteïne beschadigt bloedvaten en accumuleert plaque, wat een negatief effect heeft op het hart.

Sla is ook een rijke bron van vitamine C die aderverkalking vermindert en helpt bij de behandeling van hart- en vaatziekten. Het is bekend dat vitamine C de slagaders helpt versterken en hartaanvallen voorkomt. Het opnemen van sla in uw dagelijkse voeding zal uw hart helpen.

Sla bevat ook kalium, wat de bloeddruk verlaagt en hartaandoeningen voorkomt. Inname van sla kan het HDL- en LDL-gehalte verhogen.

Volgens onderzoek houdt het eten van sla verband met het verbeteren van het cholesterolmetabolisme. Het is ook bekend dat het de antioxidantstatus van het lichaam verhoogt.

5. Sla is nuttig voor het risico op kanker.

Sla is een groente zonder zetmeel. Volgens een rapport van het World Cancer Research Fund kunnen zetmeelvrije groenten verschillende soorten kanker voorkomen, waaronder mond-, keel-, slokdarm- en maagkanker.

6. Sla kan het risico op diabetes verminderen.

Studies tonen aan dat met name sla het risico op diabetes type 2 kan verkleinen. Dit kan te wijten zijn aan de lage glycemische index van sla.

Sla bevat minder calorieën en koolhydraten. Dit feit betekent dat het de gezondheid van uw diabetesdieet helpt. In het bijzonder is snijsla beter dan andere soorten omdat het essentiële micronutriënten bevat.

Sla bevat ook lactucaxanthine, een antidiabetische carotenoïde die de bloedsuikerspiegel verlaagt en een diabetesmedicijn kan zijn.

7. Sla is goed voor de gezondheid van het gezichtsvermogen.

Sla bevat Zeaxanthin, een antioxidant die de gezondheid van het gezichtsvermogen verbetert. Ook is gevonden dat het maculaire degeneratie als gevolg van veroudering voorkomt. Het donkergroen van sla bevat zowel luteïne als zeaxanthine. Dit helpt de gezondheid van het gezichtsvermogen te verbeteren.

Romaine sla is ook een goede vervanger voor spinazie. Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat luteïne en zeaxanthine de gezondheid van het oog helpen verbeteren en staar en andere oogaandoeningen voorkomen.

8. Sla helpt de spijsvertering te verbeteren.

De vezel in sla bevordert de spijsvertering en voorkomt andere spijsverteringsziekten zoals verstopping en bult. Het kan ook buikpijn verlichten. Sla staat erom bekend de maag te helpen bij het verwerken van verschillende soorten voedsel. Het kan ook helpen bij het behandelen van andere problemen, zoals indigestie. Maar tot nu toe is er nauwkeuriger onderzoek nodig.

9. Sla kan slapeloosheid helpen behandelen.

Sla lactucarium kalmeert het zenuwstelsel en bevordert de slaap. Als je ‘s nachts niet goed kunt slapen, is het goed om sla toe te voegen aan je avondeten. Sla bevat een andere stof, lactucine genaamd, die slaap en ontspanning opwekt. Deze groente werd in de middeleeuwen ook gebruikt om slapeloosheid te verlichten.

10. Sla kan de gezondheid van de botten verbeteren.

Vitaminen K, A en C zijn belangrijk voor de productie van collageen (de eerste stap in botvorming). Sla is rijk aan alle drie de dingen. Vitamine K helpt bij het maken van kraakbeen en bindweefsel. Vitamine A helpt bij het ontwikkelen van nieuwe botcellen. Vitamine A-tekort kan leiden tot verhoogde osteoporose en het risico op fracturen. Vitamine C helpt botuitputting, een van de factoren achter veroudering.

Een tekort aan vitamine K kan uw risico op osteoporose en fracturen vergroten.

11. Sla kan de immuniteit versterken.

Er is veel onderzoek nodig op dit gebied, maar de rijke vitamines A en C van sla kunnen een goede keuze zijn om de immuniteit te versterken.

12. Sla is goed voor de zwangerschap.

Sla bevat foliumzuur. Deze voedingsstof kan het risico op geboorteafwijkingen verminderen. Sla is ook rijk aan vitamine K. Vitamine K-tekort tijdens de zwangerschap kan bloedingen veroorzaken. Het eten van de juiste hoeveelheid sla tijdens uw maaltijd kan dit helpen voorkomen. Slavezels kunnen ook constipatie voorkomen, een van de problemen die zwangere vrouwen vaak ervaren.

13. Sla kan de spierkracht en het metabolisme verbeteren.

Potentium in sla kan de spierkracht verbeteren. Sla bevat nitraat, waarvan bekend is dat het de motoriek bevordert. Maar tot nu toe is op dit gebied veel nauwkeurig onderzoek nodig. Bekijk het alleen als referentie.14. Sla kan de gezondheid van huid en haar verbeteren.

Vitamine A in sla kan de omzetting van huidcellen bevorderen. Vitamine C kan uw huid beschermen tegen ultraviolette straling, waardoor tekenen van veroudering worden vertraagd. De vezels in sla kunnen het lichaam ontgiften en de gezondheid van de huid bevorderen.

Hoewel het niet bewezen is, kan het ‘s ochtends wassen van je gezicht met sla-extract of -vloeistof de gezondheid van je huid verbeteren. Ook het wassen van je haar met sla-extract of -vloeistof als een folk remedie kan de gezondheid van je haar helpen.

15. Sla is goed voor bloedarmoede.

Sla bevat een passende hoeveelheid foliumzuur. Foliumzuurgebrek kan leiden tot bloedarmoede. Foliumzuur is ook bekend om te helpen bij grootschalige bloedarmoede. Romaine sla kan ook helpen bij de behandeling van bloedarmoede door vitamine B12-tekort.

16. Sla helpt om vocht vast te houden.

Sla is voor 95% uit water. Als je deze groenten eet, blijf je gehydrateerd.

Bijwerkingen van sla / voorzorgsmaatregelen

Bij sla moet oppassen wie er bij bloedverdunners betrokken is.

Overmatige inname van vitamine K kan problemen veroorzaken voor mensen die bloedverdunners gebruiken, zoals warfarine. Te veel sla eten kan het effect van warfarine verminderen. Als u bloedverdunners gebruikt, moet u daarom uw arts raadplegen voordat u sla inneemt.

Voorzichtigheid is geboden tijdens zwangerschap en moedermelk.

Er is geen onderbouwing voor medisch onderzoek, maar er is wel een studie waaruit blijkt dat overmatige consumptie van sla een negatief effect heeft tijdens zwangerschap en moedermelk. Vermijd daarom overmatig gebruik. De normale hoeveelheid sla is veilig.

Conclusie

Sla staat bekend om zijn uitstekende voeding. Van het bestrijden van ontstekingsziekten tot het verbeteren van de gezondheid van huid en haar, sla kan de gezondheid op veel manieren verbeteren. Het is goed voor de zomer omdat het een hoog vochtgehalte heeft. Overmatige consumptie van deze groene groenten kan echter bijwerkingen veroorzaken. Houd u aan de juiste, normale hoeveelheid voer. Als u bijwerkingen of problemen met uw lichaam heeft, eet dan niet en raadpleeg uw arts.

Show Buttons
Hide Buttons