Waarom zijn kersen gezond? Lees hier de 18 voordelen

Waarom zijn kersen gezond? Lees hier de 18 voordelen

kersen gezond

1. Kers is rijk aan antioxidanten.

We hebben allemaal moleculen in ons lichaam die vrije radicalen worden genoemd. Dit zijn in wezen onvolledige moleculen. Vrije radicalen worden geproduceerd tijdens de spijsvertering of bij blootstelling aan schadelijke omgevingsfactoren zoals straling en luchtverontreinigende stoffen. Overmatige hoeveelheden vrije radicalen worden in verband gebracht met celbeschadiging, ziekte en veroudering, wat oxidatieve stress wordt genoemd.

Antioxidanten vinden vrije radicalen in het lichaam waardoor ons lichaam geen schade meer ondervindt.

Kers is een rijke bron van antioxidanten. Polyfenolen, melatonine, carotenoïden, vitamine E en vitamine C spelen een positieve rol in het lichaam.

Hierdoor is het bewezen dat kersen het lichaam beschermen tegen verschillende ziektes zoals hartaandoeningen, kanker en type 2 diabetes.

2. Cherry helpt je comfortabel te slapen.

Kers is een rijke natuurlijke bron van melatonine, een neurotransmitter die slaap en gemoedstoestand beïnvloedt. Melatonine is een slaapverwekkende chemische stof, dus het kan nuttig zijn voor mensen met slapeloosheid.

Studies tonen aan dat het eten van kersen de slaapkwaliteit en -tijd kan verhogen.

3. Kers helpt ontstekingen te verminderen.

Cherry heeft het vermogen om lachgasconcentraties en ontstekingsfactoren aanzienlijk te verminderen.

Het eten van kersen heeft een afname aangetoond van de plasmaconcentratie van acht biomarkers die verband houden met ontstekingsziekten.

Kersenpolyfenolen kunnen ontstekingen en oxidatieve stress verminderen en voorkomen, wat een risicofactor kan zijn voor ziekten zoals artritis, diabetes, kanker en hoge bloeddruk.4. Kers is goed voor ventilatie.

Jicht is een bepaalde vorm van artritis die gewrichtspijn veroorzaakt. De oorzaak van pijn is de overmatige hoeveelheid urinezuur in het bloed. Deze pijn komt vaak voor in het grote teengewricht, maar kan ook in andere gewrichten voorkomen.

De ontstekingsremmende aard van kersen kan de symptomen van jicht aanzienlijk verminderen. Het is bewezen dat de dagelijkse consumptie van kersen de hoeveelheid urinezuur in het bloed tot normaal vermindert en jicht verlicht.

Studies tonen ook aan dat fenol in kersen het oxidatieproces van vrije radicalen verstoort, waardoor de vorming van afbraakproducten die jicht veroorzaken, wordt verminderd.

5. Kers verlaagt cholesterol.

Een van de vele gezondheidsvoordelen van kersen is het vermogen om cholesterol te verlagen. Het is bewezen dat kersen de VLDL-waarden verlagen en de HDL-waarden verbeteren.

In een experimenteel onderzoek bij muizen verminderden kersenextracten de triglyceriden in de lever en voorkwamen ze de ontwikkeling van niet-alcoholische leververvetting.

6. Cherry helpt de bloeddruk te verlagen.

Het is bewezen dat de inname van kersen zowel de systolische als de diastolische bloeddruk verlaagt.

Studies tonen aan dat fenolzuur in kersen vasculaire ontspanning en antihypertensieve eigenschappen heeft die de bloeddruk helpen verlagen en voorkomen.

7. Cherry helpt diabetes type 2 te voorkomen en te behandelen.

Kers is een ideale koolhydraatbron voor type 2 diabetici. Kers heeft een lage glycemische index. Dit betekent in wezen dat het bij inname geen hoge bloedsuikerspiegel of insulinereactie veroorzaakt.

Bovendien kunnen polyfenolen die in kersen worden aangetroffen, helpen bij het verminderen van ontstekingsmarkers die wijzen op hyperglykemie, oxidatieve stress en type 2-diabetes.

8. Cherry helpt de geestelijke gezondheid te verbeteren.

Cherry is ook nuttig voor de geestelijke gezondheid. Vooral Cherry heeft aangetoond dat het de cortisolspiegel verlaagt. Cortisol-niveaus zijn gekoppeld aan de algehele verbetering van de stemming.

Door kersen aan uw dieet toe te voegen, kunt u zich mogelijk beter voelen en lichte angst verminderen.

9. Cherry helpt de symptomen van artritis te verminderen.

De ontstekingsremmende aard van kersen, die jichtsymptomen vermindert, helpt andere vormen van artritis te onderdrukken.

Zoals hierboven vermeld, hebben sterke antioxidanten het vermogen om oxidatieve stress aanzienlijk te verminderen. Daarom vermindert dit de aanwezigheid van ontstekingseiwitten die de symptomen van artritis kunnen verergeren.

10. Cherry helpt het geheugen te verbeteren.

Verschillende onderzoeken hebben een verband aangetoond tussen de inname van kersen en een verbeterd geheugen en cognitieve functie.

Door middel van dierproeven kan anthocyanine het geheugen helpen verbeteren en de ziekte van Alzheimer voorkomen.

11. Cherry helpt de kans op kanker te verkleinen.

De inname van kersen wordt geassocieerd met een vermindering van de incidentie van kanker.

Studies tonen aan dat kersen de kans op het ontwikkelen van pancreas-, borst-, lever-, colon-, huid- en longkanker verminderen. De fenolverbindingen en het ferrilalcoholgehalte van kersen hebben dit effect.

12. Cherry helpt het risico op hartaandoeningen te verminderen.

Anthocyanines die in kersen worden aangetroffen, kunnen de peroxidatie van lipiden remmen en ontstekingen verstoren, waardoor uiteindelijk het cardiovasculaire risico wordt verminderd.

Hoge bloeddruk is een belangrijke risicofactor voor hart- en vaatziekten. Hart- en vaatziekten zijn volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) wereldwijd de belangrijkste doodsoorzaak. Kers kan ook helpen het cholesterol en de bloeddruk te verlagen.

Kers bevat voedingsstoffen zoals polyfenolen en kalium die de bloeddruk kunnen helpen.

Polyfenolen zijn antioxidanten die oxidatieve schade kunnen voorkomen.

13. Cherry helpt om op gewicht te blijven.

Het vezelgehalte van kersen helpt ook bij gewichtsbeheersing.

De vezel van kersen zorgt ervoor dat we het verzadigde gevoel langer behouden en voorkomt een plotselinge stijging of daling van de bloedsuikerspiegel.

14. Cherry helpt C-reactief eiwit te verminderen.

Van kersen is aangetoond dat ze met name C-reactief proteïne (CRP) verlagen. C-reactief proteïne is een belangrijke bloedmarker voor ontstekingen. Hogere CRP-niveaus kunnen uw risico op een hartaanval en beroerte verhogen.

Kersenrijke anthocyanines, vitamine C en andere fenolzuren helpen de effecten van hoge CRP-waarden te minimaliseren en te voorkomen.15. Kers helpt veroudering te voorkomen.

Kers is rijk aan antioxidanten. Antioxidanten bestrijden vrije radicalen die de huid er dof uit laten zien.

Kers helpt ook bij het herstellen van huidbeschadigingen veroorzaakt door zonlicht of UV-stralen.

16. Cherry helpt de ph in balans te houden.

Kers is alkalisch. Kers neutraliseert wanneer het zuurgehalte van het lichaam toeneemt. Het kan ook helpen de Ph-spiegels in evenwicht te brengen door maagproblemen zoals zuurgraad of indigestie te voorkomen.

17. Kers is rijk aan kalium en vitamine C.

Potallium draagt ​​niet alleen bij aan uitdroging en ontgifting van het lichaam, maar speelt ook een belangrijke rol bij het in stand houden van de functie van cellen, zenuwen en spieren.

Vitamine C is essentieel omdat het betrokken is bij verschillende processen in het lichaam. Vitamine C is goed voor wondgenezing en cardiovasculaire gezondheid.

18. Cherry kan het herstel van oefeningen verbeteren.

Studies tonen aan dat ontstekingsremmende en antioxidanten in kersen kunnen helpen bij het verlichten van spierpijn, schade en ontsteking veroorzaakt door inspanning.

Het is gebleken dat kersen het spierherstel bevorderen, spierpijn door inspanning verminderen en spierverlies voorkomen.

Bijwerkingen van kers / Voorzorgsmaatregelen

Kers bevat voedingsvezels en overmatige consumptie van deze vrucht kan gastro-intestinale problemen veroorzaken. Overconsumptie van kersen kan darmgas, zwelling en buikkrampen veroorzaken.

Het is niet gebruikelijk, maar sommige mensen kunnen allergisch zijn voor kersen. Symptomen zijn onder meer urticaria, ademnood, enz. Als u deze symptomen ervaart, ga dan onmiddellijk naar het ziekenhuis.

Kers is rijk aan voedingsstoffen die gunstig zijn voor ons lichaam, maar het eten van alleen kersen als dieet kan leiden tot voedingstekorten. Cherry mist bepaalde soorten vitamines, eiwitten en enkelvoudig onverzadigde vetten. Daarom moet u een uitgebalanceerd dieet gelijkmatig eten.

Show Buttons
Hide Buttons