Waarom is jujube gezond? Lees hier de 15 voordelen

Waarom is jujube gezond? Lees hier de 15 voordelen

jujube gezond

1. Jujube helpt je slapen.

Jujube is een oude Chinese volksremedie die wordt gebruikt om slaapstoornissen zoals slapeloosheid te behandelen. Jujube heeft een kalmerend effect omdat het antioxidante plantaardige chemicaliën, polysachariden, flavonoïden en saponinen bevat.

Jujube kalmeert zenuwen, induceert slaap, ontspant je lichaam en geest om angst te behandelen.

2. Jujube is goed voor de spijsvertering.

Het hoge vezelgehalte van jujube helpt de stoelgang en de spijsvertering onder controle te houden. Deze voedingsstof helpt de ontlasting te verzachten en het volume te vergroten. Als gevolg hiervan versnelt het de beweging van voedsel door het spijsverteringskanaal en vermindert het constipatie.

Jujube-extracten kunnen het risico op schade door zweren en schadelijke bacteriën helpen verminderen door het slijmvlies van de maag en darmen te versterken.

Jujube bevat ook pectine, dat antidiarree-eigenschappen heeft.

In één onderzoek verbeterden polysaccharide-extracten van dadels de spijsverteringssymptomen door de darmwanden van muizen met colitis te versterken.

3. Jujube heeft een kalmerend effect op het zenuwstelsel.

Het is bewezen dat jujube een kalmerend effect heeft op de hersenen en het zenuwstelsel. Jujube helpt ook om angst te verminderen. Het is bekend dat het kalmerende effect van jujube de hormoonspiegels beïnvloedt en kalme en comfortabele stemmingen veroorzaakt.4. Jujube is rijk aan vitamine C.

Jujube is bijzonder rijk aan vitamine C. Vitamine C helpt de huid te revitaliseren, bestrijdt vrije zuurstof en versterkt de immuniteit door ziekten te voorkomen. 100 g jujube bevat 69 mg vitamine C.

5. Jujube helpt de bloeddruk onder controle te houden.

Jujube is een voedingsmiddel met een laag natriumgehalte en een hoog kaliumgehalte. Deze kenmerken helpen de bloeddruk onder controle te houden. Potarium helpt de bloedvaten te ontspannen.

Net als het bovenstaande helpt jujube die rijk is aan ijzer en fosfor ook bij het reguleren van de bloedcirculatie. Een laag ijzergehalte in het bloed kan leiden tot bloedarmoede, spierzwakte, vermoeidheid, indigestie, duizeligheid en cognitieve problemen. Jujube verhoogt niet alleen de bloedstroom, maar vergemakkelijkt ook de bloedcirculatie.

6. Jujube is goed voor de gezondheid van de botten.

Jujube bevat calcium, fosfor en ijzer, wat helpt de botsterkte te verbeteren. Jujube is een goede voeding voor mensen met botgerelateerde aandoeningen zoals osteoporose.

Jujube kan een goede keuze zijn, vooral voor mensen die lijden aan artritis. Jujube heeft ontstekingsremmende eigenschappen die oedeem in de gewrichten kunnen verminderen.

7. Jujube is goed voor je huid.

Jujube bevat vitamine C en antioxidanten. Antioxidanten bestrijden vrije radicalen en voorkomen celbeschadiging. Vitamine C kan zorgen voor een gezonde huid en glans.

Jujube helpt ook veroudering te voorkomen. Vitamine C in jujube helpt rimpels, melanine kalmte en pigmentatie te voorkomen.

8. Jujube is rijk aan antioxidanten.

Jujube is rijk aan verschillende antioxidanten zoals flavonoïden, polysachariden en triterpeenzuur.

Schade door actieve zuurstof wordt beschouwd als een belangrijke oorzaak van verschillende chronische ziekten, waaronder diabetes type 2, hartaandoeningen en sommige vormen van kanker.

Studies tonen aan dat de antioxiderende werking van jujube-flavonoïden helpt bij het verminderen van stress en ontsteking veroorzaakt door schade aan actieve zuurstof.

9. Jujube helpt je af te vallen.

Jujube bevat veel eiwitten en vezels en weinig calorieën. Het eten van jujube kan aan voedingsbehoeften voldoen en je een vol gevoel geven.

10. Jujube heeft een ontstekingsremmende werking.

Jujube-bessen bevatten betulinezuur, waarvan is vastgesteld dat het ontstekingsremmende en antibacteriële effecten heeft. Dit remt de groei van Staphylococcus aureus aureus en E. coli, die veel bacteriële infecties veroorzaken.

Jujube is ook rijk aan krachtige antioxidanten zoals vitamine A en C. Deze voedingsstoffen verminderen het risico op chronische ontstekingen door schadelijke gifstoffen te bestrijden, oxidatieve stress te voorkomen en de productie van inflammatoire cytokines te beheersen.

11. Jujube kan hoestsymptomen verlichten.

Jujube bevat een speciaal enzym, bromeline genaamd, waarvan is vastgesteld dat het de opbouw van slijm en slijm vermindert.

12. Jujube kan helpen bij het ontgiften van bloed.

Jujube bevat saponine en alkaloïden die direct verband houden met bloedontgifting. Het verwijdert schadelijke gifstoffen uit het bloed en voorkomt het lichaam tegen verschillende bloedgerelateerde ziekten.

13. Jujube helpt kanker te voorkomen.

De rijke fenolverbindingen van de jujube verwijderen effectief schadelijke vrije zuurstof en bestrijden oxidatieve stress, waardoor het risico op kanker wordt verminderd.Studies tonen ook aan dat jujube-extracten sterke eigenschappen tegen kanker hebben, vooral bij het remmen van de verspreiding van leukemie en het voorkomen van de groei van tumorcelvorming.

Bovendien helpen de antioxiderende eigenschappen van jujube het risico op vele soorten kankercellen te voorkomen, waaronder eierstok-, baarmoederhals-, borst- en huidkanker.

14. Jujube helpt de gezondheid van het hart te verbeteren.

Van Jujube is bekend dat het de gezondheid van het hart helpt verbeteren. Potarium in de jujube ontspant de bloedvaten en helpt bij het reguleren van de bloeddruk. Ook verlaagt het voedingsvezelgehalte van jujube het risico op hart- en vaatziekten.

15. Jujube verbetert de bloedcirculatie.

Een goede doorbloeding betekent dat alle belangrijke organen op de juiste manier zuurstof in het bloed krijgen. Het rijke gehalte aan kalium, fosfor, mangaan, ijzer en zink in jujube helpt mogelijk de bloedsomloop.

Bijwerkingen van Jujube / Voorzorgsmaatregelen

Jujube is veilig voor de meeste mensen. Voorzichtigheid is echter geboden bij het gebruik van antidepressiva, omdat ze een wisselwerking kunnen hebben met het geneesmiddel. Mensen die hierbij betrokken zijn, moeten een professionele arts raadplegen voordat ze het gebruiken.

Sommige onderzoeken suggereren ook dat overmatige consumptie van jujube zelden slaperigheid, diarree, verminderde eetlust, constipatie en volheid kan veroorzaken.

Voedingsstoffen in Jujube per 100g

 • Energie 79Kcal (4%)
 • Koolhydraten 20,53 g (16%)
 • Eiwit 1,2 g (2%)
 • Totaal vet 0,20 g (1%)
 • Cholesterol 0 mg (0%)
 • Niacine 0.900 mg (5%)
 • Pyridoxine 0,081 mg (6%)
 • Riboflavine 0,040 mg (3%)
 • Thiamine 0,020 mg (2%)
 • Vitamine A 40 IE (1%)
 • Vitamine C 69 mg (115%)
 • Natrium 3 mg (<1%)
 • Kalium 250 mg (5%)
 • Calcium 21 mg (2%)
 • Koper 0,073 mg (8%)
 • IJzer 0,48 mg (6%)
 • Magnesium 10 mg (2,5%)
 • Mangaan 0,084 mg (4%)
 • Fosfor 23 mg (3%)
 • Zink 0,05 mg (1%)

Show Buttons
Hide Buttons