Waarom is kokos gezond? Lees hier de 22 voordelen

Waarom is kokos(kokosnoot) gezond? Lees hier de 22 voordelen

kokos gezond

1. Kokosnoten zijn rijk aan voedingsvezels.

Kokosnoten zijn rijk aan voedingsvezels en leveren maar liefst 61% vezels. Het vezeleffect van kokos vertraagt ​​de afgifte van glucose. Het helpt ook bij het verlichten van stress in de pancreas en enzymsystemen die het risico op het ontwikkelen van diabetes verminderen.

2. Kokosnoten zijn effectief bij het beheersen van diabetes.

Kokosnoten verbeteren de insulinesecretie en het gebruik van de bloedsuikerspiegel. Kokosnoten beheersen diabetes door een positieve invloed te hebben op hormonen voor de controle van de bloedsuikerspiegel. Dit helpt de bloedsuikerspiegel te vertragen. Kokosnoten helpen ook bij het spijsverteringsstelsel en de symptomen die gepaard gaan met darmaandoeningen.

3. Kokosnoten hebben anti-aging eigenschappen.

Cytokinine, kinetine en trans-Zeatine aanwezig in kokosnoten hebben antitrombose, antikanker en anti-aging effecten op het lichaam.

4. Kokosnoten hebben het voordeel dat ze de immuniteit verbeteren.

Een van de voordelen van kokosnoot is zijn uitmuntendheid in het immuunsysteem. Het eten van kokosnoten kan helpen de weerstand van het lichaam tegen ziekteverwekkende virussen en bacteriën te vergroten. Het eten van kokosnoten kan helpen bij de behandeling van ziekten zoals keelinfecties, bronchitis en urineweginfecties.

5. Kokosnoten zijn goed voor buikvet.

Kokosnoten helpen je om vet in je buik te verliezen. Buikvet wordt in verband gebracht met verschillende ziekten. Volgens één onderzoek kan het eten van 200 g kokosnoot per dag de BMI en taille in 12 weken aanzienlijk verminderen.6. Kokosnoten verhogen de energie.

Kokosnoten worden gekenmerkt door het verbranden van vet om de energie te verhogen. Triglyceriden in kokosnoten verhogen het energieverbruik met 5%, wat resulteert in gewichtsverlies op de lange termijn. Het is ook bekend om honger te verminderen. Dit houdt rechtstreeks verband met de manier waarop vetzuren in het lichaam worden gemetaboliseerd tot ketonen als een effect van het verminderen van de eetlust. Het eten van kokosnoten bevordert ook de schildklierfunctie en helpt chronische vermoeidheidssymptomen te verlichten.

7. Kokosnoten zijn nuttig voor kanker.

Een van de vele voordelen van kokosnoot is dat het een kankerbestrijdende werking heeft. Dit is aangetoond door middel van onderzoek. Het is vooral gunstig voor de behandeling van darmkanker en borstkanker.

8. Kokosnoten helpen vocht in het lichaam te behouden.

Kokoswater bevat belangrijke elektrolyten die helpen vocht vast te houden. Mensen die te maken hebben met lichaamsbeweging moeten kokosnoot in hun dieet opnemen. Kokosnoten vullen verloren elektrolyten aan, waardoor de immuunrespons wordt verhoogd. Het is ook lekkerder en voedzamer dan gewoon water.

9. Kokosnoten helpen urineweginfecties te voorkomen.

De natuurlijke diuretische eigenschappen van kokosnoot zijn goed voor de gezondheid van de urinewegen. Deze eigenschap helpt urineweginfecties te behandelen en te voorkomen.

10. Kokosnoten helpen het cholesterolgehalte in het bloed te verbeteren.

Kokosnoten helpen het cholesterolgehalte in het lichaam te verbeteren en verlagen het risico op hartaandoeningen. Het verzadigde vet in kokosnoten verhoogt het HDL-cholesterol van het lichaam en controleert het slechte LDL-cholesterol. Het helpt mogelijk de cardiovasculaire gezondheid door cardiovasculaire risicofactoren te verbeteren.

11. Kokosnoten helpen bacteriën te bestrijden.

Kokosnoten bevatten veel speciale zure verbindingen die bacteriën, virussen en schimmels doden en infecties helpen voorkomen.

12. Kokosnoten zijn goed voor de mondgezondheid.

Kokosnoten doden orale bacteriën, verminderen een slechte adem en helpen de algehele tandgezondheid te verbeteren.

13. Kokosnoten helpen gezonde botten en tanden.

Regelmatige consumptie van kokos helpt bij de ontwikkeling van gezonde botten en tanden. Kokosnoten verbeteren het vermogen van het lichaam om calcium en mangaan te absorberen om botten te helpen ontwikkelen. Het heeft ook het effect van het voorkomen van osteoporose.

14. Kokosnoten helpen de bloedsomloop.

Het consumeren van kokosnoot verhoogt gestaag de zuurstof van de huid en bevordert de bloedcirculatie. Een goede bloedcirculatie is nodig om zuurstof soepel naar de cellen te transporteren.

15. Kokosnoten zijn goed voor het vasthouden van vocht.

Kokoswater geeft je de meeste elektrolyten die je nodig hebt in je lichaam. Het zorgt ervoor dat zenuwen en spieren optimaal blijven functioneren.

16. Kokosolie is goed voor de gezondheid van de huid.

Kokosolie voorkomt uitdroging en dode huidcellen en houdt ze vochtig. Het helpt de huidconditie te verbeteren met een droge en ruwe huid. Het vermindert ook het risico op infectieuze atopische dermatitis, zoals Staphylococcus aureus.

Het gebruik van kokosolie op de huid zuivert en neutraliseert niet alleen gifstoffen, schimmels en bacteriën in de buitenste laag van de huid, maar bouwt ook het natuurlijke immuunsysteem en de bescherming van de huid op.

17. Kokosolie is effectief voor droge handen.

Kokosolie kan ook worden gebruikt om droge handen te behandelen. Regelmatig afwassen droogt vaak de huid van je handen uit en zorgt ervoor dat ze er lelijk uitzien. Je kunt mooie en gladde handen maken door kokosolie aan te brengen.

18. Kokosolie helpt huidkanker te voorkomen.

Een van de voordelen van kokosolie is dat het huidkanker helpt voorkomen. Kokosolie voorkomt huidkanker door 20% van de UV-stralen te blokkeren en het vocht- en lipidengehalte van de huid te verbeteren. Het kan ook worden gebruikt als een vochtinbrengende crème voor lichaam en huid, omdat het de huid hydrateert.19. Kokosolie heeft een anti-aging effect.

Kokosolie is goed om je huid jong en mooi te houden. Anti-oxidatie-eigenschappen vertragen het verouderingsproces door het lichaam te beschermen tegen schadelijke vrije radicalen. Masseer elke dag een paar druppels kokosolie om je huid gezond en glad te houden.

20. Kokosnoten helpen een vette huid.

Kokoswater kan worden gebruikt om de vette huid te behandelen. Het wast overtollige olie van de huid weg en houdt de huidtint egaal. Kokoswater is ook zeer effectief voor acne, zwarte vlekken en puistjes. Laten we een heldere en glanzende huid maken met een gezichtsmasker gemengd met kokoswater.

21. Kokosnoten zijn goed voor je hoofdhuid.

Antibacteriële eigenschappen van kokosnoot beschermen de hoofdhuid tegen roos en jeuk.

22. Kokosnoten helpen gezond haar.

Een ander voordeel van kokosnoot kan helpen om glanzend haar te behouden.

Het vitamine K- en ijzergehalte van kokosnoot houden het haar gezond en glanzend.

Gezonde voedingsstoffen in kokosnoot per 100g

 • Calorie: 354 Kcal (18%)
 • Koolhydraten: 15,23 g (12%)
 • Eiwit: 3,3 g (6%)
 • Totaal vet: 33,49 g (167%)
 • Cholesterol: 0 mg (0%)
 • Voedingsvezels: 9 g (24%)
 • Foliumzuur: 26 ug (6,5%)
 • Niacine: 0,540 mg (3%)
 • Pantotheenzuur: 0,300 mg (6%)
 • Pyridoxine: 0,054 mg (4%)
 • Riboflavine: 0,020 mg (1,5%)
 • Thiamine: 0,066 mg (5,5%)
 • Vitamine C: 3,3 mg (5,5%)
 • Vitamine E: 0,24 mg (2%)
 • Vitamine K: 0,2 ug (<1%)
 • Natrium: 20 mg (1%)
 • Aardewerk: 356 mg (7,5%)
 • Calcium: 14 mg (1,4 %)
 • Koper: 0,435 mg (48%)
 • IJzer: 2,43 mg (30%)
 • Magnesium: 32 mg (8%)
 • Mangaan: 1.500 mg (65%)
 • Fosfor: 113 mg (16%)
 • Selenium: 10,1 ug (18%)
 • Zink: 1,10 mg (10%)
 • Pytosterol: 47 mg

Show Buttons
Hide Buttons