Waarom is kimchi gezond? Lees hier de 15 voordelen

Waarom is kimchi gezond? Lees hier de 15 voordelen

is kimchi gezond

1. Kimchi helpt de spijsvertering te verbeteren.

De meeste gefermenteerde gerechten bevatten de gezondheidsvoordelen van melkzuurbacteriën. Kimchi bevat miljoenen melkzuurbacteriën die bekend staan ​​als ‘goede bacteriën’. Het wordt geproduceerd tijdens het fermentatieproces.

Daarom kan het consumeren van kimchi ziekten zoals constipatie en indigestie voorkomen.

Sommige onderzoeken hebben aangetoond dat probiotica het vermogen hebben om ziekteverwekkers in het spijsverteringskanaal te bestrijden. De antibacteriële eigenschappen van kimchi beschermen ons tegen dodelijke gastro-intestinale ziekten.

2. Het eten van kimchi verbetert de immuniteit.

Studies hebben aangetoond dat voedingsmiddelen die rijk zijn aan probiotica, zoals kimchi, je algehele immuniteit kunnen helpen versterken.

Het verbeteren van uw immuniteit verhoogt uw afweer tegen vele soorten bacteriën. Dit is onze eerste verdediging tegen vreemde stoffen die ons lichaam binnendringen.

Kimchi gebruikt rode peper als ingrediënt. Van rode pepers is bekend dat ze anti-kanker en antioxiderende eigenschappen hebben.

Het is ook wetenschappelijk bewezen dat Chinese kool de immuniteit helpt versterken vanwege de ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen.3. Kimchi is een caloriearm voedsel.

Alle ingrediënten in Kimchi bevatten weinig calorieën. Kimchi bestaat voornamelijk uit groenten zoals kool en radijs.

Deze ingrediënten zijn rijk aan vezels, wat het verzadigingsgevoel verhoogt. Van probiotica is ook bekend dat ze helpen bij het afvallen en het voorkomen van suikerverslaving.

Recent onderzoek suggereert dat het verbeteren van de goede bacteriën in je darmen, zoals probiotica, kan helpen bij het reguleren van het cholesterol dat je lichaam via je spijsverteringskanaal opneemt. Daarom wordt beoordeeld dat de melkzuurbacteriën in Kimchi een sterk effect hebben op obesitas.

Velen speculeren dat dit de reden kan zijn waarom de bevolking van Korea met obesitas en overgewicht zo laag is in vergelijking met andere landen.

4. Kimchi is rijk aan antioxidanten.

Kimchi zit vol met ingrediënten en kruiden die bekend staan ​​om hun ontstekingsremmende eigenschappen. Het staat ook bekend als kankerverwekkend voedsel vanwege het vermogen om de algehele gezondheid te bevorderen.

Chinese kool bevat bijvoorbeeld veel verbindingen die van nature ontstekingsremmend en antioxidanten zijn. Door dit aan uw dieet toe te voegen, kunt u schadelijke ziekten zoals kanker helpen bestrijden. Kool in kimchi bevat ook indol-3-carbinol, een krachtig ingrediënt tegen colorectale kanker.

Knoflook, radijs, groene ui, gember en rode peper, de ingrediënten van kimchi, zijn rijk aan antioxidanten die ontstekingsremmende eigenschappen hebben. Ontstekingsremmende voedingsmiddelen zijn belangrijk voor het voorkomen van oxidatiegerelateerde ziekten in ons lichaam, zoals cognitieve stoornissen, coronaire hartziekte en kanker.

Ook is aangetoond dat capsaïcine uit chili helpt bij de verdediging van het lichaam tegen longkanker. Niet alleen dat, het is bewezen dat allicine uit knoflook maag-, lever- en schildklierkanker bestrijdt.5. Kimchi heeft anti-aging eigenschappen.

Een van de vele voordelen van kimchi is dat het anti-aging eigenschappen heeft.

Antioxidanten zijn de bekendste anti-aging middelen om veroudering te vertragen.

Volgens onderzoek werden Koreanen beoordeeld met een lagere mate van veroudering dan mensen uit andere landen. Er wordt gespeculeerd dat de antioxiderende eigenschappen van kimchi de Koreanen er jonger hebben doen uitzien dan die van andere landen.

6. Kimchi helpt maagzweren te voorkomen.

Een maagzweer is een zweer tussen de maag en de dunne darm. Het wordt vaak veroorzaakt door een bacterie genaamd Helicobacter pylori.

Symptomen van een maagzweer zijn een opgeblazen gevoel, misselijkheid en braken. In ernstige gevallen kan het verschijnen in de vorm van zwarte ontlasting, gewichtsverlies en hevige pijn in de bovenbuik.

Tweederde van de wereldbevolking is besmet met H. Pylori. Daarom zijn veel mensen vatbaar voor maagzweren. Indien onbehandeld, kunnen maagzweren leiden tot bloedingen, perforaties of scheuren.

Van een van de vele melkzuurbacteriën die worden geproduceerd door kimchi te fermenteren, is bekend dat het dextrine produceert, een antibacteriële stof die de groei van Helicobacter pylori in ons lichaam voorkomt.

7. Kimchi verlaagt cholesterol in ons lichaam.

Een recente studie heeft aangetoond dat het consumeren van kimchi als onderdeel van een maaltijd kan helpen om het cholesterol in het lichaam in balans te brengen.

Studies hebben aangetoond dat zelfs kleine hoeveelheden kimchi het cholesterolgehalte kunnen verlagen. Daarom is het goed voor de gezondheid van cholesterol om dagelijks een kleine hoeveelheid kimchi te eten.

8. Het eten van kimchi kan diabetes helpen voorkomen.

Glucose in ons lichaam is afkomstig van de suikers in het voedsel dat we eten. Insuline is verantwoordelijk voor het afbreken van glucosedeeltjes, zodat het lichaam ze kan opnemen en omzetten in energie.

Diabetes is een van de meest voorkomende ziekten van de mensheid geworden. Naar schatting hebben wereldwijd al 415 miljoen mensen diabetes, wat betekent dat 1 op de 11 volwassenen het zal hebben. Tot overmaat van ramp weet 46% van hen niet eens dat ze diabetes hebben.

Studies hebben aangetoond dat de antioxiderende eigenschappen van kimchi de glucose in het lichaam aanzienlijk kunnen verminderen. Deze resultaten tonen aan dat kimchi een krachtig wapen kan zijn tegen diabetes bij volwassenen.

9. Het eten van kimchi kan de symptomen van voedselallergie helpen verminderen.

De meeste voedselallergieën kunnen worden veroorzaakt door het eten van kleine hoeveelheden zeevruchten, melk, pinda’s, vis, tarwe en eieren. Allergieën worden veroorzaakt door bepaalde eiwitten waarvan het lichaam van de patiënt ten onrechte bepaalt dat ze schadelijk zijn.

Als u een voedselallergie heeft, geeft uw lichaam uw immuunsysteem een ​​signaal om een ​​chemische stof, histamine genaamd, vrij te maken. Deze chemicaliën kunnen zwelling van het gezicht en vernauwing van de luchtwegen veroorzaken.

Recent onderzoek suggereert dat kimchi een van de gevaarlijke symptomen van voedselallergieën kan onderdrukken. Een in 2010 gepubliceerde studie wees uit dat het eten van kimchi voordat je voedsel eet waarvoor je allergisch bent, vernauwing van de luchtwegen kan voorkomen.

De theorie is dat de probiotica die aanwezig zijn in kimchi verantwoordelijk waren voor deze positieve resultaten. Er is echter nog meer onderzoek nodig voor nauwkeurige informatie.

10. Kimchi beschermt ons lichaam tegen chemicaliën uit plastic.

Een van de voordelen van kimchi is dat het eigenschappen heeft die ons beschermen tegen chemicaliën die uit plastic komen. Bisfenol A, algemeen bekend als BPA, is een veel voorkomende chemische stof die wordt gebruikt om kunststoffen te genezen die worden gebruikt in veel voorkomende dingen zoals plastic drankflessen of wegwerpbare voedselcontainers.BPA in ons lichaam kan veel problemen veroorzaken. Het kan onze hormoonspiegels verstoren, de hersenen en het gedrag van zich ontwikkelende zuigelingen en jonge kinderen negatief beïnvloeden en kan leiden tot kanker, hartaandoeningen en diabetes.

Een onderzoek uit 2007 kon het vermogen aantonen van bepaalde bacteriën in Kimchi om bisfenol A af te breken. Deze bacterie is een probiotische bacterie die bekend staat als Bacillus pumilus.

Hieruit blijkt dat de voordelen van kimchi een positief effect hebben op kunstmatige dreigingen zoals BPA.

11. Kimchi bevordert een gezonde lichamelijke ontwikkeling en helder zicht.

Vitamine A in kimchi heeft verschillende effecten, behalve dat het een antioxidant is die kankerverwekkende vrije radicalen uit het lichaam helpt elimineren. Vitamine A helpt een gezond lichaam te ontwikkelen en een helder en gezond gezichtsvermogen te behouden.

12. Kimchi helpt de gezondheid van het hart te bevorderen.

Studies hebben aangetoond dat het eten van kimchi helpt bij het verlagen van een hoog cholesterolgehalte en een hoge bloedsuikerspiegel, beide risicofactoren voor hartaandoeningen.

Het is aangetoond dat regelmatige consumptie van kimchi het totale cholesterol en de bloeddruk verlaagt.

Een andere studie wees uit dat kimchi kan helpen het slechte LDL-cholesterol te verlagen en de vorming van plaque in de slagaders te voorkomen.

13. Kimchi beschermt het lichaam tegen oxidatieve stress.

Oxidatieve stress is een term die schade aan cellen veroorzaakt met oxidatiemiddelen (ook wel vrije radicalen genoemd).

Kimchi is een geweldige bron van antioxidanten, die cellen helpen beschermen tegen schade veroorzaakt door oxidatieve stress. Dit kan het risico op het ontwikkelen van bepaalde ziekten helpen verlagen.

Kimchi kan ook helpen bij het voorkomen van celveroudering veroorzaakt door oxidatieve stress. Het kan de productie van vrije radicalen verminderen en de afweer van antioxidanten versterken.14. Kimchi bevat heilzame plantaardige stoffen.

Kimchi is rijk aan plantaardige stoffen die beschermende eigenschappen bieden.

Kimchi bevat polyfenolen en glucosinolaten. Het is bekend dat het antioxiderende en ontstekingsremmende eigenschappen heeft.

Chinese kool bevat bijvoorbeeld cafeïnezuur en p-coumarinezuur als hoofdbestanddeel in kimchi. Deze twee zijn polyfenolen die fungeren als antioxidanten.

15. Kimchi is goed voor de gezondheid van de hersenen.

Kimchi kan verschillende belangrijke voordelen voor de hersenen bieden.

Kimchi heeft hersenbeschermende effecten omdat het verbindingen bevat die oxidatieve stress en ontsteking voorkomen.

Het eten van voedingsmiddelen die rijk zijn aan probiotica, zoals kimchi, kan de cognitieve gezondheid ten goede komen.

Bijwerkingen / waarschuwingen: Kimchi is een goed voedingsmiddel zonder bijwerkingen. Kimchi bevat echter veel natrium, dus het moet met de nodige voorzichtigheid worden gegeten.

Voedingsfeiten per 100 g Kimchi

 • Calorieën: 15 kcal (0,52%)
 • Vet: 0,5 g (0,52%)
 • Eiwit: 1,1 g (1,96%)
 • Koolhydraten: 2,4 g (1,85%)
 • Suiker: 1,06 g (1,46%)
 • Vezel: 1,6 g (4,2%)
 • Cholesterol: 0 mg (0%)
 • Verzadigd vet: 0,067 g (0,21%)
 • Omega-3: 0,14 g (8,56%)
 • Omega-6: 0,1 g (0,61%)
 • Vitamine A: 5 μg (0,56%)
 • Thiamine: 0,01 mg (0,83%)
 • Vitamine B2: 0,21 mg (16%)
 • Vitamine B3: 1,1 mg (6,88%)
 • Vitamine B6: 0,21 mg (16,4%)
 • Vitamine B12: 0 g (0%)
 • Vitamine C: 0 mg (0%)
 • Vitamine D: 0 IE (0%)
 • Vitamine E: 0,11 mg (0,73%)
 • Vitamine K: 43,6 g (36,3%)
 • Foliumzuur: 52 μg (13%)
 • Calcium: 33 mg (3,3%)
 • Koper: 0,024 mg (2,67%)
 • IJzer: 2,5 mg (31,3%)
 • Magnesium: 14 mg (3,33%)
 • Fosfor: 24 mg (3,43%)
 • Kalium: 151 mg (4,44%)
 • Selenium: 0,5 g (0,91%)
 • Natrium: 498 mg (33,2%)
 • Zink: 0,22 mg (2%)

Show Buttons
Hide Buttons