Is meloen gezond? Lees hier de 17 voordelen

Is meloen gezond? Lees hier de 17 voordelen

meloen gezond

1. Meloen is goed voor het versterken van het immuunsysteem.

Regelmatige consumptie van meloen kan het immuunsysteem verbeteren en versterken, waardoor het lichaam ziekten kan bestrijden. Meloen is rijk aan vitamine C en vitamine A, wat de witte bloedcellen in het lichaam stimuleert om de immuniteit te verhogen.

Als krachtige antioxidant bestrijdt vitamine C effectief vrije radicalen in het lichaam. Deze vrije radicalen beschadigen de huid en veroorzaken vroegtijdige veroudering. Het toevoegen van meloen aan uw dieet kan vroegtijdige veroudering helpen voorkomen.

2. Meloen is goed voor de cardiovasculaire gezondheid.

Meloen heeft cardiovasculaire gezondheidsvoordelen. Meloen is rijk aan kalium, dat de bloeddruk reguleert en je hart gezond houdt. Dit mineraal voorkomt hoge bloeddruk en voorkomt dat natrium het lichaam verder schade berokkent.

Meloen is ook rijk aan een stof genaamd adenosine, die bloedverdunnende eigenschappen heeft en gunstig is voor het hart. Dit voorkomt bloedstolling in het cardiovasculaire systeem.

Vitamine C helpt aderverkalking te voorkomen en foliumzuur helpt hartaanvallen te voorkomen.

3. Meloen helpt kanker te voorkomen.

Meloen bevat veel vitamine C en bètacaroteen, die vrije radicalen effectief uit het lichaam kunnen verwijderen. Deze vrije radicalen zijn schadelijk omdat ze lichaamscellen aanvallen en kankergroei veroorzaken.

4. Meloen helpt bij het verlichten van stress.

Een ander voordeel van meloen zijn de stressverlichtende eigenschappen. Meloen is rijk aan kalium, dat de hartslag normaliseert en de zuurstoftoevoer naar de hersenen bevordert, waardoor je meer ontspannen en gefocust bent. Deze vrucht bevat superoxide-dismutase, dat stress bestrijdt door de bloeddruk te verlagen en de zenuwen te ontspannen.5. Meloen is goed voor de gezondheid van het oog.

De voordelen van meloen zijn onder meer een eigenschap die bètacaroteen wordt genoemd en die helpt om een ​​gezond gezichtsvermogen te behouden. Wanneer het door het lichaam wordt opgenomen, wordt dit bètacaroteen omgezet in vitamine A, wat staar helpt voorkomen en het gezichtsvermogen verbetert. Studies hebben aangetoond dat regelmatige consumptie van voedingsmiddelen met een hoog vitamine A-gehalte het risico op het ontwikkelen van staar tot 40% kan verminderen.

6. Meloen is gunstig voor de longen.

De meeste mensen weten niet dat meloen een goede vrucht is voor de longen. Regelmatige consumptie van meloenen kan vitamine A aanvullen die verloren is gegaan door continu roken of blootstelling aan passief roken. Dit helpt de longen te verjongen en is vooral nuttig voor rokers die hun longen ernstig hebben beschadigd door roken.

7. Meloen kan slapeloosheid helpen behandelen.

Meloen bevat unieke verbindingen die zenuwen ontspannen en angst kalmeren. Daarom kalmeert het het zenuwstelsel van slapeloosheidspatiënten en helpt het bij het wegwerken van slaapstoornissen.

8. Meloen helpt bij de behandeling van menstruatieproblemen.

De menstruatiecyclus is een van de meest angstige tijden voor vrouwen. Voor iemand die tegen krampen vecht, kan meloen nuttig zijn.

Vitamine C in meloen is effectief bij het reguleren van de menstruatie en het verlichten van menstruatiekrampen bij vrouwen. Regelmatige consumptie van meloenen tijdens de menstruatie kan menstruatiegerelateerde problemen helpen verbeteren.

9. Meloen helpt je af te vallen.

Meloen heeft ook voordelen in het dieet. Meloenen bevatten weinig calorieën en veel vezels, waardoor je kunt afvallen.

Vezels helpen je om af te vallen omdat het langer duurt om de maag te verlaten en het spijsverteringskanaal binnen te gaan, waardoor je langer een vol gevoel hebt. Dit langzame spijsverteringsproces voorkomt overeten.

10. Meloen is een goede voeding voor zwangere vrouwen.

Een van de voordelen van meloen is dat het rijk is aan foliumzuur. Foliumzuur is een essentiële voedingsstof voor vrouwen die zwanger willen worden en voor vrouwen die zwanger zijn. Het hoge foliumzuurgehalte van meloen helpt bij het aanmaken en behouden van nieuwe cellen, vooral bij zwangere vrouwen.

11. Meloenzaden zijn goed voor de gezondheid.

Meloenzaden zijn ook effectief. Het eten van gepureerde meloenzaden kan helpen bij het bestrijden van darmwormen. Het is ook effectief bij de behandeling van hoest, koorts en indigestie.

12. Meloen kan helpen bij de behandeling van artritis.

Door de juiste hoeveelheid meloen aan uw dieet toe te voegen, kunt u de pijn en het ongemak van artritis wegwerken. Meloen heeft ontstekingsremmende eigenschappen die ontstekingen kunnen verminderen door oxidatieve stress in de gewrichten en botten te voorkomen.

13. Meloen is goed voor de spijsvertering.

Meloen heeft een kalmerende werking en is goed voor de maag. Deze vrucht reguleert de darmmotiliteit, waardoor het spijsverteringsstelsel gezond wordt.

Meloen is een geweldige natuurlijke remedie voor mensen die lijden aan indigestie, constipatie en andere spijsverteringsproblemen vanwege het hoge vezel- en watergehalte. Het vezelgehalte van deze vrucht helpt bij het reguleren van een goede stoelgang met een rustgevend effect op de maag. Vezel voegt massa toe aan ontlasting en onderdrukt honger. Het bevat ook veel vitamine C en mineralen, wat helpt bij de behandeling van maagzweren.

14. Meloen hydrateert en verjongt de huid.

Meloen heeft ook voordelen voor de huid. Net als ons lichaam zijn sappige vruchten goed voor onze huid.

Meloen bevat vitamine K en E, die een belangrijke rol spelen bij het gezond en stralend houden van de huid. Meloen is ook een goede bron van B-vitamines, choline en betaïne, die de huid voedt en verjongt.

15. Meloen helpt de huid te regenereren.

Vitamine A en C in meloen zijn gunstig voor de huid. Vitamine A bevordert de huidregeneratie en vitamine C is betrokken bij de vorming van collageen, het bindweefsel dat de huid een jeugdige uitstraling geeft.16. Meloen heeft anti-aging eigenschappen.

Meloen is rijk aan foliumzuur, dat de celregeneratie bevordert en de huid gezond houdt. Foliumzuur is vooral gunstig voor zwangere vrouwen.

Vitamine C voorkomt schade veroorzaakt door vrije radicalen. Op deze manier biedt meloen anti-verouderingsvoordelen door rimpels te remmen, de elasticiteit van de huid te behouden en de collageensynthese te bevorderen.

17. Meloen helpt haaruitval te voorkomen.

Inositol is een vorm van vitamine B die nodig is om haaruitval te voorkomen en de haargroei te bevorderen. Meloen bevat voldoende inositol. Regelmatig consumeren van deze vrucht kan de haargroei stimuleren.

Bijwerkingen van meloen

Meloenen kunnen je suikerspiegel verlagen. Diabetes is een aandoening die wordt gekenmerkt door verhoogde bloedsuikerspiegels (glucose). Volgens deskundigen kan het eten van te veel meloen slecht zijn voor diabetici. Het kan suikeroverbelasting veroorzaken, wat kan leiden tot hoge bloedsuikerspiegels. Meloen heeft een GI-waarde van 65. Dit is vrij hoog aangezien watermeloen een glycemische index van 72 heeft. Daarom wordt aanbevolen dat mensen met diabetes een arts raadplegen voordat ze consumeren.

Meloen kan diarree veroorzaken. Het hoge watergehalte en de vezels maken deze vrucht tot een uitstekende vrucht. Sommige deskundigen beweren echter dat het eten van te veel meloen diarree kan veroorzaken. Van overmatige inname is bekend dat het dunne ontlasting en gasproblemen bevordert.

Meloen bevat een grote hoeveelheid kalium. Bètablokkers, een soort geneesmiddel dat vaak wordt voorgeschreven voor hartaandoeningen, kunnen de kaliumspiegel verhogen. Mensen die bètablokkers gebruiken, moeten meloen met mate consumeren, omdat hoge kaliumspiegels nierbeschadiging kunnen veroorzaken. Ook moeten mensen met nierproblemen hun arts raadplegen voordat ze voedingsmiddelen met een hoog kaliumgehalte, zoals meloenen, consumeren.

% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid in 100 g meloenen

 • Calorieën: 34 Kcal
 • Koolhydraten: (6,5%)
 • Eiwit: (1,5%)
 • Totaal vet: (<1%)
 • Cholesterol: (0%)
 • Voedingsvezels: (2,25%)
 • Foliumzuur: (5%)
 • Niacine: (4,5%)
 • Pantotheen Zuur: (2%)
 • Pyridoxine: (5,5%)
 • Riboflavine: (2%)
 • Thiamine: (1%)
 • Vitamine A: (112%)
 • Vitamine C: (61%)
 • Vitamine E: (0,5%)
 • Vitamine K: (2 %)
 • Natrium: (0%)
 • Kalium: (6%)
 • Calcium: (1%)
 • Koper: (4,5%)
 • IJzer: (2,5%)
 • Magnesium: (3%)
 • Mangaan: (2%)
 • Zink: (1,5%)

% is een percentage van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.

Show Buttons
Hide Buttons