Zijn garnalen gezond? Lees hier de 13 voordelen

Zijn garnalen gezond? Lees hier de 13 voordelen

Zijn garnalen gezond

1. Garnalen kunnen je helpen om af te vallen.

Hoewel garnalen weinig calorieën bevatten, zijn ze rijk aan eiwitten en voedingsstoffen. Het eten van voedzame, eiwitrijke voedingsmiddelen is goed voor een gezond gewichtsverlies.

Garnalen kunnen een geweldige keuze zijn voor diegenen die vastbesloten zijn om af te vallen, omdat ze een geweldige bron van eiwitten en vitamine D kunnen zijn zonder koolhydraten aan je dagelijkse inname toe te voegen.

Ook kan zink in garnalen het leptinegehalte in het lichaam verhogen. Leptine is een hormoon en een essentieel onderdeel van het lichaam dat de vetopslag, de eetlust en het algehele energiegebruik van het lichaam regelt. Door het leptinegehalte in het lichaam te verhogen, kunnen mensen veelvoorkomende problemen zoals te veel eten vermijden.

2. Garnalen zijn goed voor de gezondheid van het oog.

Van astaxanthine is aangetoond dat het een zeer belangrijke rol speelt bij het in stand houden van de gezondheid van de ogen, met name de bescherming van het netvlies tegen oxidatieve schade veroorzaakt door overmatige blootstelling aan de zon.

Garnalen kunnen ook helpen bij de behandeling van leeftijdsgebonden maculaire degeneratie. Astaxanthine verlaagt vrije radicalen en verlicht vermoeide ogen.3. Garnalen helpen de gezondheid van de botten.

Eiwitten, calcium, fosfor, magnesium en verschillende vitamines zijn voedingsstoffen die in garnalen worden aangetroffen en die de gezondheid van de botten helpen ondersteunen. Tekorten aan voedingseiwitten en vitamines kunnen leiden tot verlies van botkwaliteit, botmassa en kracht, wat de belangrijkste symptomen van osteoporose zijn. Door garnalen aan uw dieet toe te voegen, kunt u uw botten gezond houden van deze symptomen.

4. Garnalen helpen de gezondheid van de hersenen.

Garnalen bevatten tryptofaan, waarvan bekend is dat het een stemmingsveranderend hormoon activeert dat bekend staat als serotonine. De combinatie van het omega-3- en vitamine B12-gehalte van garnalen kan de hersenfunctie verbeteren en de ziekte van Alzheimer voorkomen.

Omega-3-vetzuren zoals EPA en DHA bestrijden depressie en verbeteren de algehele geestelijke gezondheid. Studies hebben aangetoond dat voedingsmiddelen die rijk zijn aan omega-3-vetten, zoals garnalen, het vermogen hebben om de cognitieve, stemmings- en concentratieniveaus te verbeteren.

Garnalen bevatten ook veel ijzer, wat nodig is voor het proces waarbij hemoglobine zich bindt met zuurstof. Van ijzer is aangetoond dat het het begrip, het geheugen en de concentratie verbetert door de zuurstoftoevoer naar de spieren te vergroten, kracht en uithoudingsvermogen te bieden, terwijl de zuurstoftoevoer naar de hersenen toeneemt. Studies hebben aangetoond dat astaxanthine, gevonden in garnalen, kan helpen het geheugen en de overleving van hersencellen te verbeteren en het risico op hersenontstekingsziekte te verminderen.

Niet alleen dat, garnalen zijn een goede bron van jodium, dat het lichaam nodig heeft om schildklierhormonen te maken. Schildklierhormonen zijn nodig voor de ontwikkeling van de hersenen tijdens de kindertijd en tijdens de zwangerschap.

5. Garnalen zijn goed voor kankerpreventie.

De krachtige antioxiderende eigenschappen van astaxanthine en omega-3-vetzuren kunnen een beschermend en remmend effect hebben op kanker, waardoor de groei van kankercellen wordt verminderd.

6. Garnalen hebben een huidbeschermend effect.

Een van de voordelen van garnalen is dat ze huidbeschermende eigenschappen hebben. Astaxanthine kan de elasticiteit van de huid verbeteren en huidrimpels verminderen door de huid te hydrateren. Astaxanthine kan ook huidbeschadiging door UV-licht verminderen, waardoor uiteindelijk het risico op huidkanker wordt verminderd.

7. Garnalen helpen hartaandoeningen te voorkomen.

Het eten van garnalen kan het goede cholesterol (HDL) verhogen en het slechte cholesterol (LDL) en triglyceriden verlagen. Garnalen kunnen hartaandoeningen voorkomen dankzij het gehalte aan omega-3-vetzuren. Een ander voordeel van omega-3 is de gezondheid van het hart en de ontstekingsremmende eigenschappen.

8. Garnalen zijn gunstig voor de gezondheid van vrouwen.

Van astaxanthine is aangetoond dat het opvliegers, gewrichtspijn en depressie vermindert die vaak voorkomen tijdens de menopauze. Omega-3-vetzuren kunnen de symptomen van PMS verlichten.

9. Garnalen zijn een rijke bron van eiwitten.

Het is algemeen bekend dat eiwitten een belangrijk onderdeel zijn van elke cel in ons lichaam. Gebrek aan eiwitten in uw dagelijkse voeding kan leiden tot spierzwakte, vermoeidheid, een laag immuunsysteem, trage wondgenezing en slechte concentratie. Daarom is het erg belangrijk om eiwitten aan je dagelijkse voeding toe te voegen.

Garnalen bevatten hoogwaardige eiwitten. Het bevat ook essentiële aminozuren die het lichaam niet zelf kan aanmaken. Daarom kan het eten van garnalen een aantal gezondheidsvoordelen bieden.

10. Garnalen zijn goed voor het versterken van het immuunsysteem.

Astaxanthine is een krachtige natuurlijke antioxidant die aanwezig is in garnalen. Het werkt als een stimulerend middel voor het immuunsysteem en vermindert oxidatieve stress.

Astaxanthine verhoogt de productie van antilichaamproducerende cellen in het lichaam die ziekteverwekkende micro-organismen bestrijden. Het beschermt ook uw DNA door DNA-schade te verminderen.11. Garnalen hebben anti-aging eigenschappen.

Garnalen hebben anti-aging voordelen. Zonlicht is een van de belangrijkste factoren die huidveroudering versnellen. Langdurige blootstelling aan zonlicht en UV-stralen kan rimpels, vlekken en brandwonden veroorzaken.

Garnalen bevatten veel astaxanthine, een krachtige antioxidant die de tekenen van huidveroudering door de zon aanzienlijk kan verminderen.

12. Garnalen helpen haaruitval te voorkomen.

Garnalen hebben ook voordelen voor de gezondheid van het haar. Een tekort aan zink kan haaruitval veroorzaken. Zink speelt een belangrijke rol bij het in stand houden en aanmaken van nieuwe cellen, waaronder haar- en huidcellen. Daarom kan zink nuttig zijn voor mensen die hun haar beginnen te verliezen of van wie de haargroei afneemt.

13. Garnalen kunnen bloedarmoede helpen voorkomen.

Een ander gezondheidsvoordeel van garnalen is dat het bloedarmoede voorkomt. Garnalen bevatten 19% vitamine B12. Het helpt bloedarmoede te voorkomen door de aanmaak van rode bloedcellen te bevorderen.

Garnalen bijwerkingen / voorzorgsmaatregelen

 • Kwik: net als veel andere soorten zeevruchten bevatten garnalen sporen van kwik. Dit is schadelijk voor de menselijke gezondheid en kan kwikvergiftiging, problemen met het gezichtsvermogen en een slechte gezondheid van de foetus veroorzaken.
 • Purines: Purines komen van nature voor en zijn een essentieel onderdeel van de chemie van ons lichaam, maar overmatige niveaus kunnen gevaarlijk zijn, vooral voor mensen met aandoeningen zoals jicht. Purines worden afgebroken tot urinezuur wanneer cellen afsterven, en de nieren beheren en sturen de stroom urinezuur in en uit het lichaam. Garnalen bevatten gematigde niveaus van purines en zijn veilig voor de meeste mensen. Als een persoon met jicht echter te veel garnalen eet, kan dit probleem verergeren.
 • Allergieën: Verschillende zeevruchten, zoals garnalen, kunnen allergische reacties veroorzaken. Wees voorzichtig wanneer u nieuwe soorten vis eet of wanneer u de hoeveelheid zeevruchten in uw dieet drastisch verhoogt, aangezien u onverwachte allergische reacties kunt krijgen.

Voedingswaarde per 100 g garnalen

 • Calorieën: 106 kcal
 • Koolhydraten: 0,9 g
 • Vet: 1,7 g
 • Omega-3: 540 mg
 • Omega-6: 28 mg
 • Eiwit: 20,3 g
 • Vitamine D: 38%
 • Vitamine B12: 19%
 • Vitamine B3: 13%
 • Vitamine B6: 5%
 • Vitamine E: 5%
 • Vitamine A: 4%
 • Vitamine B5: 3%
 • Vitamine C: 3%
 • Vitamine b12%
 • Vitamine B2: 2%
 • Foliumzuur: 1%
 • Selenium: 54%
 • Fosfor: 20%
 • IJzer: 13%
 • Koper: 13%
 • Magnesium: 9%
 • Zink: 7%
 • Natrium: 6%
 • Kalium: 5%
 • Mangaan: 3%

(% is een percentage van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.)

Show Buttons
Hide Buttons