Waarom is rode kool gezond? Lees hier de 11 voordelen

Waarom is rode kool gezond? Lees hier de 11 voordelen

rode kool gezond

Rode kool

Rode kool is een voedzame en heerlijke groente die wereldwijd aan populariteit heeft gewonnen en is een voedingsmiddel. Ook bekend als paarse kool of rode kool, het is een kruisbloemige groente en is gemakkelijk te vinden in Noord-Europa, de Verenigde Staten en delen van Azië.

Het interessante aan deze kool is dat hij van kleur verandert afhankelijk van de pH-balans eromheen, dus hij wordt vaak gebruikt als pH-indicator. De kleur van kool fluctueert eigenlijk afhankelijk van de pH-balans van de grond waarin het groeit. Het is ook bekend dat het veel gemakkelijker te bewaren is dan traditionele kool. Het wordt het meest gebruikt in salades, maar kan ook als bijgerecht bij bepaalde vleesgerechten worden gebruikt.

Een van de belangrijkste redenen waarom rode kool populair is, is omdat het veel fytochemicaliën, antioxidanten, voedingsstoffen, vitamines en mineralen bevat. Deze essentiële componenten omvatten calcium, mangaan, magnesium, ijzer en kalium, evenals vitamine C, vitamine K, B-vitamines en voedingsvezels. Het is ook rijk aan antioxidanten zoals anthocyanines en indolen.1. Rode kool is goed voor de gezondheid van de botten.

Rode kool bevat een verscheidenheid aan voedingsstoffen die belangrijk zijn voor de gezondheid van de botten. Veel mensen weten dat vitamine D en calcium belangrijk zijn voor de gezondheid van de botten. Afgezien daarvan zijn andere voedingsstoffen die essentieel zijn voor je botten vitamine K en magnesium.

Rode kool is een goede bron van vitamine K en levert kleine hoeveelheden calcium, magnesium en zink om gezonde botten op te bouwen en te behouden.

2. Rode kool heeft effecten op de spijsvertering.

Kool bevat weinig calorieën en veel voedingsvezels, wat effectief helpt bij het spijsverteringsproces.

Het eten van kool kan gastro-intestinale problemen zoals indigestie en constipatie helpen voorkomen. De oplosbare vezels in rode kool kunnen de nuttige bacteriën in je darm helpen.

Voedingsvezels vertragen ook het spijsverteringsproces, waardoor je langer vol zit. Dit helpt bij het afvallen omdat het honger en onbedwingbare trek naar voedsel voorkomt.

3. Rode kool is goed voor de gezondheid van het hart.

De anthocyanines in rode kool kunnen het hart ten goede komen. Een dieet met veel anthocyanines is in verband gebracht met het verlagen van de bloeddruk. Het is ook in verband gebracht met een verminderd risico op hart- en vaatziekten.

4. Rode kool kan je helpen om af te vallen.

Hoewel rode kool zeer weinig calorieën bevat, is hij wel rijk aan voedingsvezels. Door je veel verzadiging te geven met weinig calorieën, kun je afvallen.

5. Rode kool heeft anti-aging eigenschappen.

Een van de vele voordelen van rode kool zijn de anti-aging eigenschappen. Antioxidanten doen meer dan u beschermen tegen de effecten van vrije radicalen. Het helpt ook de tekenen van veroudering te verminderen die kunnen worden veroorzaakt door vrije radicalen. Antioxidanten helpen de huid gezond te houden en verminderen rimpels en ouderdomsvlekken.

6. Rode kool is goed voor de gezondheid van de ogen.

Vitamine A in rode kool is goed voor de gezondheid van de ogen. Vitamine A houdt uw gezichtsvermogen gezond en voorkomt maculaire degeneratie en cataractvorming. Het kan ook worden omgezet in bètacaroteen, wat erg belangrijk is voor het behoud van de gezondheid van het oog naarmate je ouder wordt.

7. Rode kool is gunstig voor de maaggezondheid.

Rode kool bevat een grote hoeveelheid van het aminozuur glutamine. Dit specifieke aminozuur is in verband gebracht met het verminderen van ontstekingen en pijn geassocieerd met zweren in het maagdarmstelsel.

8. Rode kool heeft het effect van het verbeteren van de immuniteit.

Rode kool is rijk aan vitamines, waaronder vitamine C. Vitamine C, ook wel ascorbinezuur genoemd, is een belangrijke antioxidant en een belangrijk onderdeel van het immuunsysteem. Dit stimuleert de activiteit van witte bloedcellen die de eerste verdedigingslinie van het immuunsysteem vormen. Vitamine C is ook belangrijk voor de vorming van collageen dat de cellen in ons lichaam ondersteunt.9. Rode kool helpt kanker voorkomen.

Rode kool is rijk aan antioxidanten zoals anthocyanines en indolen, die kankerbestrijdende eigenschappen hebben. Deze antioxidanten werken in feite tegen ziekteverwekkende vrije radicalen als schadelijke bijproducten van het cellulaire metabolisme.

Indol helpt ook bij het voorkomen van borstkanker bij vrouwen en vitamine A vermindert de kans op longkanker.

10. Rode kool helpt bij artritis.

Rode kool heeft fytonutriënten die kunnen helpen bij het bestrijden van artritis. Deze groente is rijk aan anthocyanines, die ontstekingen zoals gewrichtspijn en zwelling helpen voorkomen. Het opnemen van rode kool in uw dieet kan helpen bij de behandeling van artritis en de bijbehorende complicaties.

11. Rode kool kan helpen bij de behandeling van hoge bloeddruk.

Rode kool is rijk aan kalium. Het speelt een belangrijke rol bij het beheersen van plotselinge stijgingen van de bloeddruk door de schadelijke effecten van natrium te beperken om een ​​optimale hartactiviteit te behouden. Het helpt ook de hartspier te ontspannen en verlaagt de hoge bloeddruk, waardoor hoge bloeddruk effectief wordt gecorrigeerd.

Voedingsfeiten per 100g Rode kool

 • Calorie: 31 Kcal
 • Vet: 0,2 g
 • Verzadigd vet: 0 g
 • Cholesterol: 0 mg
 • Natrium: 27 mg
 • Kalium: 243 mg
 • Koolhydraten: 7 g
 • Voedingsvezels: 2,1 g
 • Suiker: 3,8 g
 • Eiwit: 1,4 g
 • Vitamine C: 57 mg
 • Calcium: 45 mg
 • IJzer: 0,8 mg
 • Vitamine B6: 0,2 mg
 • Vitamine K: 75 mcg
 • Magnesium: 16 mg

Show Buttons
Hide Buttons