Waarom is spinazie gezond? Lees hier de 11 voordelen

Waarom is spinazie gezond? Lees hier de 11 voordelen

Waarom is spinazie gezond?

1. Houd uw huid, haar en nagels gezond.

Vitamine A in spinazie kan uw huid beschermen tegen ultraviolette straling. Het bestrijdt oxidatieve stress die optreedt in de dermis en houdt de huid gezond. U kunt een gezonde huid krijgen door regelmatig spinazie te eten.

Spinazie is rijk aan magnesium en ijzer. Magnesium en ijzer kunnen de gezondheid van het haar verbeteren. IJzertekort is gerelateerd aan haaruitval. IJzerrijke spinazie kan haaruitval helpen voorkomen.

Spinazie bevat ook biotine, een mineraal dat helpt bij het behandelen van gebroken of gebarsten nagels.

2. Het kan u helpen af ​​te vallen.

Sommige onderzoeken tonen aan dat spinazie de eetlust kan remmen. Vrouwen met overgewicht verloren 43% meer gewicht na het consumeren van 5 gram spinazie-extract gedurende drie maanden, zo bleek uit het rapport.

Ook daalde de drang om zoet te eten met 95%. Spinazie-extracten bevatten meestal tilacoïden die in groene planten voorkomen.3. Verminder het risico op kanker.

Glycoglycerlipiden in spinazie kunnen een belangrijke rol spelen bij het voorkomen van kanker. Het kan mogelijk het kankerrisico verminderen door de tumorgroei te remmen.

Sommige onderzoeken hebben aangetoond dat vitamine A in spinazie verband houdt met een verminderd risico op borstkanker. Als u meer dan twee keer per week spinazie eet (of vitamine A-rijke wortels), vermindert u het risico op borstkanker voorzichtig.

Spinazie is ook een draadkruisgroente. Studies hebben aangetoond dat gekruiste groenten goed zijn voor de preventie van kanker. Spinazie is rijk aan carotenoïden (zoals luteïne en zeaxanthine) die kanker kunnen helpen behandelen.

4. Het is goed voor de behandeling van diabetes.

Spinazie bevordert de verzadiging en vermindert de glucoserespons na de maaltijd. Dit komt omdat spinazie een hoog vezel- en vochtgehalte heeft.

Spinazie bevat ook nitraat. Deze verbinding is gevonden om insulineresistentie te helpen voorkomen. Het kan ook ontstekingen verlichten, een belangrijke risicofactor voor diabetes.

Een andere reden waarom spinazie deel kan uitmaken van een diabetesdieet, is een laag koolhydraatgehalte. Vergeleken met zetmeelgroenten is spinazie een zetmeelvrije groente met een laag koolhydraatgehalte. Daarom is bekend dat een dieet met spinazie de bloedsuikerspiegel kan verlagen.

Lage koolhydraatgehaltes kunnen helpen de glucosespiegel onder controle te houden, maar tot nu toe is er veel nauwkeuriger onderzoek nodig.

5. Helpt de bloeddruk onder controle te houden.

Het nitraat van spinazie is een geweldige voedingsstof. Deze verbinding verbetert de endotheelfunctie en verlaagt de bloeddruk om de gezondheid van het hart te bevorderen.

Ook kan spinazienitraat de arteriële stijfheid verlichten, wat kan leiden tot hoge bloeddruk.Eiwitten in spinazie zijn nuttig bij de behandeling van hoge bloeddruk en kunnen het risico op hartaandoeningen verminderen.

Magnesium in deze groente kan ook de bloeddruk onder controle houden. Dit mineraal ontspant en verwijdt de bloedvaten om de doorbloeding te bevorderen.

6. Het is goed voor uw gezichtsvermogen.

Spinazie bevat twee belangrijke antioxidanten, luteïne en zeaxanthine, waarvan bekend is dat ze effectief zijn bij het verbeteren van het gezichtsvermogen. Deze verbinding bestrijdt vrije radicalen en vermindert het risico op cataracten en veroudering gerelateerde maculaire degeneratie.

7. Het is goed voor je botten.

Spinazie is nuttig voor de gezondheid van de botten. Spinazie is rijk aan twee voedingsstoffen, vitamine K en calcium, die belangrijk zijn voor de botsterkte.

Een lage calciuminname veroorzaakt osteoporose. De inname van calcium is gerelateerd aan botmassa, botverlies en fractuur.

8. Het is goed voor de spijsvertering.

Spinazie bevat vezels. Vezel heeft verschillende voordelen:

Volgens onderzoek kunnen vezels de verzadiging langer behouden. Het helpt ook om de spijsvertering te bevorderen, omdat het voedsel helpt om door het spijsverteringsstelsel te bewegen.

9. Het kan helpen bij de behandeling van astma.

Oxidatiestress heeft een belangrijk effect op astma. Spinazie bevat vitamine C, een krachtige antioxidant die oxidatieve stress kan bestrijden. Dit kan helpen bij de behandeling van astma.

Veel luteïne en zeaxanthine in de groene bladeren van spinazie kunnen ook helpen bij de behandeling van astma.

Spinazie heeft echter wat meer onderzoek nodig naar de behandeling van astma. Er is meer onderzoek nodig om de effecten van uw dieet op astma en andere allergieën te begrijpen. Bekijk het alleen als referentie.

10. Het helpt de foetus te ontwikkelen.

Spinazie bevat foliumzuur, een essentiële voedingsstof voor de ontwikkeling van de foetus. Deze voedingsstof vermindert het risico op defecten aan het zenuwstelsel van de foetus.

Sommige onderzoeken tonen aan dat ijzer in spinazie kan helpen bij het voorkomen van vroegtijdige en ondergewicht bevallingen.

11. Helpt bij het verbeteren van de hersenfunctie.

Spinazie helpt bij het verlichten van stress en depressie. Dit effect is te wijten aan het vermogen van spinazie om de corticosteroïden in het bloed (hormonen die betrokken zijn bij stressreacties) te verlagen.

Van andere voedingsstoffen in spinazie, vitamine K, foliumzuur, luteïne en bètacaroteen is ook bekend dat ze de gezondheid van de hersenen bevorderen en de cognitieve achteruitgang vertragen.

Bijwerkingen van spinazie / voorzorgsmaatregelen

Spinazie is rijk aan essentiële voedingsstoffen. De meeste onderzoeken hebben gezondheidsvoordelen aangetoond. Overmatige inname van spinazie kan echter de volgende bijwerkingen veroorzaken:

1. Het risico op nierstenen kan toenemen.

Spinazie bevat veel oxalaat. Dit kan leiden tot calciumoxalaatstenen in combinatie met calcium. Spinazie bevat oxalaat, een stof die bij overmatig gebruik stenen in het lichaam kan vormen.Daarom moeten mensen met een nieraandoening en stenen voorzichtig zijn met het eten van spinazie.

100 g spinazie bevat ongeveer 970 mg oxalaat.

Het koken van spinazie kan de oxalaatconcentratie enigszins verlagen. Voedsel op basis van calcium (zoals tofu en kaas) kan ook met spinazie worden gebruikt om steenvorming te voorkomen. Het kan echter van staat tot staat verschillen. Daarom moet u een arts raadplegen als u spinazie in uw dieet opneemt.

2. Het kan de bloedverdunners verstoren.

Spinazie bevat veel vitamine K, een mineraal dat de werking van bloedverdunners vermindert. Bloedverdunners worden meestal toegediend om een ​​beroerte te voorkomen. Daarom moeten mensen die verband houden met bloedverdunners voorzichtig zijn met het eten van spinazie.

Vitamine K in spinazie speelt een belangrijke rol bij de vorming van trombus. Daarom moet u voorzichtig zijn met het innemen van vitamine K bij het gebruik van bloedverdunners. Vitamine K-rijke spinazie kan de werking van geneesmiddelen (zoals warfarine) verstoren die helpen bij het verdunnen van het bloed.

Warfarine is een bloedverdunner die wordt voorgeschreven aan personen die het risico lopen om schadelijke bloedstolsels te vormen. Van vitamine K is aangetoond dat het de effectiviteit van warfarine vermindert. Een persoon die verwant is aan bloedverdunners, moet een arts raadplegen voordat hij spinazie inneemt.

Maar spinazie bevat ook veel andere essentiële vitamines en mineralen. Vitamine K helpt ook bij het voorkomen van arteriële verkalking, coronaire hartziekte, kanker en osteoporose. Daarom kan spinazie een goed voedsel zijn als het geen verband houdt met bloedverdunners.

3. Het kan de opname van mineralen verstoren.

Studies tonen aan dat het eten van voedsel dat rijk is aan oxalaat de opname van mineralen kan remmen.Oxalaat in spinazie kan de opname van mineralen zoals calcium verstoren. Het eten van een grote hoeveelheid spinazie kan problemen veroorzaken bij de opname van calcium door het lichaam.

4. Het kan de symptomen van jicht verergeren.

Volgens een onderzoek bevat spinazie purine, een stof die jichtsymptomen kan verergeren. Er is meer onderzoek nodig om hierover nauwkeurige informatie te verkrijgen. Daarom moeten mensen met jichtsymptomen mogelijk een arts raadplegen voordat ze spinazie eten.

Sommige onderzoeken suggereren ook dat overmatige inname van spinazie ervoor kan zorgen dat de bloeddruk en de bloedsuikerspiegel te laag zijn.

Extra informatie

De dodelijke dosis oxalaat bij mensen varieert van 15 tot 30 gram. Er zijn maar weinig mensen die in korte tijd teveel spinazie eten, dus maak je niet te veel zorgen.

Spinazie kan rauw gegeten worden. Voorzichtigheid kan echter geboden zijn als u nierstenen heeft of bepaalde medicijnen gebruikt (zoals bloedverdunners).

Net als spinazie bevatten tomaten oxalaat. Daarom moeten mensen die vatbaar zijn voor nierstenen of geneesmiddelinteracties mogelijk voorzichtig zijn met het eten van tomaten.

Spinazie op zichzelf beschadigt de maag niet. Als u echter in korte tijd te snel veel spinazie eet, kan uw vezelinname plotseling toenemen. Dit kan leiden tot tijdelijke maagklachten.

Show Buttons
Hide Buttons