Waarom zijn cranberries gezond? Lees hier de 14 voordelen

Waarom zijn cranberries(veenbessen) gezond? Lees hier de 14 voordelen

cranberries

1. Veenbessen helpen urineweginfecties (UTI) te onderdrukken.

Veenbessen bevatten organische zuren zoals flavonoïden, terpenoïden, anthocyanines, catechinen, citroenzuur, appelzuur, kininezuur, benzoëzuur en glucuronzuur. Organische zuren in veenbessen helpen de groei van bacteriën te remmen. Het handhaaft de zure pH van urine, waardoor het moeilijk wordt voor bacteriën om te overleven.

In een onderzoek werden vrouwen getest op het drinken van cranberrysap gedurende 12 maanden. De resultaten toonden aan dat cranberrysap het risico op urineweginfecties bij vrouwen vermindert.

2. Veenbessen helpen de gezondheid van het hart te verbeteren.

De actieve ingrediënten van Cranberry hebben vasculaire ontspannende eigenschappen. Simpel gezegd, het eten van veenbessen kan je bloedvaten ontspannen. Daarom kunt u uw risico op bloeddruk of hoge bloeddruk verlagen. Deze eigenschap van veenbessen is aangetoond in studies met muizen en varkens.

Studies tonen aan dat veenbessen het risico op hart- en vaatziekten, diabetes en beroertes kunnen verlagen.

Voor een gezonde hartgezondheid wordt aanbevolen om elke dag een geschikte hoeveelheid veenbessen te eten.3. Veenbessen zijn goed voor de tand- en mondgezondheid.

Cranberries zorgen voor een laagje tandbescherming. Veenbessen maken het moeilijk voor gaatjes-veroorzakende bacteriën om zich aan het oppervlak van je tanden te hechten.

Glucaan in de mond is een bestanddeel van tandplak. Mondbacteriën maken tandplak via glucanen. Plaque bedekt tanden en veroorzaakt tandbederf. Veenbessen helpen de vorming van deze glucanen te voorkomen.

Veenbessen remmen deze enzymen om te voorkomen dat bacteriën tandplak vormen.

Het helpt ook andere mondziekten zoals zweren en gingivitis te voorkomen.

4. Veenbessen helpen bij nierverkalking en infectiepreventie.

Veenbessen zijn traditionele volksremedies die al tientallen jaren worden gebruikt om urineweginfecties (UTI) en nieraandoeningen te behandelen.

In 2003 rapporteerde een onderzoek onder gezonde mannen de positieve effecten van veenbessen.

In deze studie ontdekte Cranberry dat de uitscheiding van fosfaationen afneemt en citraat toeneemt. Oxalaten, citraat en fosfaat regelen samen de verkalking van de nieren. Daarom kunnen veenbessen chronische nieraandoeningen, nierverkalking en andere nieraandoeningen voorkomen.

5. Veenbessen helpen bij het verlichten van leveraandoeningen.

Een recente studie van ratten meldde dat cranberry-extracten de opbouw van lipiden in de lever kunnen verminderen. Er is gevonden dat het voorkomt dat oxidatiestress zich ophoopt in vetrijke ratten.

De dagelijkse dosis cranberry-extract kan het cholesterolgehalte en de lipiden in het bloed in het lichaam verbeteren.

Daarom kunnen veenbessen leverziekte verlichten. Deze omvatten niet-alcoholische leververvetting, vette hepatitis en cirrose.6. Veenbessen hebben sterke ontstekingsremmende eigenschappen.

Studies tonen aan dat het eten van veenbessen de biomarker van ontstekingen kan verminderen. Een matige dagelijkse inname van veenbessen verlaagt de niveaus van C-reactief proteïne (CRP) in het lichaam. De CRP-concentratie in het bloed neemt doorgaans toe in aanwezigheid van een ontsteking.

Polyfenolen in veenbessen verbeteren de ontstekingsremmende enzymniveaus.

Daarom kan het eten van veenbessen de ernst van chronische en acute ontstekingsziekten verminderen. Deze omvatten atherosclerose, reumatoïde artritis, de ziekte van Alzheimer, de ziekte van Crohn, colitis, parodontitis, urineweginfectie (UTI) en diabetes.

7. Veenbessen kunnen helpen bij het bestrijden van vaginale infecties.

Vrouwen zijn kwetsbaarder voor urineweginfecties (UTI). E. coli veroorzaakt de meeste urineweginfecties (UTI). Deze bacteriën kunnen tijdens het plassen of geslachtsgemeenschap gemakkelijk van de anus naar de urethra gaan.

Daarom is het essentieel voor vrouwen om de vaginale gezondheid te controleren.

Veenbessen bevatten proantocyanidine. Van deze proantocyanidinen is bekend dat ze verergering van vaginale infecties voorkomen door de hechting aan vaginale epitheelcellen van E. coli en Candida te verminderen.

Maar er zijn ook tegenstrijdige onderzoeken.

Volgens één onderzoek verzwakken veenbessen alleen de hechting van bacteriën aan de urethrawand, maar ze kunnen de infectie niet volledig genezen.

Raadpleeg het daarom alleen als referentie, en iedereen die hiermee te maken heeft, moet zeker contact opnemen met een professionele arts.

8. Veenbessen helpen het risico op diabetes te verminderen.

Een onderzoek onder 58 mannen met diabetes type 2 leidde ertoe dat ze een kopje cranberrysap per dag dronken. Na 12 weken was de serumglucose iets verlaagd.

LDL-waarden (slechte cholesterol) komen veel voor bij diabetici. Oxidatie van LDL verergert diabetes. Daarom kunnen veenbessen de ernst van diabetes verminderen. Het kan ook het risico op stofwisselingsstoornissen verminderen.

9. Veenbessen zijn goed voor ontgifting.

Cranberries zijn rijk aan antioxidanten zoals fenolzuur en flavonoïden. Van cranberry-ingrediënten is bekend dat ze het antioxidantvermogen verbeteren. Daarom kan oxidatieve stress effectief worden verminderd.

Veenbessen zijn rijk aan kalium, magnesium, fosfor, vitamine C, A en K. Daarom vult het de elektrolyten van het lichaam aan.

Veenbessen helpen ook de lever, nieren en lymfe goed te functioneren.

10. Veenbessen verbeteren de darmgezondheid en de stofwisseling.

Cranberry-extract kan de darmgezondheid en spijsverteringsorganen beschermen. Cranberry-ingrediënten hebben een krachtig antibacterieel effect op het blokkeren van pathogene darminfecties.

De heilzame ingrediënten van veenbessen voorkomen ook bacteriële hechting en verminderen de vorming van biofilm om ontsteking van de darm onder controle te houden.

Deze actieve ingrediënten oefenen een prebiotisch effect uit op de maag en bevorderen de groei van darmmicro-organismen.

11. Veenbessen zijn ook nuttig bij verkoudheid.

Veenbessen bevorderen de proliferatie van cellen van het immuunsysteem, zoals NT-cellen, γδ-T-cellen, enzovoort, en voorkomen zo secundaire bacteriële complicaties.12. Veenbessen kunnen u helpen gewicht te verliezen.

Veenbessen kunnen mensen helpen gewicht te verliezen. Cranberry helpt gifstoffen uit het lichaam te verwijderen en vet te verminderen. Dit effect is te danken aan de ingrediënten van organische zuren die aanwezig zijn in veenbessen.

13. Cranberries zijn rijk aan vitamines en mineralen.

Cranberries zijn een rijke bron van vitamines en mineralen.

Vitamine C – Vitamine C, ook bekend als ascorbinezuur, is een van de belangrijkste antioxidanten in veenbessen. Essentieel voor het behoud van huid, spieren en botten.

Mangaan – Mangaan is essentieel voor de groei, het metabolisme en het antioxidantsysteem van het lichaam.

Vitamine E – een soort vitamine in essentiële vetoplosbare antioxidanten.

Vitamine K1 – Vitamine K1 is essentieel voor de bloedstolling.

Koper – Gebrek aan koperinname in het lichaam kan de gezondheid van het hart nadelig beïnvloeden.

14. Veenbessen helpen maagkanker en zweren te voorkomen.

Infectie veroorzaakt door de bacterie Helicobacter pylori wordt beschouwd als een belangrijke oorzaak van maagkanker, gastritis en zweren.

Veenbessen bevatten een uniek plantaardig bestanddeel dat bekend staat als type A pro anthocyanidine, dat voorkomt dat Helicobacter pylori aan het maagslijmvlies hecht, waardoor het risico op maagkanker wordt verminderd.Volgens een onderzoek onder 189 volwassenen kan het drinken van 2 kopjes (500 ml) cranberrysap per dag de H. pylori-infectie aanzienlijk verminderen.

Bijwerkingen van cranberry / voorzorgsmaatregelen

Veenbessen zijn over het algemeen veilig om in gematigde hoeveelheden te eten.

Het eten van een grote hoeveelheid veenbessen kan symptomen veroorzaken zoals maagklachten, diarree en gastro-intestinale problemen.

Ook kan het risico op nierstenen toenemen. Nierstenen ontstaan ​​wanneer bepaalde mineralen in de urine hoge concentraties bereiken. Omdat de meeste nierstenen zijn gemaakt van calciumoxalaten, zijn overmatige hoeveelheden oxalaten in de urine een van de belangrijkste risicofactoren.

Veenbessen bevatten oxalaat. Om deze reden wordt het beschouwd als een risicofactor voor nierstenen wanneer het in grote hoeveelheden wordt geconsumeerd. Daarom is het niet goed om veenbessen te veel te eten.

Maar u hoeft zich geen zorgen te maken over het nemen van een normale, matige hoeveelheid.

Overdosering van veenbessen kan geneesmiddelinteracties veroorzaken. Vooral bloedverdunners en anticoagulantia hebben aandacht nodig.

Immunosuppressiva zoals tacrolimus kunnen ook interageren met cranberry-extracten.

Als u een bepaalde ziekte heeft, raadpleeg dan een specialist en neem veenbessen.

Show Buttons
Hide Buttons