Viburnum dilatatum: Plant informatie

Viburnum dilatatum: Plant informatie

Viburnum dilatatum

Boom

De bladeren zijn gekarteld en gerimpeld. Het is een prachtige plant met mooie vruchten als juwelen in de herfst. De kleur van de vrucht is voornamelijk rood, maar heeft ook verschillende kleuren, waaronder geel.

Het is ook een struik die tot 2 tot 3 meter hoog wordt. Het wordt voornamelijk waargenomen in China, Japan en Korea. Aan de voet van de berg en in beboste gebieden groeien geschikte habitats. Deze plant geeft de voorkeur aan een zonnige omgeving. Ze leven in de bergen, maar mogen bij te weinig zonlicht geen vrucht dragen.

Vocht en grond geven de voorkeur aan vochtige grond, maar het kan goed verdragen in verschillende bodems. Ook is deze plant bestand tegen droogte.

Witte bloemen bloeien van de late lente tot de vroege zomer. De grootte van de bloem bloeit ongeveer 3 tot 5 inch breed. De vorm van de bloem bedekt de plant in een koepelvorm. Deze bloem trekt verschillende soorten bestuivers aan zoals bijen en vlinders.

Als de bloemen bestoven zijn, dragen ze vrucht. De vrucht is kleurrijk. De kleur van de vrucht blijft ook in de winter goed. Vruchten zijn er in vele kleuren, waaronder glanzend rood en helder geel. In sommige gebieden eten vogels deze vrucht. In andere gebieden zijn vogels onverschillig voor het fruit, dus het fruit verdort en blijft tot het voorjaar in de struik.

Deze plant heeft weinig plagen of ziektes.

De bloem van deze plant betekent ‘liefde is sterker dan de dood’. Het is een trieste bloem die me aan Romeo en Julia doet denken.

Viburnum dilatatum

Fruit

De vrucht is meestal rood. De smaak is uniek en zuur, en er zijn enkele zoete smaken, afhankelijk van het type.

De vrucht wordt zoeter van de herfst tot de vroege winter. Deze vrucht wordt al lang ‘de vrucht van God’ genoemd.

Deze vrucht wordt gebruikt als fruitwijn of als kleurstof. Deze vrucht is een natuurlijk citroenzuur en bevat veel polyfenolen en vitamine C.

Het is echter niet medisch geverifieerd, dus u moet op uw inname letten. U moet een professionele arts raadplegen.

Show Buttons
Hide Buttons