Waarom is maïs gezond? Lees hier de 13 voordelen

Waarom is maïs gezond? Lees hier de 13 voordelen

maïs gezond

1. Maïs kan ontstekingen verminderen.

Eiwitten en plantaardige chemicaliën in maïs beschermen het lichaam tegen ontstekingsstoffen. Maïsgluten is een van deze eiwitten. Flavonoïden en anthocyanen remmen de activering van verschillende ontstekingsgenen en cellulaire mechanismen.

Volgens onderzoek kan maïs ook constipatie, astma, artritis, prikkelbare darmaandoeningen, GERD en dermatitis verminderen.

2. Maïszijde helpt u af te vallen.

Maïszijde heeft veel essentiële flavonoïden, tannines, saponinen, alkaloïden en cytosterolen, samen met calcium, kalium en magnesium.

Deze fytochemicaliën in maïszijde regelen de vetophoping en de differentiatie van vetcellen. Tegelijkertijd reguleert het de snelheid van vetzuurdissociatie en het gen dat het vetzuurmetabolisme regelt. Dit kan u mogelijk helpen om af te vallen.

Maar maïs is rijk aan suikers en koolhydraten, dus het gaat niet goed samen met afvallen.

3. Maïs kan bloedarmoede voorkomen.

Maïs bevat veel vitamine B12, ijzer en foliumzuur. Een tekort aan deze voedingsstoffen kan bloedarmoede veroorzaken.Een daling van het hemoglobinegehalte kan tot verschillende ontwikkelingsproblemen leiden. Bloedarme kinderen kunnen groeistoornissen, cognitieve ontwikkelingsstoornissen en een verzwakt immuunsysteem ervaren.

IJzer transporteert zuurstof en voedingsstoffen en speelt een belangrijke rol bij het energiemetabolisme en de menstruatie.

Maïs is qua voedingswaarde rijk aan ijzer.

Het toevoegen van maïs aan uw dieet kan problemen oplossen, vooral als het gaat om bloedarmoede bij kinderen en vrouwen. Het optimale ijzergehalte van het lichaam is ook essentieel voor de gezondheid van de ogen, het haar en de huid.

4. Maïs is een goede energiebron.

Maïs bevat veel calorieën. Daarom is het goed voor mensen die koolhydraten nodig hebben om hun atletisch vermogen te verbeteren.

Koolhydraten zijn de beste energie voor het lichaam tijdens lange periodes van inspanning. Het betere van maïs is ook dat het een glycemische index heeft van ongeveer 56 tot 69.

De vezels en koolhydraten die in maïs aanwezig zijn, helpen bij de opbouw van het lichaam. Daarom is maïs goed voor mensen die aan hoge intensiteit sporten.

5. Maïs helpt het gezichtsvermogen te verbeteren.

Luteïne en zeaxanthine zijn twee carotenoïden die een belangrijke rol spelen bij de ontwikkeling van het gezichtsvermogen. Dit gebrek aan carotenoïden veroorzaakt staar, maculaire degeneratie en aan veroudering gerelateerde oogziekten.

Maïs bevat 21,9 μg / g luteïne en 10,3 μg / g zeaxanthine, samen met ß-crypto-santhine en ß-caroteen.

6. Maïs helpt veroudering te vertragen.

Maïs is rijk aan antioxidanten die veroudering tegengaan.

7. Maïs is goed voor je huid.

Regelmatige massage van oliën of cosmetica die ingrediënten van maïs bevatten kan de gezondheid van de huid verbeteren. Ook bevat maïs essentiële mineralen en vitamines.

8. Maïs helpt bij het verwijderen van acnelittekens op uw gezicht.

Maïs bevat veel vitamine E, dus het helpt bij het verwijderen van acnelittekens.

9. Maïs kan de gezondheid van de hoofdhuid verbeteren.

Het masseren van de hoofdhuid met maïsolie verbetert de bloedcirculatie in de hoofdhuid, wat een gezonde en sterke haarproductie bevordert.

Ook helpen vitamine C, het lycopeengehalte en verschillende andere antioxidanten in maïs het haar te versterken.

10. Maïs helpt het cholesterol te verlagen.

Maïs bevat in water oplosbare vezels, die in de bloedbaan veranderen in gelachtige stoffen. Het absorbeert op zijn beurt slechte cholesterol (LDL-cholesterol). Maïs bevat ook carotenoïden en bioflavonoïden. Dit regelt het cholesterolgehalte in het bloed.

11. Maïs kan uw cardiovasculaire gezondheid helpen.

Voedingsmiddelen die rijk zijn aan omega-3-vetzuren kunnen het risico op hartaandoeningen verminderen. Vetzuren in maïs bevatten zeer goede olie. Als gevolg hiervan elimineren omega-3-vetzuren schadelijke vetzuren en verminderen ze het risico op hartaandoeningen. Het voorkomt ook atherosclerose (afzetting van cholesterol op de vaatwand).

12. Maïs kan de spijsvertering en constipatie helpen.

Maïs bevat veel voedingsvezels. Vezel helpt bij de spijsvertering en voorkomt constipatie. Mensen met prikkelbare darmsyndroom en diarree kunnen de symptomen verlichten als ze maïs eten.

13. Maïs is een heilzame voeding tijdens de zwangerschap.

Maïs bevat veel foliumzuur en kan een heilzaam voedsel zijn voor zwangere vrouwen.

Bijwerkingen van maïs / voorzorgsmaatregelen

1. Maïs kan een allergische reactie hebben.

Het eten van maïs kan allergische symptomen veroorzaken, zoals huiduitslag en braken. Als u na het eten van maïs nog problemen heeft met uw lichaam, ga dan onmiddellijk naar het ziekenhuis.2. Als u alleen maïs eet, bestaat er mogelijk een risico op pellagra.

Er zijn veel mensen in de wereld die maïs als hoofdvoedsel gebruiken. Er is een risico op pellagra als je veel maïs eet. Pelagra is een symptoom van een tekort aan niacine in het lichaam. Om deze pelagra te voorkomen, moet u andere gezonde voedingsmiddelen gelijkmatig eten.

3. Als u veel maïs eet, kan dit gasvorming en zwelling veroorzaken.

Maïs bevat een hoog percentage zetmeel. Als je maïs eet, breekt het af in de dikke darm en produceert het veel gas. Daarom, als u veel maïs eet, kan uw lichaam vol aanvoelen en veel gasvorming veroorzaken.

4. Veel maïs eten kan indigestie en buikpijn veroorzaken.

Maïs is een goede bron van vezels. Een overdosis van deze vezels kan echter slecht zijn voor uw maag. Ook kan het eten van grote hoeveelheden graan leiden tot indigestie en maagkrampen. Daarom wordt aanbevolen om een ​​geschikte hoeveelheid maïs te consumeren.

5. Rauw eten van maïs kan darmirritatie en diarree veroorzaken.

Maïs mag niet rauw worden gegeten, omdat het diarree kan veroorzaken.

6. Als je veel maïs eet, kun je gaatjes krijgen.

Maïs bevat veel suiker, waardoor het bij sommige mensen gaatjes kan veroorzaken. Poets alsjeblieft je tanden na het eten van maïs.

7. Mensen die veel maïs eten, kunnen osteoporose krijgen.

Mensen die afhankelijk zijn van hun maïsdieet, kunnen osteoporose krijgen omdat ze heel weinig calcium in maïs hebben. Dit is echter alleen het geval als andere geschikte calciumrijke voedingsmiddelen niet zijn aangevuld.

8. Als je veel maïs eet, kun je aankomen.

Zoals eerder vermeld, bevat maïs grote hoeveelheden suikers en koolhydraten. Als u te veel maïs eet, kunt u aankomen. Mensen die een dieet volgen, moeten het eten van maïs vermijden.

9. Inname van maïs kan lethargie veroorzaken.

Maïs bevat zetmeel. Zetmeel kan slaperigheid veroorzaken.

Show Buttons
Hide Buttons