Waarom is komkommer gezond? Lees hier de 21 voordelen

Waarom is komkommer gezond? Lees hier de 21 voordelen

komkommer gezond

1. Komkommer is rijk aan vocht en verwijdert gifstoffen.

Komkommer bestaat voor 95% uit water. Komkommer houdt het lichaam gehydrateerd en verwijdert gifstoffen.

2. Komkommer helpt tegen een slechte adem.

Als je een stukje komkommer in je tong stopt, kunnen chemische reacties microben in je mond doden en een slechte adem helpen verlichten.

3. Komkommer helpt bij het verlichten van katers.

Het is goed om de volgende ochtend na het drinken komkommers in bed te eten om katers of hoofdpijn te voorkomen. Komkommers bevatten ook veel essentiële voedingsstoffen, vitamine B en elektrolyten om hoofdpijn te verlichten.

4. Komkommer helpt je af te vallen en te verteren.

Komkommer is een geweldig voedsel voor mensen die willen afvallen, omdat het weinig calorieën bevat en veel vocht bevat. Het hoge watergehalte en de voedingsvezels van komkommers helpen de spijsvertering en zijn effectief bij het verwijderen van gifstoffen. Ook kan dagelijkse inname van komkommer chronische constipatie genezen.

5. Komkommer helpt bij het verlichten van gewrichtspijn.

Komkommer is een geweldige bron van siliciumdioxide waarvan bekend is dat het de gezondheid van de gewrichten bevordert. Bovendien is het rijk aan vitamine A, B1, B6, C, D, K, foliumzuur, calcium en magnesium. Komkommers verlichten ook artritispijn door het zuurgehalte te verlagen.

6. Komkommer is goed voor activering van de huid.

Het komkommermaskerpakket kan de huid vocht en vitaliteit geven.7. Komkommer helpt de zwelling in uw ogen onder controle te houden.

Als u zich zorgen maakt over het opzwellen van uw ogen, raad ik u een komkommermaskerpakket aan. Het komkommermaskerpakket heeft een onmiddellijk effect van het verlichten van zwelling. Koude plakjes komkommer in de ogen helpen overtollig vocht te verwijderen. Dit is een goede manier om overtollig vocht uit de huidcellen rond uw ogen te halen. Hierdoor wordt de zwelling in de ogen verminderd.

8. Komkommer helpt de huid te verzachten die geïrriteerd is door zonlicht of ultraviolette straling.

Komkommer geneest en verlicht zonnebrand of UV-gestimuleerde huid.

9. Komkommer helpt donkere kringen te verminderen.

Een komkommermaskerpakket rond de ogen kan donkere kringen helpen verminderen.

10. Komkommer helpt oogrimpels te verminderen.

Komkommer is een natuurlijke vochtinbrengende crème. De huid rond de ogen is de dunste van ons lichaam. U kunt uw ogen en huid hydrateren door een stukje koude komkommer op uw oog te houden. Dit kan rimpels rond de ogen helpen verminderen.

11. Komkommer helpt bij het verlichten van constipatie.

De vezel van komkommers vergroot het volume van de darm en helpt bij het verlichten van problemen zoals obstipatie.

12. Komkommer houdt uw nieren gezond.

Komkommer helpt bij het behandelen van problemen met het urinestelsel.

Komkommer is een krachtig diuretisch voedsel dat helpt bij het verwijderen van gifstoffen uit het lichaam. Bovendien ontlast het de nieren.

13. Van komkommer is bekend dat het helpt bij het bestrijden van enterische spoelwormen.

Komkommer wordt beschouwd als een natuurlijk middel om lintwormen uit de darmen te verwijderen.

Komkommer bevat Erepsin, een enzym waarvan bekend is dat het lintwormen doodt.

14. Komkommer helpt elektrolyten in balans te houden.

Komkommer regelt optimaal de bloeddruk van het lichaam.

Komkommer is een van de beste bronnen van kalium en bevat 136 mg kalium per 100 g. Potarium in het bloed neutraliseert de effecten van natrium en helpt de elektrolytenbalans te behouden.

15. Komkommer helpt ontstekingen te verminderen.

Van komkommer is ook bekend dat het ontstekingen vermindert.

Er is een stof genaamd bètacaroteen in komkommers. Het werkt als een antioxidant. Antioxidanten bestrijden vrije radicalen, houden schade onder controle en bevorderen genezing. Komkommers zijn ook rijk aan flavonoïden, die goed zijn voor het verminderen van ontstekingen.

16. Komkommer is goed voor diabetici.

Komkommer kan mensen met diabetes helpen.

Komkommer bevat hormonen die nodig zijn om insuline aan te maken in de alvleesklier.

17. Komkommer kan kanker helpen voorkomen.

Recente onderzoeken hebben aangetoond dat komkommers kunnen helpen bij verschillende soorten kanker.

Van komkommer is bekend dat het lignan bevat, waarvan is vastgesteld dat het het risico op borstkanker, baarmoederkanker en prostaatkanker verlaagt.

Ook verbetert vitamine C in komkommerzaden het immuunsysteem door antioxidanten.

18. Komkommer kan helpen bij het behandelen van bloeddrukproblemen.

Komkommer kan de bloeddruk helpen verlagen.

Een hoog kalium- en watergehalte in komkommers kan helpen de bloeddruk onder controle te houden en hoge bloeddruk en lage bloeddruk te behandelen.

19. Komkommer helpt bij het versterken van botten.

Komkommer staat ook bekend als een geweldig voedsel voor het versterken van botten.

Vitamine K in komkommers speelt een zeer belangrijke rol bij het versterken van botten door de anisotrope activiteit te bevorderen. Ook versterkt een grote hoeveelheid silica het bindweefsel om de gezondheid van de gewrichten te bevorderen.

20. Komkommer kan helpen bij het behandelen van cognitieve stoornissen.

Een ander voordeel van komkommers is hun vermogen om cognitieve stoornissen, zoals de ziekte van Alzheimer, te behandelen.

Flavonoïden genaamd pycetine in komkommers helpen de neuroprotectie en cognitieve vaardigheden te verbeteren.

21. Komkommer is goed voor de gezondheid van het zenuwstelsel.

Komkommer bevat koper en mineralen die helpen bij de productie van neurotransmitters.Bijwerkingen van komkommer / voorzorgsmaatregelen

1. Te veel komkommers kunnen vochtverlies veroorzaken.

Komkommerzaden zijn een bron van kookvitine, een ingrediënt dat bekend staat om zijn aangeboren diuretisch effect. Diuretische eigenschappen zijn mild, maar overmatige inname kan schadelijk zijn. Een grote hoeveelheid van deze diuretische component verwijdert overtollig vocht en verstoort de elektrolytenbalans. In ernstige gevallen kan het uitgedroogd raken.

2. Te veel eten van komkommers kan bijwerkingen van vitamine C veroorzaken.

Vitamine C is een immuunversterkende factor. Het speelt ook een belangrijke rol bij verschillende lichamelijke gezondheid, waaronder griep, scheurbuik, enz. Vitamine C is een krachtige antioxidant. Als u echter de aanbevolen hoeveelheid vitamine C overschrijdt, wordt u nadelig beïnvloed. Overmatige inname van vitamine C werkt als een oxidatiemiddel voor antioxiderende eigenschappen. Dit veroorzaakt op zijn beurt de groei en verspreiding van vrije radicalen. Wanneer deze vrije radicalen het lichaam in beweging brengen, neemt het risico op kanker, acne en veroudering toe.

3. Te veel eten van komkommers kan schadelijk zijn voor het niersysteem.

Komkommer is rijk aan kalium. Hyperkaliëmie is een medische aandoening die wordt veroorzaakt door een hoog kaliumgehalte in het lichaam. Aanvankelijk veroorzaakt het verzadiging, buikkrampen en darmgas. De toestand verslechtert in de loop van de tijd en verstoort de nierfunctie. Uiteindelijk kan dit op zijn beurt het niersysteem beschadigen.

4. Komkommer kan bij bepaalde mensen indigestie veroorzaken.

Zoals hierboven vermeld, bevatten komkommers ingrediënten die fornuis vitacine worden genoemd. Deze factor kan indigestie veroorzaken, vooral bij bepaalde mensen met een gevoelig spijsverteringsstelsel. Indigestie veroorzaakt boeren, scheten laten en een vol gevoel.

5. De consumptie van komkommer kan leiden tot allergische reacties.

Volgens een studie uitgevoerd door de American Society of Allergy Asthma and Immunology, zijn mensen die allergisch zijn voor meloen, kamille thee, bananen en zonnebloempitten vatbaar voor komkommerallergieën.

6. Mensen met sinusitis of ademhalingsproblemen moeten aandacht besteden aan de inname van komkommer.

Als u sinusitis of chronische ademhalingsproblemen heeft, moet u voorzichtig zijn met het eten van komkommers. Neem het in na overleg met een professionele arts.

Show Buttons
Hide Buttons