Waarom zijn walnoten gezond? Lees hier de 15 voordelen

Waarom zijn walnoten gezond? Lees hier de 15 voordelen

Waarom zijn walnoten gezond?

1. Goed voor het cardiovasculaire systeem.

Het hoge omega-3-gehalte van walnoten is zeer gunstig voor cardiovasculaire systemen. Het eten van een paar walnoten per dag kan uw bloeddruk verlagen. Het is bekend dat omega-3-vetzuren het slechte cholesterol in het lichaam verminderen en een goede cholesterolproductie bevorderen. Het helpt ook om ontstekingen te verminderen en de vasculaire functie te verbeteren. Hierdoor kunnen walnoten de gezondheid van het hart verbeteren.

2. Vermindert het risico op kanker.

Walnoten zijn rijk aan plantaardige stoffen zoals omega-3-vetzuren, polyfenolen en urolithines. Volgens onderzoek kunnen deze bioactieve ingrediënten eigenschappen tegen kanker hebben.

Walnoten kunnen het risico op bepaalde soorten kanker verminderen, zoals borstkanker, darmkanker en prostaatkanker. De American Association for Cancer Research zegt dat het eten van een paar walnoten per dag kan helpen het risico op borstkanker te verminderen.

3. Het is goed voor je hersenen.

De omega-3-vetzuren van walnoten zijn ook goed voor de hersenen. Het eten van voedsel dat rijk is aan essentiële vetzuren kan de cognitieve achteruitgang vertragen.

Studies bij oudere volwassenen hebben aangetoond dat het dagelijks eten van walnoten de cognitieve functie verbetert.4. Het kan ontstekingen verminderen.

Essentiële vetzuren zijn gunstig voor mensen met ontstekingsziekten zoals astma, artritis en eczeem. Walnoten zijn rijk aan essentiële vetzuren van omega-3.

Walnoten kunnen het risico op ontstekingen en coronaire hartziekten verminderen. De polyfenolen van de walnoot helpen ontstekingen te bestrijden.

5. Het kan de immuniteit verhogen.

Walnoten bevatten antioxidanten die het immuunsysteem gezond houden en de ontwikkeling van ziektes voorkomen.

Walnoten zijn rijk aan koper, vitamine B6 en mineralen die de immuniteit kunnen versterken.

6. Het kan de gezondheid van de botten verbeteren.

Walnoten bevatten een essentieel vetzuur dat alfa-linoleenzuur wordt genoemd. Dit essentiële vetzuur helpt gezonde botten te behouden.

Ook zijn de omega-3-vetzuren van walnoten goed voor de gezondheid van de botten.

7. Het helpt je te slapen.

Walnoten bevatten melatonine. Volgens een studie is bekend dat deze verbinding slaappatronen helpt. Omega-3-vetzuren kunnen ook helpen de bloeddruk laag te houden en stress te verlichten. Hiervoor is echter nog meer onderzoek nodig.

8. Het kan zwangere vrouwen helpen.

Volgens onderzoek kan het dagelijks eten van walnoten zwangere vrouwen helpen. Walnoten bevatten gezonde vitamine B-complexgroepen zoals foliumzuur, riboflavine en thiamine. Dit kan uw gezondheid tijdens de zwangerschap verbeteren.

Foliumzuur in walnoten is vooral nodig voor zwangere vrouwen en foetussen. Foliumzuur bevat veel nuttige voedingsstoffen die tijdens de zwangerschap nuttig kunnen zijn.

9. Het helpt de spijsvertering.

Walnoten zijn rijk aan vezels. Deze voedingsstof is goed voor een gezonde spijsvertering. Iedereen heeft elke dag vezels nodig om een ​​gezonde spijsvertering te behouden.

Elke dag walnoten eten kan helpen bij het verlichten van spijsverteringsproblemen en het behouden van een goede darmfunctie.

10. Het kan huidveroudering vertragen.

Volgens een onderzoek zijn walnoten goed voor de huid omdat ze vitamine B bevatten. Deze vitamine zou helpen bij het verlichten van stress. Van stressvermindering is bekend dat het de gezondheid van de huid verbetert, maar in dit verband is meer onderzoek en informatie nodig.

Vitamine E in walnoten kan helpen bij vrije radicalen veroorzaakt door stress. Vrije radicalen kunnen het verouderingsproces helpen vertragen.

11. Het helpt je huid te hydrateren.

Het aanbrengen van olie die walnootingrediënten bevat, kan de droge huid helpen verlichten. Walnotenolie kan helpen om je huid vochtig te houden.

12. Het helpt donkere kringen te verminderen.

Studies tonen aan dat het regelmatig aanbrengen van walnotenolie donkere kringen kan verminderen. Het helpt ook bij het verlichten van zwelling.

13. Goed voor de gezondheid van het haar.

Walnoten zijn een goede bron van vetzuren. Dit helpt de haarzakjes te versterken. Studies hebben aangetoond dat mensen die walnotenolie en shampoo gebruiken, de gezondheid van de hoofdhuid en het haar hebben verbeterd. Hier is echter meer onderzoek naar nodig.

14. Het kan roos helpen behandelen.

Walnotenolie wordt veel gebruikt vanwege zijn hydraterende eigenschappen. Volgens onderzoek kunnen walnoten roos helpen behandelen met natuurlijke haarolie.

15. Het kan helpen bij haaruitval.

Er is gerapporteerd dat regelmatig gebruik van walnotenolie of shampoo de kans op haaruitval vermindert. Er is echter veel onderzoek nodig om dit te ondersteunen.Bijwerkingen / waarschuwingen voor walnoten

Van walnoten is bekend dat ze goed zijn voor de gezondheid. Voorzichtigheid is echter geboden omdat overmatige inname of bepaalde mensen kunnen leiden tot allergieën en geneesmiddelinteracties.

1. Het kan een allergische reactie veroorzaken.

Studies tonen aan dat mensen die allergisch zijn voor noten, aandacht moeten besteden aan walnoten. Dit komt door een allergische reactie. Allergische reacties kunnen zijn: druk op de nek of borst, urticaria en ademhalingsmoeilijkheden.

Walnoten kunnen zowel primaire als secundaire allergieën veroorzaken. Primaire allergieën houden verband met de directe consumptie van walnoot- of walnootingrediënten. Secundaire allergieën betekenen dat u walnoten rechtstreeks met uw lichaam aanraakt.

2. Het kan leverschade veroorzaken.

Studies hebben aangetoond dat een overdosis walnoten nierbeschadiging kan veroorzaken. Hiervoor is echter meer onderzoek nodig.

3. Het kan lichaamsvloeistoffen drogen.

Volgens onderzoek kunnen walnoten lichaamsvloeistoffen zoals slijm drogen. Het kan ook uitdroging veroorzaken. Op dit gebied is echter meer onderzoek nodig.

4. Het kan huiduitslag veroorzaken.

Als u walnootingrediënten lokaal aanbrengt, kunt u huiduitslag krijgen. Verbindingen in notendoppen kunnen de huid irriteren en contactdermatitis veroorzaken.

5. Kan reageren met andere medicijnen.

Walnoten kunnen een wisselwerking hebben met andere medicijnen die u gebruikt. Als u een bepaald medicijn gebruikt, moet u met uw arts overleggen voordat u walnoten gaat gebruiken.

Show Buttons
Hide Buttons