Zijn peren gezond? Lees hier de 16 voordelen

Zijn peren gezond? Lees hier de 16 voordelen

peer gezond

1. Peren helpen de bloedcirculatie te verbeteren.

Omdat peren veel ijzer en koper bevatten, kunnen ze gunstig zijn voor patiënten die lijden aan mineraaltekorten zoals bloedarmoede. Verhoogde ijzerniveaus in het lichaam stimuleren de synthese van rode bloedcellen. Bovendien bevordert een verhoogd kopergehalte in het lichaam de synthese van essentiële mineralen en de opname van ijzer. Het hebben van voldoende mineralen in uw lichaam kan spierzwakte, cognitieve stoornissen, vermoeidheid en disfunctie van het orgaansysteem helpen voorkomen. Dit is de reden waarom artsen adviseren om voedingsmiddelen die rijk zijn aan koper en ijzer in voldoende hoeveelheden te eten. Door peren te consumeren, kunt u zorgen voor een aanzienlijk deel van deze essentiële mineralen in uw dieet.

2. Peren zijn goed voor het voorkomen van hartaandoeningen.

Er zijn verschillende onderzoeken die de effecten van peren op de gezondheid van het hart benadrukken. Uit deze onderzoeken blijkt dat peren door hun hoge kaliumgehalte een positief effect hebben op de gezondheid van het hart. Kalium werkt als een vasodilatator die helpt de bloeddruk te verlagen. Als gevolg hiervan neemt de bloedstroom in alle delen van het lichaam toe, wat helpt bij het afleveren van zuurstof aan de organen. Orgaanoxygenatie bevordert het effectief functioneren.

De vezels in peren verlagen ook het cholesterol in het lichaam, wat ons beschermt tegen hartziekten.

3. Peren helpen kanker te voorkomen.

De antioxiderende eigenschappen van peren hebben het potentieel om kankerverwekkende cellen in ons lichaam te doden. Antioxidanten staan ​​bekend om hun antikankeractiviteit, die in verband is gebracht met kankerpreventie. Sommige onderzoeken suggereren dat fytonutriënten zoals flavonoïden en kaneel in peren het risico op kanker kunnen helpen verminderen. Antioxidanten werken op een manier die vrije radicalen uit het lichaam verwijdert, waardoor nieuwe, gezonde celgroei mogelijk wordt.4. Peren zijn niet allergisch.

Peren zijn een van de weinige vruchten die aan zuigelingen kunnen worden gegeven, omdat ze minder snel een allergische reactie veroorzaken wanneer ze worden gegeten in vergelijking met ander fruit.

5. Peren helpen de bloedsuikerspiegel onder controle te houden.

Peren helpen het risico op diabetes te verlagen. Peren zijn anthocyaninerijke vruchten en zijn in verband gebracht met diabetes.

Er is gevonden dat peren anthocyanines bevatten, die zowel ontstekingsremmende als antidiabetische effecten hebben.

Peren zijn ook een vezelrijke vrucht, die het spijsverteringsproces vertraagt, waardoor het lichaam meer tijd heeft om koolhydraten af ​​te breken en op te nemen. Als gevolg hiervan worden de bloedsuikerspiegels goed onder controle gehouden, wat mogelijk helpt om diabetes te beheersen en te voorkomen.

6. Peren versterken het immuunsysteem.

Een studie gepubliceerd in The American Journal of Clinical Nutrition wees uit dat vitamine C en A, gevonden in peren, de immuniteit helpen versterken. Peren zijn een rijke bron van vitamine C en mineralen die fungeren als geweldige antioxidanten. Antioxidanten helpen de aanmaak van witte bloedcellen te stimuleren die belangrijk zijn voor het immuunsysteem. Dit versterkt uiteindelijk het immuunsysteem, waardoor het lichaam kleine ziektes zoals griep, maagklachten en meer kan voorkomen. Antioxidanten beschermen ook tegen schade veroorzaakt door vrije radicalen.

7. Peren zijn goed voor de gezondheid van de botten.

Deze vruchten bevatten aanzienlijke hoeveelheden koper, calcium, fosfor, mangaan en magnesium, die gunstig zijn voor de gezondheid van de botten. Dit mineraal speelt een belangrijke rol bij het sterk houden van je botten. Mensen met aandoeningen zoals osteoporose wordt geadviseerd om peren in hun dieet op te nemen, omdat ze botmineraalverlies helpen voorkomen en behandelen.

8. Peren helpen wonden te helen.

Peren zijn een goede bron van vitamine C, dus ze helpen wonden te helen. Ascorbinezuur helpt bij het synthetiseren van nieuwe weefsels in de celstructuren van het lichaam en in verschillende organen. Daarom kan het consumeren van peren helpen bij het genezen van brandwonden of wonden.

9. Peren zijn goed voor de spijsvertering.

Zoals hierboven vermeld, zijn peren een uitstekende bron van onoplosbare en oplosbare vezels die essentieel zijn voor een gezonde spijsvertering. Het eten van vezelrijk voedsel is belangrijk omdat het helpt de darmregelmaat van de stoelgang te behouden. Peren bevatten ongeveer 20-25% van de aanbevolen dagelijkse vezelinname. Oplosbare vezels dienen ook om gezonde darmbacteriën te leveren. Gezonde darmbacteriën zorgen voor een verbeterde immuniteit.

10. Peren zijn goed voor zwangere vrouwen.

Foliumzuur beschermt baby’s tegen aangeboren afwijkingen. Het foliumzuur in peren kan helpen bij dit probleem. Peren bevatten ook veel essentiële vitamines en mineralen die goed zijn voor een gezonde zwangerschap.

11. Peren helpen je af te vallen.

Peren zijn rijk aan vezels, waardoor je je lang verzadigd voelt. Peren zijn ook een van de weinige vruchten die weinig calorieën bevatten. Omdat deze vrucht een gezonde spijsvertering bevordert, kan het ook helpen bij het bestrijden van constipatie. Een gezond spijsverteringsstelsel wordt geassocieerd met gezond gewichtsverlies.

12. Peren helpen de bloeddruk onder controle te houden.

De glutathion en antioxidanten in peren helpen de bloeddruk onder controle te houden.13. Peren helpen ontstekingen te behandelen.

Peren zijn rijk aan flavonoïden en antioxidanten. Studies hebben aangetoond dat de ontstekingsremmende eigenschappen van peren zwelling en pijn die gepaard gaan met ontsteking helpen verminderen. Peren zijn een heilzame vrucht voor mensen die lijden aan reumatische aandoeningen zoals jicht en artritis. Vitamine C en K helpen ook ontstekingen te bestrijden.

14. Peren zijn goed voor rimpels op de huid.

Dagelijks peren eten is goed tegen veroudering. Deze vrucht is rijk aan vitamine C, vitamine K en koper, die zeer heilzame antioxidanten zijn. Al deze factoren kunnen schadelijke vrije radicalen bestrijden en zo de huidcellen beschermen tegen beschadiging. Daarom helpt het de vorming van rimpels op de huid te verminderen.

Peren zijn ook rijk aan voedingsstoffen zoals zeaxanthine en luteïne, die betrokken zijn bij de enzymatische reacties van verschillende lichaamsorganen. Dit helpt de huid jong te houden door verouderingsvlekken en rimpels te verminderen.

15. Peren helpen bij acne.

Peren kunnen gunstig zijn voor mensen met acne. Peren bevatten veel essentiële vitamines en essentiële mineralen. Deze vrucht kan je immuniteit sterker maken. Als gevolg hiervan kan het helpen bij acne en alle andere soorten huidinfecties op de huid.

16. Peren zijn goed voor de gezondheid van het haar.

Rijpe peren bevatten met name natuurlijke suikeralcohol, ‘sorbitol’ of ‘glucitol’ genaamd, die de haarwortel en hoofdhuid voedt om het haar gezond en vochtig te houden.

Peren bevatten ook veel vitamine A, wat helpt om de huid en het haar gezond te houden.

Show Buttons
Hide Buttons