Is sushi gezond? Lees hier de 14 voordelen

Is sushi gezond? Lees hier de 14 voordelen

Is sushi gezond

1. Sushi is rijk aan omega-3.

Sushi is rijk aan omega-3 visolie, die is geclassificeerd als een essentieel vet. Dit vermindert het risico op een hoog cholesterolgehalte, hartaandoeningen en ontstekingen. Het heeft ook veel gezondheidsvoordelen, waaronder het verlagen van de bloeddruk en triglyceriden.

2. Sushi is goed voor je hersenen.

Vis in sushi is het beste hersenvoedsel! Omega-3 vetzuren voeden en herstellen hersencellen. Vis is ook rijk aan eiwitten en essentiële vetten, die helpen de concentratie te verhogen en energie te behouden.

3. Sushi kalmeert de stemming.

Sushi helpt negatieve emoties te onderdrukken en bevordert de geestelijke gezondheid. Sushi ontspant de hersenen en voorkomt angst en depressie. Mensen die regelmatig vis eten, voelen zich eerder gelukkig en helder van geest.

4. Sushi heeft anti-rimpel eigenschappen.

Een van de voordelen van sushi is dat het goed is voor je huid. Sushi is een rijke bron van antioxidanten die celbeschadiging vertragen, oxidatieve schade aan de huid voorkomen en de algehele veroudering vertragen. Deze antioxidanten helpen de celstructuur van de huid te behouden en de cellen zowel extern als intern jonger te houden.5. Sushi is goed voor het voorkomen van osteoporose.

Een ander voordeel van sushi zijn de osteoporose-voorkomende eigenschappen. Vis is een uitstekende bron van calcium, een belangrijk mineraal voor de gezondheid van de botten. Regelmatig sushi eten kan helpen om de gewrichten gezond te houden en aandoeningen zoals osteoporose te voorkomen. Calcium vormt ook een essentieel onderdeel voor gezond haar en nagels.

6. Sushi helpt bij het geheugen.

Het hoge gehalte aan essentiële omega-3-vetten in sushi-vis helpt het geheugen en de cognitieve functie te verbeteren. Het opnemen van vis in uw dieet kan uw hersenen helpen beschermen en een gezonde cognitieve functie behouden.

7. Sushi helpt spierherstel.

Sushi is een geweldige bron van eiwitten, die kan helpen bij spierherstel. Voor een maximaal effect wordt aanbevolen om twee of drie keer per week vis te eten.

8. Sushi heeft immuunversterkende eigenschappen.

Sushi heeft het voordeel dat het de immuniteit verhoogt. Sushi zit vol met essentiële mineralen zoals zink, calcium, magnesium, fosfor en ijzer, die een belangrijke rol spelen bij de energieproductie en immuniteit. Het is ook rijk aan vitamine A, caroteen, vitamine C en retinol.

Niet alleen dat, maar twee ingrediënten die bijna altijd bij sushi passen, zijn wasabi en gember, die beide antibacteriële eigenschappen hebben. Dit doodt mogelijk bacteriën en helpt het immuunsysteem van het lichaam te versterken.

9. Sushi helpt zwaarlijvigheid te voorkomen.

Sushi bevat jodium. Jodium helpt hypothyreoïdie te voorkomen, wat kan leiden tot obesitas en lethargie.

Sushi is ook rijk aan eiwitten, waardoor het energieniveau van het lichaam langer stabiel blijft, de stofwisseling verbetert en het verzadigingsgevoel toeneemt. Snacks tussen de maaltijden worden verminderd omdat je lang een vol gevoel hebt na het eten van sushi. Als u op dieet bent, kan het helpen om sushi in uw maaltijden op te nemen.

10. Sushi is goed voor de gezondheid van het hart.

Van sushi is bekend dat het rijk is aan omega-3-vetzuren. Deze vetzuren werken als een vorm van goede cholesterol die helpt bij het voorkomen van verstopte slagaders. Omega-3 vetzuren helpen ook de bloeddruk te verlagen.

11. Sushi helpt bij het reguleren van hormonen.

Zeewier wordt ook gebruikt als ingrediënt in sushi. Zeewier bevat veel gezonde mineralen, waarvan jodium de belangrijkste is. Dit sleutelmineraal is een essentieel onderdeel van onze voeding en is vooral belangrijk voor de goede werking van de schildklier. Te veel jodium kan negatieve effecten hebben, maar de niveaus die over het algemeen in zeewier worden aangetroffen, helpen het hormonale evenwicht te behouden en de metabolische activiteit te optimaliseren.

12. Sushi heeft stofwisselingsverhogende eigenschappen.

Sushi heeft metabolische voordelen. Vis bevat veel eiwitten en weinig vet en calorieën. Dit is een goede combinatie voor onze stofwisseling. Laagcalorische, hoogwaardige eiwitten houden ons lichaam gezond door het vermogen van ons lichaam om goed te functioneren, nieuwe cellen op te bouwen en energie te metaboliseren aanzienlijk te verbeteren.

13. Sushi helpt kanker te voorkomen.

Vis is niet het enige bestanddeel van sushi. Ingrediënten kunnen variëren, maar de meeste sushi worden geserveerd met wasabi en gember, die beide anti-kanker eigenschappen hebben vanwege hun antioxidanten. Deze antioxidanten kunnen vrije radicalen neutraliseren, waardoor hun vermogen om te muteren in kankercellen wordt geëlimineerd. Bovendien is gemeld dat het sporenmineraal selenium dat in sushi wordt aangetroffen, kankerbestrijdende effecten heeft.14. Sushi helpt de bloedsomloop te verbeteren.

Vis en sojasaus zijn rijk aan ijzer. IJzer verhoogt de bloedsomloop in het lichaam en speelt een essentiële rol bij de aanmaak van rode bloedcellen. Adequate niveaus van rode bloedcellen verbeteren de stofwisseling en versnellen het genezingsproces van weefsels en cellen.

Bijwerkingen van sushi

Sushi bevat meestal veel zout. Ten eerste wordt zout vaak gebruikt om rijst te koken. Gerookte vis en ingemaakte groenten bevatten ook zout. Ten slotte wordt het meestal geserveerd met een zoute sojasaus. Te veel zout in uw dieet kan uw risico op maagkanker en hoge bloeddruk verhogen.

Bij het eten van vis, een ingrediënt van sushi, bestaat het risico op besmetting met bacteriën en parasieten.

Vis, het ingrediënt van de sushi, kan door de vervuiling van de zee zware metalen zoals kwik bevatten. Hoge kwikgehaltes zijn bijzonder schadelijk voor zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven, omdat ze geboorteafwijkingen kunnen veroorzaken.

Voedingsfeiten per 100g Sushi

 • Calorieën: 143 Kcal
 • Totaal vet: (2%)
 • Cholesterol: (1%)
 • Natrium: (26%)
 • Totaal koolhydraten: (11%)
 • Voedingsvezels: (3%)
 • Eiwit: (9%)
 • Calcium: (1%)
 • IJzer : (8%)
 • Kalium: (3%)
 • Vitamine A: (5%)
 • Vitamine C: (2%)

% is een percentage van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.

Show Buttons
Hide Buttons