Zijn lychees gezond? Lees hier de 19 voordelen

Zijn lychees gezond? Lees hier de 19 voordelen

Zijn lychees gezond

1. Lychee helpt de cardiovasculaire gezondheid te bevorderen.

Studies hebben aangetoond dat de antioxidanten in deze vrucht de cardiovasculaire gezondheid kunnen helpen bevorderen. Deze vrucht bevat verbindingen die oligonolen worden genoemd en die de productie van stikstofmonoxide stimuleren. Stikstofmonoxide is een vasodilatator, die helpt de bloedvaten te verwijden, zodat het bloed goed kan stromen. Dit vermindert de druk op het hart dat bloed pompt en verbetert de algehele cardiovasculaire gezondheid.

Lychees bevatten kalium, dat helpt bij het reguleren van het natriumgehalte, het handhaven van de elektrolytenbalans en het onder controle houden van de bloeddruk. Het is ook bekend dat het helpt het risico op een hartaanval en beroerte te verminderen.

Bovendien bevat het veel voedingsstoffen, waaronder grote hoeveelheden vitamine C, vezels, magnesium, koper, ijzer, mangaan, foliumzuur en polyfenolen, die gunstig zijn voor de gezondheid van het hart.

2. Lychee is geweldig voor het verbeteren van de spijsvertering.

Het wordt aanbevolen om deze vrucht te consumeren als u last heeft van constipatie of andere aandoeningen die verband houden met het maag-darmkanaal. Lychee helpt bij de spijsvertering en helpt bij het verlichten van gastro-intestinale aandoeningen.

Het hoge watergehalte en het vezel- en pectinegehalte in lychees ondersteunen allemaal een gezonde spijsvertering. Deze voedingsstoffen helpen ook constipatie, darmkanker en aambeien te voorkomen.

3. Lychee heeft eigenschappen om cataract te voorkomen.

Een cataract is een visuele beperking die wordt veroorzaakt door de vertroebeling van de ooglens. In één onderzoek kan lychee helpen bij het onderdrukken van staar. Lychee bevat fytochemicaliën die antioxiderende en antitumorale eigenschappen vertonen. Het is bekend dat het abnormale groei van cellen voorkomt die staar helpen voorkomen.4. Lychee helpt griep te bestrijden.

Een van de voordelen van lychee is dat het griep kan bestrijden. Griep wordt veroorzaakt door een virus en is een zeer besmettelijke ziekte. Bepaalde stammen van deze virussen zijn resistent tegen conventionele antivirale geneesmiddelen, waardoor de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen noodzakelijk is. Het is aangetoond dat lychee-extract effectief is tegen deze virussen. Deze vrucht vertoont antivirale eigenschappen vanwege de aanwezigheid van oligonolen die virale vermenigvuldiging voorkomen.

5. Lychee helpt je af te vallen.

Lychees zijn een caloriearme vrucht, dus ze hebben voordelen voor gewichtsverlies. Lychee bevat 66 calorieën in 100 gram. Het bevat ook veel water en vezels, waardoor het een goede voeding is voor diegenen die willen afvallen.

6. Lychee heeft bloedcirculatieregulerende eigenschappen.

Van lychee is vastgesteld dat het een goede bloedcirculatie door ons lichaam ondersteunt en zorgt voor een soepele werking van onze orgaansystemen. Voedingsstoffen van magnesium, ijzer, koper, mangaan, foliumzuur en vitamine C in lychee zijn gunstig voor de bloedsomloop van ons lichaam.

7. Lychee komt de bloedvaten ten goede.

Lychee is rijk aan polyfenolen, zoals bioflavonoïden die rutine worden genoemd. Dit is nodig bij het versterken van bloedvaten. Deze eigenschappen zijn ook nuttig voor de behandeling van aandoeningen zoals spataderen en aambeien.

8. Lychee heeft ontstekingsremmende eigenschappen.

Lychee helpt bij de behandeling van ontstekingen en weefselbeschadiging die door verschillende factoren kunnen worden veroorzaakt. Lychee’s hoge gehalte aan vitamine C, flavonoïden en antioxidanten helpen ontstekingen te verminderen en verschillende soorten kanker te voorkomen. Deze vrucht is een ontstekingsremmende antioxidant die helpt bij het bestrijden van oxidatieve stress door vrije radicalen die ontstekingen en kanker kunnen veroorzaken.

9. Lychee helpt de immuniteit te verhogen.

Lychee heeft het voordeel dat het de immuniteit verhoogt. De vitamine C in deze vrucht is effectief in het versterken van onze immuniteit. Deze in water oplosbare vitamine zit vol met antioxidanten die ons lichaam beschermen tegen de invasie van vreemde bacteriën.

10. Lychee helpt de bloeddruk onder controle te houden.

Een ander voordeel van lychee is het vermogen om de bloeddruk onder controle te houden. Lychees hebben een evenwichtig kalium- en natriumgehalte dat nodig is om de juiste bloeddruk te behouden. Bovendien helpen de vaatverwijdende eigenschappen van kalium bij het reguleren van hoge bloeddruk door de bloedvaten in het lichaam te kalmeren en te ontspannen.

11. Lychee ondersteunt de gezondheid van de botten.

Deze vrucht zit vol met essentiële verbindingen die nodig zijn voor gezonde botten, zoals magnesium, fosfor, mangaan, koper, ijzer en vele andere. Deze mineralen verhogen in feite de opname van calcium in je botten, waardoor ze gezond worden.

12. Lychee helpt bloedarmoede te voorkomen.

Lychee heeft ook voordelen bij het voorkomen van bloedarmoede. We weten allemaal dat bloedarmoede wordt veroorzaakt door een verlaging van het hemoglobinegehalte. Deze vrucht bevat koper, dat nodig is om het aantal rode bloedcellen in het bloed te verhogen.

13. Lychee heeft antivirale eigenschappen.

Studies in China tonen aan dat proanthocyanidinen in lychee-zaden antivirale eigenschappen hebben. Deze antivirale eigenschappen kunnen de verspreiding van virussen voorkomen, inclusief virussen die het griep- en herpes simplex-virus veroorzaken. Er zijn echter meer precieze studies nodig.

14. Lychee komt de gezondheid van de huid ten goede.

Het hoge watergehalte, antioxidanten en vitamine C in lychee zorgen ervoor dat je huid er jong uitziet. Het vochtgehalte hydrateert de huid en spoelt onzuiverheden uit het lichaam, en antioxidanten combineren met vrije radicalen om fijne lijntjes en rimpels te verminderen.

15. Lychee helpt de stofwisseling te verbeteren.

Het consumeren van lychee helpt de assimilatie van koolhydraten, vetten en eiwitten in voedsel te versnellen door enzymen in biochemische processen te katalyseren. Dit bevordert op zijn beurt een goede eetlust en stofwisseling en helpt een optimaal gewicht te behouden.16. Lychee kan constipatie helpen voorkomen.

Lychee is effectief in het voorkomen van constipatie. De voedingsvezels in lychee ondersteunen het spijsverteringsstelsel en verhogen het ontlastingsvolume, waardoor mensen met onregelmatige stoelgang of constipatie worden geholpen.

17. Lychee kan spierkrampen helpen behandelen.

Deze vruchten hebben voldoende hoeveelheden kalium en water. Dit verhoogt de spierkracht en vermindert spierspasmen veroorzaakt door een laag kaliumgehalte en uitdroging.

18. Lychee heeft beschermende eigenschappen tegen schade door vrije radicalen.

Lychees zijn rijk aan vitamine C en andere fenolische verbindingen die flavonoïden worden genoemd. Ze voorkomen celbeschadiging door vrije radicalen en giftige chemicaliën die leiden tot ziekten zoals hartaandoeningen, kanker en artritis. De antioxiderende eigenschappen van lychee bestrijden effectief gifstoffen in het lichaam.

19. Lychee helpt het goede HDL-cholesterol te verhogen.

Lychee is een goede bron van niacine, dat de cholesterolsynthese in het lichaam regelt. Niacine verhoogt het gehalte aan goede HDL-cholesterol en verlaagt de hoeveelheid schadelijke triglyceriden en slechte LDL-cholesterol in het bloed.

Bijwerkingen van lychee

  • Lychees bevatten veel suiker, dus mensen met diabetes moeten voorzichtig zijn.
  • Bepaalde mensen kunnen een allergische reactie op deze vrucht hebben.
  • Het is bekend dat het consumeren van te veel lychee bij sommige mensen de hormonale balans van het lichaam verstoort.
  • De veiligheid bij zwangere vrouwen is niet geverifieerd. Zorg er daarom voor dat u het consumeert na overleg met een professionele arts.

Lychee’s voedingsfeiten / 100g

Calorieën: 66Kcal
Vet: (1%)
Natrium: (0%)
Koolhydraten: (6%)
Voedingsvezels: (5%)
Eiwit: (2%)
IJzer: (2%)
Kalium: (4%)
Foliumzuur: ( 4%)
Niacine: (4%)
Riboflavine: (5%)
Thiamine: (1%)
Vitamine B6: (8%)
Vitamine C: (79%)
Koper: (16%)
Magnesium: (2%)
Mangaan: ( 2%)
Fosfor: (4%)
Selenium: (1%)
Zink: (1%)
Cholesterol: (0%)

% is een percentage van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.

Show Buttons
Hide Buttons