Is haring gezond? Lees hier de 13 voordelen

Is haring gezond? Lees hier de 13 voordelen

Is haring gezond

1. Haring is goed voor de gezondheid van het hart.

Haring is een van de voedingsmiddelen die het risico op hartaandoeningen kunnen helpen verminderen. Vanwege de aanwezigheid van meervoudig onverzadigde vetzuren in haring, heeft onderzoek aangetoond dat haring de voorkeursbron is boven rood vlees zoals rundvlees voor mensen met een risico op hartaandoeningen.

Wat haring goed maakt voor de gezondheid van het hart, zijn de omega-3-vetzuren die helpen de hoge triglyceridenspiegels te verlagen. Triglyceriden zijn een soort vet in het bloed dat op bepaalde niveaus moet worden gehouden om de gezondheid van het hart te beschermen. Studies hebben aangetoond dat deze omega-3 vetzuren kunnen helpen bij het verlagen van hoge bloeddruk, naast het verminderen van het risico op hartaanvallen en aritmieën. Haring kan ook helpen het cholesterolgehalte te verlagen.

Vitamine D en selenium in haring zijn een andere manier om je hart te beschermen. Vitamine D-tekort en lage seleniumspiegels zijn in verband gebracht met hartaandoeningen.

2. Haring heeft ontstekingsremmende eigenschappen.

Een van de vele voordelen van haring zijn de ontstekingsremmende eigenschappen. Haring is rijk aan omega-3 en selenium, dat verantwoordelijk is voor de ontstekingsremmende eigenschappen.

Studies tonen aan dat haring inflammatoire darmziekten zoals colitis ulcerosa en de ziekte van Crohn voorkomt. Omega-3 helpt ook bij de ontwikkeling van inflammatoire darmaandoeningen.3. Haring is goed voor de geestelijke gezondheid.

Er is wetenschappelijk bewijs dat het geassocieerd is met een hogere inname van omega-3 en verminderde niveaus van depressie. Omega-3 vetzuren kunnen ook een aanzienlijke invloed hebben op het verminderen van symptomen van ADHD en andere neurologische aandoeningen zonder bijwerkingen. Sommige onderzoeken tonen aan dat kinderen die regelmatig omega-3 vetzuren eten, betere leerprestaties hebben.

Vitamine D speelt ook een rol bij het voorkomen en beheersen van hersenstoornissen. Hoge niveaus van vitamine D en omega-3 vetzuren lijken de afgifte van serotonine te verhogen, waardoor de ernst van verschillende aandoeningen, waaronder ADHD, bipolaire stoornis, schizofrenie en impulsief gedrag, wordt verminderd.

Misschien vanwege dezelfde functies is aangetoond dat vitamine D de stemming reguleert, de concentratie verbetert en het geheugen en leren bevordert.

4. Haring helpt ouderdomsziekten te voorkomen.

Sommige onderzoeken hebben aangetoond dat het eten van vis zoals haring, die rijk is aan omega-3 vetzuren, het verlies van skeletspierweefsel kan omkeren en het verouderingsproces kan vertragen.

Het is ook bekend dat omega-3-vetzuren helpen bij de ziekte van Alzheimer. Dit lijkt verband te houden met het vermogen van omega-3 vetzuren om de algehele ontsteking te verminderen.

Het hoge vitamine D-gehalte in haring helpt ook om veroudering te vertragen. Vitamine D speelt een belangrijke rol bij het langdurig gezond houden van uw botten en helpt de ontwikkeling van osteoporose en andere botdichtheidsstoornissen te voorkomen.

5. Haring is goed voor de gezondheid van rode bloedcellen.

Haring heeft voordelen voor de gezondheid van rode bloedcellen. Rode bloedcellen hebben hemoglobine nodig om te kunnen functioneren. Dit komt omdat hemoglobine zuurstof bindt en cellen in staat stelt het door het lichaam te transporteren.

Het ijzer en vitamine B12 in haring helpen bij het maken van deze hemoglobine. Het eiwit in haring dient ook als een bron van aminozuren die het lichaam nodig heeft om hemoglobine te produceren.

6. Haring is goed voor de gezondheid van de botten.

Een van de voordelen van haring zijn de eigenschappen die de gezondheid van de botten ondersteunen. Haring bevat calcium, magnesium en fosfor, mineralen die belangrijk zijn voor de gezondheid van het skelet. Dit zijn de drie voedingsstoffen die het lichaam gebruikt om hydroxyapatiet te maken, het mineralencomplex waaruit tanden en botten bestaan. Het eiwitgehalte van haring voedt ook de botten.

7. Haring ondersteunt de zenuwfunctie.

Het eten van haring is een geweldige manier om je zenuwstelsel te voeden. Haring levert DHA en EPA (twee soorten omega-3 vetzuren). Het lichaam gebruikt omega-3 vetzuren om een ​​gezonde hersenfunctie te bevorderen, en lage omega-3-vetzuurniveaus kunnen het risico op de ziekte van Alzheimer verhogen.

Het kalium in haring helpt zenuwcellen elektrische signalen te verzenden, een centraal proces in de hersenfunctie, en vitamine B6 helpt bij zenuwoverdracht.

8. Haring verkleint de kans op bloedstolsels.

Het eten van vis bevordert de bloedcirculatie en verlaagt de kans op trombose. Zeevruchten bevatten EPA en DHA omega-3 vetzuren, die de productie van eicosanoïden voorkomen, die ontstekingen en bloedstolsels kunnen veroorzaken.

9. Haring heeft artritisverlichtende eigenschappen.

Het dagelijks consumeren van vis verlicht de symptomen van reumatoïde artritis, die gezwollen gewrichten kan veroorzaken. Studies hebben omega-3-vetten in verband gebracht met artrose. Het eten van zeevruchten kan deze ziekte voorkomen.10. Haring is gunstig voor de gezondheid van het oog.

Het consumeren van haring helpt om gezonde ogen te behouden. Studies hebben aangetoond dat omega-3-vetzuren voorkomen dat het gezichtsvermogen maculaire degeneratie ontwikkelt. Haring bevat ook retinol, een type vitamine A, dat ook kan helpen het nachtzicht te verbeteren.

11. Haring is rijk aan verschillende mineralen.

Een van de voordelen van haring is dat het rijk is aan mineralen. Het bevat voedingsstoffen zoals selenium, jodium, kalium en zink. Jodium is essentieel voor de schildklier en selenium helpt kanker te voorkomen.

12. Haring is ook goed voor de longbescherming.

Zeevruchten verlichten astma en beschermen de longen. Veel vis eten maakt je longen gezond en sterk.

13. Haring is een veilig voedsel voor zwangere vrouwen.

Volgens de National Resource Defense Council is haring een van de laagste kwikvissen. Kwik is een schadelijk neurotoxine dat vooral gevaarlijk is voor zwangere vrouwen, dus haring is een goede keuze voor zeevruchten als je zwanger bent.

Voedingsfeiten van haring / 100g

 • Calorieën: 158 Kcal
 • Totaal vet: (12%)
 • Cholesterol: (20%)
 • Natrium: (4%)
 • Totaal koolhydraten: (0%)
 • Voedingsvezels: (0%)
 • Eiwit: (36%)
 • Vitamine D: (21%)
 • Calcium: (4%)
 • IJzer: (6%)
 • Kalium: (7%)
 • Foliumzuur: (2%)
 • Niacine: (20%)
 • Pantotheenzuur: (13%)
 • Riboflavine: (18%)
 • Thiamine: (8%)
 • Vitamine A: (3%)
 • Vitamine B12: (570%)
 • Vitamine B6: (23%)
 • Vitamine C: (1%)
 • Vitamine E: (5%)
 • Koper: (10%)
 • Magnesium: (8%)
 • Mangaan: ( 2%)
 • Fosfor: (34%)
 • Selenium: (66%)
 • Zink: (9%)

% is een percentage van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.

Show Buttons
Hide Buttons