Is citroen gezond? Lees hier de 17 voordelen

Is citroen gezond? Lees hier de 17 voordelen

Is citroen gezond

1. Citroen verbetert de gezondheid van het hart.

Citroen is een van de rijkste bronnen van vitamine C. Voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine C kunnen coronaire hartziekten voorkomen.

Studies hebben aangetoond dat de inname van citroen en wandelen de bloeddruk verlagen.

Citrusvruchten, waaronder citroenen, bevatten essentiële flavonoïden die kunnen helpen bij de behandeling van atherosclerose. Deze verbindingen vertragen de ontstekingsreactie van het lichaam die kan leiden tot hart- en vaatziekten.

2. Citroen kan je helpen gewicht te verliezen.

Sommige onderzoeken hebben aangetoond dat de polyfenolen in citroenen helpen om obesitas onder controle te houden. Van deze polyfenolen is aangetoond dat ze gewichtstoename en ophoping van lichaamsvet remmen.

Een andere studie vond dat citroenen je helpen gewicht te verliezen en het risico op hart- en vaatziekten te verminderen.

De meeste onderzoeken in dit verband zijn echter uitgevoerd op dieren. Er is meer onderzoek naar mensen nodig.

3. Citroen kan nierstenen helpen behandelen.

Citroen heeft voordelen voor de behandeling van nierstenen. Citroenen bevatten citraat, een chemische stof die de vorming van nierstenen voorkomt.

Studies hebben aangetoond dat het dagelijks drinken van 2 liter citroenwater de snelheid van steenvorming vermindert. Citraat bereikt dit door calcium te binden en steenvorming te blokkeren.4. Citroen heeft bloedarmoedebehandelingseigenschappen.

Vitamine C in citroenen heeft een bloedarmoedebehandelingseffect. Vitamine C helpt de algehele ijzeropname te verbeteren.

5. Citroen kan kanker helpen voorkomen.

Citrusvruchten bevatten verschillende verbindingen met eigenschappen tegen kanker, zoals flavonoïden en limonoïden. Deze verbinding helpt het risico op maag-, borst- en darmkanker te verminderen.

De antioxidanten in citroenen voorkomen ook de groei van kankercellen. Quercetine, een flavonoïde in citroenen, heeft eigenschappen tegen kanker. Deze flavonoïden kunnen de groei van menselijke kankercellen in verschillende stadia van de celcyclus blokkeren.

6. Citroen heeft immuunversterkende eigenschappen.

Vitamine C in citroenen kan de immuniteit versterken. Vitamine C ondersteunt een verscheidenheid aan cellulaire functies om de immuunafweer te bevorderen. Het verbetert de proliferatie van B-cellen en T-cellen, die belangrijke componenten zijn van het menselijk immuunsysteem. Vitamine C-inname is ook in verband gebracht met een lager risico op luchtwegen en infecties.

Daarnaast heeft citroen ook een beschermend effect tegen astma. Een studie toonde aan dat de inname van vitamine C nuttig kan zijn voor mensen met astma en andere bronchiale problemen.

7. Citroen helpt de gezondheid van de lever te bevorderen.

Citroenen hebben antioxiderende eigenschappen die de levergezondheid kunnen verbeteren. In één onderzoek werd aangetoond dat citroenen beschermende effecten hebben bij ratten met door alcohol veroorzaakte leverschade.

In een ander onderzoek werd aangetoond dat citrusvruchten de levertoxiciteit verbeteren bij kippen die een dieet kregen dat aflatoxinen (een leverkankerverwekkende stof) bevatte.

8. Citroen helpt acne te bestrijden.

Een ander voordeel van citroen zijn de acnebestrijdende eigenschappen. Het citroenzuur in citroenen kan het talgniveau op het huidoppervlak verminderen. Citroenzuur kan ook antiseptische eigenschappen hebben die acne veroorzakende bacteriën kunnen doden.

9. Citroen heeft antioxiderende en ontstekingsremmende eigenschappen.

Chronische ontstekingen kunnen leiden tot gewichtstoename, vermoeidheid, spijsverteringsproblemen, stemmingswisselingen en zelfs kanker. Studies hebben aangetoond dat vitamine C antioxiderende en ontstekingsremmende eigenschappen heeft. Het werkt tegen verschillende infecties en beschermt het lichaam tegen oxidatieve stress.

Het versterkt ook het immuunsysteem en vermindert ontstekingen. Citrusvruchten zoals citroenen bevatten flavonoïden die vrije radicalen bestrijden. De ontstekingsremmende eigenschappen van citrusvruchten kunnen het risico op degeneratieve ziekten verminderen.

10. Citroen bevordert de spijsvertering.

Citroen bevordert een gezonde spijsvertering. Het verwijdert gifstoffen en afvalproducten, waardoor het lichaam meer van de heilzame stoffen in voedsel kan opnemen.

Citroen helpt het spijsverteringskanaal te reinigen door gifstoffen te verwijderen en de spijsvertering te verbeteren. Citroenen bestaan ​​ook meestal uit oplosbare vezels, die kunnen helpen bij het bevorderen van gezonde darmbacteriën, wat kan leiden tot een soepele, regelmatige stoelgang.

11. Citroen helpt de bloedsuikerspiegel onder controle te houden.

Van citroenflavonoïden, zoals hesperidine en eriocitrine, is gevonden dat ze oxidatieve stress remmen. Deze flavonoïden kunnen de bloedsuikerspiegel verlagen en het risico op diabetes verminderen. Citroenzuur in citroenen kan ook bepaalde complicaties helpen voorkomen die verband houden met diabetes type 2.

12. Citroen kan een zere keel of hoest helpen verzachten.

Citroen is ook effectief bij het verlichten van verkoudheidssymptomen. Het drinken van een mengsel van citroen en honing in warm water kan de keel verzachten. Dit kan helpen hoesten te verminderen en de slaapkwaliteit te verbeteren.

13. Citroen kan het lichaam ontgiften.

Citroen werkt als een geweldige ontgifter en verwijdert gifstoffen uit het lichaam. Anders kunnen toxines die zich ophopen in de lever verschillende infecties veroorzaken. Citroenzuur in citroenen kan leverschade verminderen.

14. Citroenen hebben verschillende voordelen voor de gezondheid van de huid.

Van vitamine C in citroenen wordt gezegd dat het anti-aging eigenschappen heeft. Vitamine C beschermt de huid tegen UV-schade, stimuleert de aanmaak van collageen en vermindert rimpelvorming.Van citrusvruchten is vastgesteld dat ze krachtige antioxiderende en anti-aging eigenschappen hebben. Dit kan oxidatieve stress voorkomen en de vorming van rimpels remmen.

15. Citroenen zijn gunstig voor de gezondheid van de hersenen.

Citroenen hebben ook voordelen voor de hersenen. Citrusvruchten zoals citroenen zijn rijk aan flavanonen, waarvan is aangetoond dat ze de cognitieve gezondheid bevorderen. Deze flavanonen werken door de bloedtoevoer naar de hersenen te verhogen.

Citroenzuur in citroenen kan ook hersenontsteking helpen voorkomen en oxidatieve stress bestrijden, wat de gezondheid van de hersenen kan bevorderen. Vanwege deze eigenschappen kunnen citroenen potentiële voordelen bieden bij het voorkomen van neurodegeneratieve ziekten.

16. Citroen voorkomt overeten.

Als te veel eten een probleem is, kunnen citroenen gunstig zijn. Het is te vinden in de schil en het vruchtvlees van citrusvruchten zoals citroenen. Het is bewezen dat pectine mensen helpt om langer een vol gevoel te hebben.

17. Citroen heeft cholesterolverlagende eigenschappen.

Studies tonen aan dat citroenen vol zitten met een verscheidenheid aan voedingsstoffen, waaronder vitamine C, waarvan is aangetoond dat het het slechte LDL-cholesterol verlaagt.

Citroenen bevatten ook flavonoïden die het triglyceridengehalte verlagen.

Bijwerkingen van citroen

 • Citroenen kunnen brandend maagzuur verergeren. Sommige onderzoeken beschouwen citrus als brandend maagzuur of zure terugvloeiing. Studies hebben aangetoond dat patiënten met vergelijkbare gastro-intestinale symptomen meer citrusvruchten en sappen consumeren. Als u symptomen van brandend maagzuur heeft, raden we u aan uw arts te raadplegen voordat u citroenen consumeert.
 • Studies hebben aangetoond dat citrusvruchten migraine kunnen veroorzaken. Deze vruchten kunnen migraineaanvallen veroorzaken door een allergische reactie.
 • Te vaak eten van citroenen kan je tanden beschadigen. Dit komt omdat citroenen zeer zuur zijn en tandglazuur kunnen aantasten als ze vaak worden gegeten. Daarom wordt aanbevolen om het in een geschikte hoeveelheid te consumeren.
 • Het eten van te veel citroen kan frequent urineren en uitdroging veroorzaken. Studies hebben aangetoond dat citroenen natuurlijke diuretische eigenschappen hebben. Zo bevordert het de productie van urine in de nieren, waardoor het lichaam zouten en vloeistoffen sneller kan opruimen.
 • Het eten van te veel citroen kan de slijmvliezen irriteren en stomatitis veroorzaken.

Citroen voedingsfeiten / 100g

 • Calorieën: 22 Kcal
 • Vet: (0%)
 • Natrium: (0%)
 • Koolhydraten: (3%)
 • Voedingsvezels: (1%)
 • Eiwit: (1%)
 • Kalium: (2%)
 • Foliumzuur: (5%)
 • Niacine: (1%)
 • Pantotheenzuur (3%)
 • Riboflavine: (1%)
 • Thiamine: (2%)
 • Vitamine B6: (4%)
 • Vitamine C: (43%)
 • Vitamine E: (1%)
 • Koper: (2%)
 • Magnesium : (2%)
 • Mangaan: (1%)
 • Fosfor: (1%)
 • Cholesterol: (0%)

% is een percentage van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.

Show Buttons
Hide Buttons