11 Verbazingwekkende gezondheidsvoordelen van donkere chocolade

11 Verbazingwekkende gezondheidsvoordelen van donkere chocolade!

11 Verbazingwekkende gezondheidsvoordelen van donkere chocolade

De voordelen van de donkere chocolade zijn onder meer het stimuleren van psychische gezondheid, het ondersteunen van de gezondheid van het oog, het bevorderen van de bloedcirculatie, werken als een energiebooster, ondersteuning van de mondgezondheid, een goede bron van antioxidanten, ondersteuning van de cardiovasculaire gezondheid en de behandeling van hoest. Andere voordelen zijn onder meer dat u uw maag vol houdt, het immuunsysteem versterkt en uw humeur verbetert.

Wat is donkere chocolade?

Liefhebbers van chocolade zullen blij zijn om te horen dat het een bron van essentiële voedingsstoffen voor hen kan worden zonder nadelige gevolgen voor hun gezondheid op de lange termijn. Het is enigszins afhankelijk van de ingrediënten die eraan zijn toegevoegd. Voedingsdeskundigen stellen dat het consumeren van chocolade gemaakt met 70% – 80% cacao gunstig is voor je algehele welzijn. Van dit ras gebruik je een minimumhoeveelheid boter, suiker en andere conserveermiddelen.

Vermijd bovendien het opnemen van andere variëteiten of het eten van chocoladedesserts, omdat deze een hoog suikergehalte en calorieën bevatten die bijdragen aan gewichtstoename en verschillende gezondheidsproblemen. Zo werken cacao en donkere chocolade samen om uw psychische gezondheid te verbeteren.Voedingswaarde van donkere chocolade

Een staaf van 100 gram pure chocolade bevat de volgende voedingsstoffen.

  • Koper 89%
  • Voedingsvezels 11 g
  • Strijk 67%
  • Magnesium 58%
  • Mangaan 98%
  • Fosfor 33%
  • Kalium 22%
  • Selenium 11%
  • Zink 22%

11 Verbazingwekkende gezondheidsvoordelen van donkere chocolade

1. Het verhoogt de psychische gezondheid

Je gelooft het misschien niet, maar het consumeren van pure chocolade kan je psychische gezondheid verbeteren. Het is een krachtcentrale van veel voedingsstoffen die functioneren om je gespannen zenuwen te kalmeren. Je kunt kiezen voor een stukje pure chocolade in wanhoop. Het zal uw conditie verlichten, waardoor stress en angst worden verminderd.

Bovendien hebben studies aangetoond dat mensen die vaak donkere chocolade eten, verbeterde cognitieve vaardigheden hebben. Het is ook een heerlijke bron om de concentratie te verbeteren, waardoor je verschillende functies kunt uitvoeren.
 

2. Voor ooggezondheid

Wetenschappers hebben onthuld dat pure chocolade een fantastisch voedsel is dat potentieel heeft om je algemene ooggezondheid te verbeteren . Het is nuttig voor zwak zicht. Donkere chocolade kan ook het voorkomen van ooginfecties belemmeren.

Er is echter geen bewijs beschikbaar om de effecten ervan op oogziekten zoals cataract, droge ogen of maculaire degeneratie aan te tonen. Het is ook essentieel dat u een oogarts raadpleegt als u een ooginfectie tegenkomt in plaats van ton chocolade te eten.

3. Voor bloedcirculatie

Pure chocolade is een krachtpatser van verschillende mineralen en vitamines die een goede bloedsomloop vergemakkelijken. Voedingsdeskundigen suggereren dat het regelmatig consumeren van een voldoende hoeveelheid donkere chocolade je bloedvaten kan versterken. Het is ook een verleidelijke bron om de bloeddruk in uw lichaam te neutraliseren.

Studies hebben aangetoond dat het krachtig genoeg is om schadelijke cholesterol weg te spoelen; In dit opzicht zijn echter meer beoordelingen aan de gang. Opmerkelijk hierbij is dat je niet teveel donkere chocolade moet eten als je diabetes hebt.

4. Werkt als een energiebooster

Je kunt je energieniveau een snelle boost geven door een stuk donkere chocolade te consumeren met een laag gehalte aan cacao erin. Door het in uw dagelijkse routine op te nemen, worden factoren die bijdragen aan plotselinge vermoeidheid voorkomen. Je kunt ook smullen van een klein stukje van de chocolade voor een hardcore sportschool. Bij constante vermoeidheid en duizeligheid moet u echter contact opnemen met uw huisarts, omdat dit een symptoom kan zijn van een ernstig gezondheidsprobleem.

5. Voor mondgezondheid

Misschien vind je het tegenstrijdig, maar onderzoeken hebben aangetoond dat pure chocolade kan helpen om een ​​betere mondgezondheid te bereiken. Andere soorten chocolaatjes zijn schadelijker omdat ze geen theobromine bevatten zoals donkere chocolade. Theobromine is een bestanddeel dat potentieel heeft om tandbederf te bestrijden. De voedingsstof kan bacteriën bestrijden die uw mondgezondheid schaden. Ongetwijfeld kan donkere chocolade uw mondgezondheid verbeteren, maar u moet niet vergeten te kiezen voor frequente mondhygiëne.

6. Een bron van anti-oxidanten

Verrijkt met antioxidanten, kan pure chocolade wonderen doen voor uw algehele welzijn. Van antioxidanten is bekend dat zij verschillende gezondheidsbeschadigende factoren zoals toxines, chemische, infectieuze bacteriën, vrije radicalen en zelfs kankercellen verlichten. Ze kunnen ook oxidatieve stress, voornamelijk veroorzaakt door vrije radicalen, voorkomen . Deze cellen kunnen verschillende soorten kankers in het lichaam produceren. Aldus kan het consumeren van pure chocolade voorkomen dat uw lichaam de symptomen van kanker en andere slopende ziektes, die ook voorrijp ouder worden omvat, verwijdert.

7. Voor cardiovasculaire gezondheid

Voedingsdeskundigen adviseren dat het consumeren van een kleine hoeveelheid pure chocolade je hartgezondheid kan verbeteren. Het helpt bij het uitvoeren van functies zoals het toestaan ​​van een goede bloedstroom. Het kan bloedstolling in uw bloedvaten, ontsteking en celbeschadiging voorkomen. Vergeet echter niet dat alles met mate werkt. Ook zou het nog beter zijn als u contact opneemt met uw cardioloog voordat u donkere chocolade in uw dagelijkse routine verwerkt.8. Behandelt hoest

Constante hoest is inderdaad zorgelijk. Je kunt deze toestand verlichten door een klein stukje pure chocolade te consumeren. De component theobromine die daarin wordt aangetroffen, zou je hoest kunnen beheersen, samen met de ontsteking die hierdoor wordt veroorzaakt. Experts raden echter aan om in een dergelijk geval met uw primaire zorgverlener te overleggen om verdere gezondheidsproblemen te voorkomen.

9. Houdt u vol

Het zou niet verkeerd zijn om pure chocolade een volledig voedingsmiddel te noemen, omdat het vol zit met voldoende voedingsstoffen en voldoende vezels. Als u het regelmatig gebruikt, houdt het u uren vol en krijgt u voldoende energie. Daarom is het een slim idee om thuis een staafje thuis te houden. Je kunt er op smukken in het geval van plotselinge honger of als een gezonde snack.

10. Versterkt het immuunsysteem

Studies hebben aangetoond dat donkere chocolade je immuunsysteem kan versterken. Het is een krachtpatser van antioxidanten die functioneren om het te beschermen tegen de schadelijke effecten van interne en externe schadelijke factoren. Het laatste is krachtig genoeg om de cellen van je immuunsysteem te verzwakken en als gevolg daarvan valt het ten prooi aan ziekteverwekkende bacteriën, infecties, toxines en vrije radicalen. Afgezien van dit, functioneren andere componenten in donkere chocolade ook om de conditie van je immuunsysteem te verbeteren.11. Verbeter je stemming

Het kan een heerlijke bron worden om je gemoedstoestand te verbeteren . Studies hebben aangetoond dat het is gevuld met fenethylamine. Het is bekend dat de verbinding endorfinen afgeeft. Dit laatste werkt om je gemoedstoestand te verbeteren, zodat je je goed voelt en een positieve gemoedstoestand hebt. Bovendien hebben veel studies ook bewezen dat stresshormonen kunnen worden gecontroleerd door donkere chocolade te consumeren vanwege de eigenschappen die erin worden aangetroffen. Daarom, probeer de volgende keer dat je zonder reden van streek bent, er wat van te kauwen en het werk voor je te laten doen.

Bottom Line

Pure chocolade is ongetwijfeld een fantastisch voedsel dat geen gezondheidsschadelijke eigenschappen bevat. Voedingsdeskundigen raden een beetje aan in je dagelijkse dieet. Daarom moet je het opnemen, maar negeer niet dat alles wat in overmatige hoeveelheden wordt geconsumeerd je gezondheid kan schaden – en het geval is vergelijkbaar met pure chocolade.

Show Buttons
Hide Buttons