11 Verbazingwekkende gezondheidsvoordelen van Monk Fruit

11 Verbazingwekkende gezondheidsvoordelen van Monk Fruit!

11 Verbazingwekkende gezondheidsvoordelen van Monk Fruit

Monk Fruit-gezondheidsvoordelen omvatten het verlichten van de symptomen van allergie, het bestrijden van overgewicht, het bieden van antimicrobiële eigenschappen, het bevat krachtige antioxidante eigenschappen, controleert diabetes, het is anti-fibrotisch, verbetert de cardiovasculaire gezondheid, helpt ontstekingen te bestrijden, helpt kanker te voorkomen en behandelen, voorkomt infecties en vermoeidheid bestrijden.

Een van de meest schadelijke leefstijlfactoren die er zijn, is de overmatige consumptie van suiker, iets waar veel mensen over de hele wereld van genieten. Gelukkig zijn er veel natuurlijke zoetstoffen die veel zoeter zijn dan suiker, maar die niet alle ontstekingsbijwerkingen met zich meebrengen. Een van die zoetstoffen die wordt ondersteund door uitgebreid onderzoek is een vrucht die bekend staat als monniksvrucht.

Wat is monniksvrucht?

De naam monniksfruit is misschien niet erg populair, maar Boeddhafruit, fruit met een lange levensduur, of Luo Han Guo zijn alle namen waarvan het fruit bekend is. Dit zijn allemaal namen afgeleid van Siratia grosvenoori, een wijnstok in de kalebassenfamilie die een aanzienlijk krachtige en waardevolle vrucht herbergt. Normaal gesproken vind je monniksvruchten in bepaalde delen van China en Thailand, waar het al eeuwen wordt gebruikt, zowel als een medisch middel tegen allerlei ziektes en een waardevol voedingssupplement, als een kunstmatige zoetstof. Dus deze ongewone vrucht is extreem zoeter in vergelijking met suiker, met grote hoeveelheden glucose en fructose, maar de zoetheid is afgeleid van de speciale glycosiden die aanwezig zijn in het vruchtvlees. Daarnaast is monnik fruit beladen met antioxidanten en andere vitamines en organische verbindingen die een breed scala aan gezondheidsvoordelen met zich meebrengen.Voedingswaarde van Monk Fruit
Technisch gezien bevat monnik fruit koolhydraten en calorieën, net als andere soorten fruit en groenten, maar omdat ze niet typisch vers worden geconsumeerd, worden ze normaal gesproken gezien als een nul-calorie voedsel. Ze bevatten nul koolhydraten, evenals nul vet.

Wanneer geconsumeerd, monnik fruit heeft 25% tot 38% van de verschillende koolhydraten, samen met vitamine C .

11 Verbazingwekkende gezondheidsvoordelen van Monk Fruit

Monnikvrucht is een ronde vrucht met een diameter van ongeveer 5 cm en heeft een zoet eetbaar vlees in een bittere buiten schil. Het belang van zijn rol als kunstmatige zoetstof heeft het heel waardevol en monnik vruchtensupplementen gemaakt en de vrucht is nu op een veel grotere schaal te vinden dan in het verleden. Laten we nu eens kijken naar de talrijke en onschatbare gezondheidsvoordelen.

1. Verlicht de symptomen van allergie

Wanneer onze lichamen worden blootgesteld aan iets dat een negatieve reactie uitstraalt, geven de mestcellen tal van chemicaliën af in het systeem, waarvan er één histamine bevat. Dit is de oorzaak van reacties zoals hoesten, irritatie, ontsteking en andere verschillende symptomen van allergieën. Het is echter bewezen dat monnikvruchtextract deze ongunstige activiteit van mestcellen stopt, waardoor histamine wordt geëlimineerd en veel voorkomende allergieën worden behandeld. Deze chemische stof wordt ook geassocieerd met het verlichten van astmatische reacties, die in feite levens kunnen redden.
 

2. Helpt bij het bestrijden van overgewicht

Verwerkte suiker levert een belangrijke bijdrage aan tal van ziekten. Natuurlijke zoetstoffen zoals monniks fruit kunnen je echter helpen een grote stap te zetten naar een gezonder metabolisme en lichaamssamenstelling. Dit kan een uitstekende keuze van fruit zijn als u probeert uw calorie-inname te verminderen en toch nog steeds af en toe een zoete traktatie krijgt.

3. Biedt antimicrobiële eigenschappen

In tegenstelling tot suiker, die ongewenste microben in het darmkanaal zou kunnen voeden, vertonen de verbindingen van monniksvruchten voordelige, antimicrobiële eigenschappen die gunstig zouden kunnen zijn bij het handhaven van een juist bacterieel evenwicht. Extracten van de vrucht zelf en de bladeren ervan hebben aangetoond dat ze candida, bacteriën en streptokokken bestrijden die verantwoordelijk zijn voor tandvleesontsteking in de mond.

4. Krachtige antioxiderende eigenschappen

Monniks fruit zit vol met antioxidanten, daarom wordt het ‘langlevend fruit’ genoemd. En het is algemeen bekend dat antioxidanten het lichaam helpen zichzelf te beschermen tegen de vrije radicalen en verschillende ziekten. Bovendien bouwen ze bescherming om elke mogelijkheid van ziekten zoals ademhalingsproblemen te minimaliseren.

Als u vaak ziek wordt, kan het toevoegen van monnikfruit aan uw dieet een slimme keuze zijn.

5. Bestrijdt diabetes

Een van de meest voorkomende en schadelijke ziektes van het moderne tijdperk is diabetes, een onvermogen van het lichaam om de insuline- en glucosespiegels in de bloedbaan te beheersen. Regelmatige suiker heeft een vrij krachtige invloed op diegenen die diabetes hebben, monnik fruit gebaseerde zoetstoffen leiden echter niet tot dezelfde instabiliteiten van bloedsuiker en worden daarom vaak geadverteerd als een preventieve methode of behandelingsoptie voor diabetes.

6. Anti-fibrotisch

Een aandoening die bekend staat als pulmonaire fibrose waarbij de longweefsels stijf worden en littekens vertonen, waardoor de longen minder zuurstof uit de lucht halen en goed ademen. Sommige basisonderzoeken suggereren dat monnik fruit een mogelijk anti-fibrotisch element heeft, bekend als mogroside IIIE, dat zeer gunstige resultaten biedt.

Het onderzoek bepaalde dat mogroside IIIE als een anti-fibrotisch middel zou kunnen werken door ontstekingen te reguleren en de afzetting van cellulaire matrix beter te normaliseren.

7. Verbetert de cardiovasculaire gezondheid

De aanwezigheid van organische verbindingen in monniks fruit helpt voorkomen dat cholesterol oxideert, wat gebeurt voordat cholesterol verandert in een plaque in de bloedvaten en slagaders. Zo heeft monnik fruit het vermogen om de kans op beroertes en hartaanvallen te minimaliseren door de ontwikkeling van atherosclerose te voorkomen.8. Minimaliseert Ontsteking

In de traditionele Chinese geneeskunde werd monniksvrucht normaal gezien als een “verkoelend” middel in tal van medische bereidingen en dranken. Als u bijvoorbeeld koorts, een hitteberoerte of een gewrichtsontsteking had, zouden de ontstekingsremmende eigenschappen van monniksvruchten kunnen helpen bij het elimineren van die ziekten wanneer het vruchtensap direct of in combinatie met water werd geconsumeerd.

9. Helpt kanker te voorkomen en te behandelen

Scores van onderzoek hebben de anti-carcinogene eigenschappen van de natuurlijke zoetstoffen in monniksvruchten bevestigd. Van onderzoeken die het vermogen van het fruit tonen om de groei van borst- en huidtumoren te remmen door essentiële eiwitten te verschaffen die kankerbestrijdende vermogens hebben, is monnik fruit een krachtige vechter in de strijd tegen kanker.

10. Voorkomt infecties

Monnik fruit is zeer effectief in het bestrijden van infecties. Dit voordeel houdt verband met de aanwezigheid van natuurlijke antimicrobiële stoffen die werken om het lichaam te beschermen tegen bacteriën. Zo neemt de vrucht deel aan het voorkomen van infecties van orale bacteriën die tot tandbederf leiden.11. Bestrijdt vermoeidheid

Als je de neiging hebt om gemakkelijk uitgeput te raken, dan kan monnik fruit je helpen om een ​​extra boost aan energie te krijgen. Dit voordeel wordt geassocieerd met de aanwezigheid van gezonde voedingsstoffen in de vrucht. Bovendien dragen de antioxidante eigenschappen van monniksvruchten bij aan de versterking van het lichaam, wat op zijn beurt ook de vermoeidheid vermindert.

Conclusie

Kortom, monniks fruit is een voedzaam voedsel dat een uitstekende aanvulling op uw dieet zal zijn vanwege de vele gezondheidsvoordelen. Het opnemen van het fruit in uw dagelijkse routine kan u helpen om een ​​gezondere, gelukkiger levensstijl te bereiken.

Show Buttons
Hide Buttons