18 gezondheidsvoordelen van Kiwano (gehoornde meloen)

18 gezondheidsvoordelen van Kiwano (gehoornde meloen)!

18 gezondheidsvoordelen van Kiwano (gehoornde meloen)

De voordelen van Kiwano Melon of Horned Melon omvatten het verbeteren van de spijsvertering, het neutraliseren van vrije radicalen, het voorkomen van kanker, het vertragen van het verouderingsproces, het verlichten van stress, het verbeteren van de zichtbaarheid en het versterken van botten. Andere voordelen zijn het bevorderen van de cognitieve functie, het versterken van de haarzakjes, het verbeteren van de huid, het gezond houden van het hart, het bevorderen van de gezondheid van de hersenen, het behandelen van ijzerdeficiëntie, het genezen van diabetes, het helpen herstellen van een hitteberoerte, het versterken van spieren en het verminderen van het risico op obesitas.

Wat is Kiwano Melon of Horned Melon?

De kiwano-meloen of gehoornde meloen (Cucumis metuliferus) heeft een oranje schil en pieken aan de buitenkant, maar is van binnen vlezig. Vanwege zijn fysieke uiterlijk lijkt de vrucht heel erg op een kiwi, maar er is geen wetenschappelijk bewijs voor enige biologische gelijkenis tussen de twee.

De gehoornde meloen groeit meestal in de droge of semi-aride plaatsen van de wereld en komt voornamelijk uit de Kalahari-woestijn in Afrika vanwege de extreme klimatologische omstandigheden wordt het de traditionele vrucht van Afrika die de Afrikanen gehydrateerd houden tijdens de droge seizoenen. De vrucht wordt nu kunstmatig gekweekt in verschillende delen van de wereld, zoals Australië, Nieuw-Zeeland en andere plaatsen in de VS.

Je kunt het eten als tussendoortje tussen de maaltijden. De kiwano kan een frisse toevoeging aan uw salades worden. De smaak van de vrucht is vergelijkbaar met bananen en passievruchten. De schil van de meloen bevat essentiële voedingsstoffen, organische verbindingen, vitamines en mineralen. Deze reden is waarom de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) het als een essentiële vrucht beschouwde voor de bestrijding van ondervoeding en de behandeling van ziekten. Hier is een blik op de vele gezondheidsvoordelen van Kiwano:18 gezondheidsvoordelen van Kiwano (gehoornde meloen)

1. Vol met antioxidanten

Het hoge gehalte aan antioxidanten (a-tocoferol en y-tocoferol) in kiwano houden de bloedvaten en zenuwen gezond en neutraliseren de vrije radicalen in het lichaam. Het verwijdert kankerverwekkende stoffen uit het lichaam, dankzij de antioxiderende eigenschappen. De voedingsstoffen in dit fruit beschermen u tegen verschillende kritieke ziekten, waaronder kanker en hartaandoeningen.

2. Verbetert de spijsvertering

Kiwano is geladen met voedingsvezels die het spijsverteringsproces verbeteren. De basisfunctie van vezels is dat het een gezonde spijsvertering bevordert. Het voorkomt ernstige medische aandoeningen, zoals darmkanker en maagzweren. De gelatineuze aard van de vrucht vermindert constipatie en reinigt de urinewegen.

3. Vermindert Pre-Mature Ageing

Gehoornde Meloen biedt vele cruciale elementen om het lichaam, waaronder vitamine C . Kiwano helpt bij de aanmaak van collageen en herstelt beschadigde huid- en organenweefsels. Het fruit beschermt cellen tegen verwonding, toxines en afvalproducten die kunnen leiden tot de ontwikkeling van veel ouderdomsstoornissen. Bovendien voorkomt regelmatige consumptie van kiwano de vroege symptomen van veroudering, zoals littekens, vlekjes en vlekken.4. verlicht stress

Het organische bestanddeel van kiwano helpt de stresshormonen, zoals adrenaline, reguleren. Mensen die aan chronische angst lijden, kunnen kiwano consumeren om zich ontspannen te voelen.

5. Handhaaf het metabolisch proces

Aangezien het metabolisme het voedsel in een eenvoudiger samenstelling afbreekt, heeft het lichaam enkele noodzakelijke elementen nodig om zijn functies naar behoren te vervullen. Kiwano biedt voldoende zink voor de insulineafgifte en het normale metabolisme van koolhydraten. Het produceert ook bloedcellen en helpt bij het repareren van wonden.

6. Verbeter zichtbaarheid

Horned Melon bevat een hoge hoeveelheid vitamine A die helpt uw ​​gezichtsvermogen te verbeteren. Vitamine A is een soort carotenoïde met antioxiderende eigenschappen. Deze antioxidant remt maculaire degeneratie en elimineert ook de vrije radicalen die leiden tot oogirritatie en verschillende oogproblemen, zoals cataracten.

7. Versterkt je botten

Horned Melon is rijk aan verschillende mineralen, zoals zink, calcium en andere mineralen. De mineralen helpen bij de ontwikkeling en groei van botten. Vanwege de calciumopslagcapaciteit helpt het bij het behandelen van botgerelateerde problemen en aandoeningen, zoals osteoporose.

8. Cognitieve functie

De vitamine E in Kiwano verbetert de hersenfunctie en vertraagt ​​neurologische aandoeningen, zoals de ziekte van Alzheimer en dementie. Het hoge niveau van tocoferol verhoogt de cognitieve functie en helpt ook de cognitieve functie te vergemakkelijken en houdt de geest fris.

9. Versterk haarzakjes

Het voedende element van de kiwano-vrucht kan je haarsterkte verbeteren en het vruchtbaar maken. De enige vangst is dat je het elke dag moet consumeren.

10. Huidverzorging Antioxidant

De organische verbindingen en het hoge gehalte aan antioxidanten in kiwano voorkomen vlekken en vlekken op de huid. Kiwano bevat citroenzuur, dat je huid een glans geeft en je helpt er jonger uit te zien.

11. Onderhoudt de gezondheid van het hart

Kiwano-zaden bevatten linolzuur dat de hartspier versterkt en helpt bij het verbeteren van uw algemene cardiovasculaire gezondheid. De onverzadigde omega-6-vetzuren helpen mensen die met hartproblemen omgaan hun toestand te beheersen. Bovendien kunt u kiwano consumeren om uw cholesterolniveaus in balans te brengen en hartcomplicaties te voorkomen.

12. Hersentherapie

Kiwano is rijk aan natrium, een element waarvan bekend is dat het de hersenfunctie verbetert. U kunt extra zout aan uw maaltijden toevoegen door meer kiwano te gebruiken.13. Behandelt ijzertekort

Dit is goed nieuws voor patiënten die aan bloedarmoede lijden: ze kunnen hun hemoglobinegehalte herstellen door meer kiwano te consumeren. Kiwano bevat een hoog gehalte aan ijzer en andere essentiële voedingsstoffen die uw lichaam nodig heeft. Deskundigen beschrijven het als een ‘natuurlijk medicijn’ voor de behandeling van bloedarmoede.

14. Cure Diabetes

Als u op zoek bent naar het perfecte fruit voor diabetici, is kiwano de beste optie omdat het een rijke hoeveelheid magnesium bevat die u helpt uw ​​bloedsuikerspiegel te beheersen.

15. aids herstel van hitteberoerte

Het verschijnsel van de opwarming van de aarde houdt in dat de gemiddelde temperatuur over de hele wereld stijgt. Het risico op een hitteberoerte en een zonnesteek is groter dan ooit. Gelukkig voor jou, kan Kiwano je helpen herstellen van een hitteberoerte of een zonnesteek. De vrucht is rijk aan natrium en water, zodat je gehydrateerd blijft als je een beroerte hebt.

16. Versterkt je spieren

Horned Melon is rijk aan kalium waardoor deze vrucht essentieel is voor je spieren. Het hoge vitamine D- gehalte helpt ook bij een betere opname van calcium in het lichaam, waardoor uw spierkracht verbetert.17. Helpt bij de behandeling van kanker

Het hoge antioxidantgehalte van Horned Melon voorkomt de vorming van kankerverwekkende stoffen en vrije radicalen in het lichaam.

18. Verlaagt het risico op zwaarlijvigheid

Fitness is een belangrijke factor als het gaat om uw algehele gezondheid en welzijn, en daarom zijn weinig vruchten beter dan kiwano-meloen, die 90% water bevat. Het watergehalte van de vrucht helpt bij het verwijderen van schadelijke stoffen uit uw lichaam. Het beste deel is dat je je inname van de kiwano meloen niet hoeft te beperken.

gedachten

Achter zijn ongewone uiterlijk zijn Kiwano-meloenen geladen met veel heilzame eigenschappen. Als u fris en energiek wilt blijven, moet u Kiwano in uw dieet opnemen. Het brengt niet alleen smaak in uw keuken, maar siert ook uw eten. Zoals vermeld, kunt u zoveel van dit fruit consumeren als u wilt. Je hoeft jezelf niet te beperken tot bepaalde delen. Weinig ander fruit biedt evenveel gezondheidsvoordelen als kiwano-meloen, en daarom moet je absoluut overwegen om van deze vrucht een onderdeel van je dagelijkse dieet te maken.

Show Buttons
Hide Buttons