10 geweldige voordelen van Epsom Salt

10 geweldige voordelen van Epsom Salt!

10 geweldige voordelen van Epsom Salt

De voordelen van Epsom Salt voor de gezondheid omvatten snel herstel na de training, voor het behandelen van voetpijn, het bevorderen van de spijsvertering, het bestrijden van ontstekingen, voor magnesiumtekort, voor zonnebrand, het verbeteren van de huid, het ondersteunen van dik en lang haar, het verminderen van stress en angst en het regelen van de bloedsuikerspiegel.

Epsom Salt is een redelijk veelzijdig zout. U kunt het in maaltijden opnemen om de smaak te verbeteren – en het op verschillende manieren gebruiken om uw gezondheid en welzijn te verbeteren of een kwaal te behandelen.

Van krampen in de spieren tot chronische obstipatie, dit zout is een must-zout voor elk huishouden.

Bovendien heeft het ingrediënt ook een hele reeks voordelen voor de huid. Het plaatsen van kleine porties Epsom-zout in elke hoek van uw huis zal kiemen en bacteriën vernietigen. Het bevat ook helende eigenschappen. Bovendien is Epsom-zout handig voor koks en medische gebruikers.Wat is Epsom Salt?

Epsom-zout is anders dan een gewone tafel of Himalayazout. Dit zout bevat maximale magnesiumgehaltes, een essentieel mineraal. Aan de andere kant is traditioneel zout verrijkt met natrium.

De wetenschappelijke naam van Epsom-zout is magnesiumsulfaat. Om nog maar te zwijgen, Epsom-zout zou een gemakkelijke en goedkope bron kunnen worden om veel magnesium te oogsten.

U kunt twee soorten Epsom-zout vinden. Een daarvan is om maaltijden te bereiden, en andere is voor gebruik in de landbouw. Beide typen worden echter niet in vergelijkbare omstandigheden vervaardigd. Daarom moet u waakzaam blijven bij de aanschaf van Epsom-zout.

Voedingswaarde van Epsom Salt

Epsom-zout is een opslagplaats van twee componenten:

  • sulfaat
  • Magnesium

Deze mineralen kunnen uw algehele gezondheid ten goede komen, waardoor ze essentieel zijn om te consumeren. Magnesium bevordert het enzymatische proces in uw lichaam, terwijl sulfaat noodzakelijk is om de spijsvertering te bevorderen.10 Verbluffende voordelen voor Epsom Salt Health

1. Snel herstel na de training

Hardcore-trainingssessies dragen vaak bij aan spierpijn. Gezondheidszorgverlener suggereert dat weken in een Epsom-zoutbad na een intensieve training spierpijn en -pijnen binnen de kortste keren kan verlichten. Je kunt genieten van Epsom-zout, zelfs na een chaotische dag op je werk – het is een goede stress-crisis voor sommige mensen.

Bovendien is het aanvullen van magnesiumsulfaat ideaal om te consumeren voor het sporten om het uithoudingsvermogen en de prestaties te verbeteren. Het kan een opeenhoping van melkzuur in uw spieren voorkomen, waardoor het risico van ontsteking, letsel, post-workout pijnen en spier- en gewrichtskrampen wordt voorkomen.

2. Voor voetpijn

Het is volkomen irritant om met pijnlijke voeten om te gaan. U kunt kiezen voor een eenvoudige maar effectieve remedie bij voetpijn. Verdun een ½ eetlepel Epsom-zout in warm water. En geniet van je voeten gedurende 20 minuten. De behandeling is voldoende om vermoeide voeten te ontspannen en pijn te verlichten.

Epsom-zout kan in combinatie met tea tree-olie ook helpen om vingernagelschimmel af te weren. Je kunt kiezen voor het zout als je voet stinkt. Het heeft potentieel om bacteriën te vernietigen die bijdragen aan een onaangename geur.

3. Bevordert de spijsvertering

Epsom-zout wordt aanbevolen vanwege zijn laxerende eigenschappen. Het minerale magnesiumsulfaat zorgt voor verlichting van zowel chronische als acute obstipatie. Epsom-zout stimuleert de beweging van verteerd voedsel in uw darmkanaal.

Het opnemen van Epsom-zout in uw maaltijden ondersteunt de enzymen in uw maag, die de activiteit in uw dikke darm vergemakkelijken. Magnesiumsulfaat werkt als een natuurlijke reiniger voor de dikke darm en helpt je lichaam te ontgiften zonder je gezondheid te schaden.

4. Ideaal voor ontstekingen

Roodheid, blauwe plekken of jeuk zijn allemaal symptomen van ontsteking. Er kunnen verschillende externe of interne factoren zijn die bijdragen aan ontstekingen . U kunt de intensiteit van roodheid of jeuk verminderen door het eten van voedsel dat is bereid met Epsom-zout. Aan de andere kant kunt u genieten in een Epsom zoutbad om ongemak te verminderen, en de zwelling van de ontsteking brengt vaak.

5. Voor magnesiumgebrek

Magnesiumgebrek kan u het risico van verschillende chronische ziekten opleveren. Het kan ook uw psychische gezondheid negatief beïnvloeden. Een recent onderzoek heeft aangetoond dat ontoereikende niveaus van magnesium in uw lichaam ook tot bepaalde medische aandoeningen kunnen leiden, waaronder diabetes , de ziekte van Crohn en nieraandoeningen. Voedingsdeskundigen stellen voor dat je adequate en uitgebalanceerde niveaus van het mineraal behoudt, omdat overtollig magnesium kan bijdragen aan chronische stress. U moet Epsom-zout in uw dieet opnemen als u vaak aan deze voorwaarden voldoet:

  • Slapeloosheid
  • Nagelstoornis
  • Mentale verwarring
  • Slecht humeur
  • Spierpijn
  • Epileptische aanvallen
  • Rusteloze benen syndroom6. Voor zonnebrand

De ultraviolette stralen van de zon kunnen ernstige schade aan uw huid veroorzaken, waaronder u zonnebrand. U kunt een snuifje Epsom-zout toevoegen aan huismiddeltjes om geïrriteerde huid te kalmeren. Het afkoelende effect van het zout zal ook de roodheid helpen verminderen. U kunt zelfs een snufje Epsom-zout in verse sappen en smoothies opnemen voor maximale voordelen.

7. Voor stralende huid

U kunt in korte tijd een natuurlijke glans op uw gezicht bereiken met Epsom-zout. Het werkt het beste in combinatie met kokosolie. U kunt verschillende gezichtspakketten met Epsom-zout bereiden. Verdun ook een klein deel van het zout in water en laat het op je gezicht spatten. Het wordt beschouwd als een veilige manier om direct te schitteren.

8. Voor dik en lang haar

Verrijkt met mineralen, wordt Epsom-zout sterk voorgesteld voor dik haar. Je moet je hoofdhuid en je haar zachtjes masseren met een mengsel van Epsom-zout met een dragerolie. Zorg ervoor dat elke streng wordt bedekt om het gewenste resultaat te krijgen. Vermijd ook het aanbrengen van Epsom-zoutpasta op een geïnfecteerde hoofdhuid omdat dit kan bijdragen aan jeuk.

9. Vermindert stress en angstgevoelens

Verschillende factoren dragen bij aan stress en angst . U kunt zich dagelijks van deze toestand ontdoen door Epsom-zout te consumeren. De mineralen die erin worden aangetroffen, functioneren om je hersencellen te versterken. Magnesiumsulfaat staat erom bekend gespannen zenuwen te ontspannen, waardoor ook je zenuwstelsel wordt vergemakkelijkt. Het gebruik van Epsom-zout in uw dieet zou de hersenactiviteit stimuleren. Voedingsdeskundigen raden aan dat de zoutinname van Epsom het optreden van aan leeftijd gerelateerde psychische stoornissen kan belemmeren.10. Beheers de suikerniveaus van het bloed

Mensen met type II diabetes zouden graag horen dat Epsom-zout kan helpen bij het reguleren van hun bloedsuikerspiegel. Het kan plotselinge suikerspikes verwerken na het nuttigen van bewerkte of suikerrijke maaltijden. Met Epsom-zout kan je lichaam suiker verteren en het vermogen verbeteren om glucose in de bloedbaan te reguleren.

Verschillende onderzoeken naar diabetes hebben aangetoond dat het magnesium dat in Epsom-zout wordt aangetroffen de insulinegevoeligheid verhoogt. Op deze manier kunt u zonder veel moeite voldoende suikerniveaus behouden. Desondanks moet u diabetes niet behandelen met zelfmedicatie. En overleg met uw endocrinoloog om een ​​betere behandeling te krijgen.

Bottom Line

De voordelen van Epsom-zout zijn enorm. Je moet het een onderdeel van je regime maken om gezondheidsproblemen op een afstand te houden. Het is duidelijk dat u het voor culinaire en medische doeleinden kunt gebruiken. Het wordt echter nog steeds aangeraden om een ​​afspraak te maken met uw primaire zorgspecialist wanneer u lijdt aan gezondheidsproblemen en onthoudt uzelf van zelfmedicatie.

Show Buttons
Hide Buttons