11 Bewezen gezondheidsvoordelen van zwarte zaadolie

11 Bewezen gezondheidsvoordelen van zwarte zaadolie!

11 Bewezen gezondheidsvoordelen van zwarte zaadolie

Black Seed Oil-voordelen omvatten verbeterde immuunfunctie, cholesterol in balans houden, infecties bestrijden, schadelijke ziekteverwekkers bestrijden, ontstekingen verminderen, het risico op bepaalde vormen van kanker verminderen en de cognitieve prestaties verbeteren. Andere voordelen zijn het ondersteunen van de gezondheid van de lever, het bestrijden van diabetes type 2, het verbeteren van de gezondheid van de huid, het ondersteunen van de gezondheid van het oog en het ondersteunen van de haargroei.

Black Seed Oil is een puur vet dat wordt gedestilleerd uit de zaden van nigella sativa , een veel voorkomende bloem afkomstig uit Zuid- en Zuidwest-Azië. Dit wordt vaak zwarte karwij of eenvoudig zwart zaad genoemd en is het zaad van de venkelplant. Het zaad van deze plant wordt al duizenden jaren gebruikt in traditionele medicijnen en voedsel, met een vergelijkbare rol als andere specerijen die in de Venkelplant worden aangetroffen.

Het gebruik van de olie is aanzienlijk verschillend van de consumptie van het zaad, omdat het ongeveer 30% olie is, en daarom moeten we de gedestilleerde olie beschouwen als enigszins gescheiden van het zaadje waaruit het is geproduceerd. De zaden zijn gebruikt in curries, gekruide broden en vijf kruiden, naast andere voedingsmiddelen. Dit artikel belicht de gezondheidsvoordelen die de wetenschap heeft getoond voor zwarte zaadolie.Wat is Black Seed Oil?

Zwarte zaadolie is de olie die wordt aangetroffen in zwarte karwij, waarbij de olie een gedistilleerde en gezuiverde vloeibare versie van deze vetten is. Als een olie heeft het een caloriegehalte van 9 calorieën per mg (of 1 ml), waardoor het een zeer energierijk voedsel is, hoewel het zeker niet in grote hoeveelheden geconsumeerd mag worden door degenen die zich bezighouden met hun lichaamsgewicht! Het is de laatste tijd populair geworden met de ontdekking van verschillende gezondheidsvoordelen en immuunsysteem voordelen die kunnen worden bereikt met een relatief kleine dosis.

11 Bewezen gezondheidsvoordelen van zwarte zaadolie

1. Verbetert de immuunfunctie

Zowel het kruid als de geconcentreerde olie zijn in staat om de immuunfunctie in bescheiden mate te verbeteren bij gebruik in culinaire doses en kookmethoden. Dit betekent dat er een relatief eenvoudige manier is om de positieve effecten te verkrijgen zonder al te veel moeite – het toevoegen van zwarte zaadolie aan curries en kookprocessen kan enorm bevorderlijk zijn voor de gezondheid.
 

2. Balanceert cholesterol

De goede vetten in zwarte zaadolie zijn effectief in het verhogen van de verhouding van HDL tot LDL-cholesterolen in het bloed – dit zal de bloeddruk verlagen, het metabolisme van vet verbeteren en de kans op gezondheidsproblemen zoals atherosclerose , waar de opbouw van vet vermindert, verminderen op basis van plaques in de bloedbaan vermindert de bloedstroom en beschadigt het hartstelsel.

3. Anti-bacteriële en bestrijdt infecties

Zwart zaad is vooral effectief in de bestrijding van verschillende vormen van bacteriële infecties. Als natuurlijk antibacterieel middel kan het vechten tegen vele bacteriën die immuun zijn of resistent zijn tegen conventionele farmaceutische interventies. Hoewel zwarte zaadolie infecties niet zal genezen, kan regelmatige consumptie dienen als bescherming tegen infecties en om u gezond te houden.

4. Bestrijdt schadelijke ziekteverwekkers

Fytochemicaliën zijn de chemicaliën die uniek zijn in plantaardig voedsel en die ongelooflijk belangrijk zijn voor een goede gezondheid en welzijn. We weten al jaren dat deze verbindingen goed voor ons zijn – fruit en groenten zijn altijd gezond voedsel geweest – maar fytochemicaliën zelf zijn fantastisch in het vechten met ziekteverwekkers in het lichaam, die feitelijk alle stoffen zijn die ons schade kunnen berokkenen. Fytochemicaliën bestrijden een reeks ziekteverwekkers, waardoor het risico op ziekte, ziekte en sterfte wordt verminderd.

Zwarte zaadolie, die wordt geproduceerd uit de zaden van een plant, is ongelooflijk dicht opeengepakt met fytochemicaliën en schimmelwerende middelen. Deze zijn geweldig in het omgaan met de bedreigingen van kleine schimmeldeeltjes – voornamelijk die gevonden in voedingsmiddelen – en verlenen 100% bescherming tegen vele standaarddoses van deze pathogenen.

5. Vermindert ontsteking

Fytochemicaliën zoals ‘TQ’ kunnen ook de ontstekingsremmende reacties van het lichaam verbeteren, zowel op een oppervlakkig niveau (wanneer toegepast op de huid) als door consumptie als voedsel. Dit betekent dat verschillende op ontstekingen gebaseerde pijntjes en gewrichten zoals gewrichtsproblemen op korte termijn kunnen worden verminderd, hoewel het ook belangrijk is om deze tijd en pijnvrijheid te gebruiken om de oorzaak op te lossen.

7. Vermindert het risico op bepaalde vormen van kanker

De hierboven beschreven fytochemicaliën bezitten ook een aantal andere eigenschappen die hen helpen het risico op kanker te verminderen. Het mengsel van anti-oxidant, antibacteriële en ontstekingsremmende effecten bevordert een gezonde interne omgeving (in de eerste plaats het voorkomen van kanker), vermindert de kans op celbeschadiging en vermindert de kans op precursorziekten die het immuunsysteem kunnen beschadigen. Zwarte zaadolie gaat kanker niet genezen, maar het kan u een verhoogde veiligheid bieden als het gedurende een lange periode wordt geconsumeerd.

8. Verbetert de cognitieve prestaties

Een van onze favoriete voordelen van zwarte zaadolie is het vermogen om AChE te remmen – een enzym dat acetylcholine in het lichaam afbreekt. Acetylcholine is een van de belangrijkste en meest krachtige verbindingen die in het lichaam worden geproduceerd. Deze chemische stof is essentieel voor het geheugen en de hersenfunctie, maar verbetert ook het vermogen van atleten en wordt gebruikt om de symptomen en risico’s van het ontwikkelen van hersen- en neurologische aandoeningen te voorkomen. ACh wordt bijvoorbeeld gebruikt bij de behandeling van sclerose omdat het de gezondheid van de weefsels rond het zenuwstelsel verbetert, waardoor de kans op beschadiging en remming van deze weefsels wordt verkleind.Acetylcholine is ook essentieel in de bestrijding van de ziekte van Alzheimer en dementie . Niet alleen kan het het begin van deze ziekten vertragen en het algehele risico verminderen, maar het kan ook de progressie van dergelijke ziekten verminderen bij populaties die al zijn gediagnosticeerd. Bij gezonde personen verbetert het geheugen, beschermt het tegen degeneratieve hersenziekten en verbetert het de krachtoutput tijdens inspanning. Dit is waarom we er zo dol op zijn!

9. Ondersteunt levergezondheid en -functie

Als de belangrijkste chemische processor van het lichaam, is de lever niet alleen verantwoordelijk voor de productie van de chemicaliën die ons levend en gezond houden, maar worden ook toxines en andere schadelijke chemicaliën omgezet in meer aanvaardbare verbindingen die kunnen worden uitgescheiden. Dit betekent dat de lever een grote hoeveelheid mechanische en chemische stress doorstaat om ons in leven te houden en dat de slechte voedings- en levensstijlkeuzes die we maken over het algemeen onze lever gaan inhalen naarmate we ouder worden.

Vroege bevindingen suggereren dat zwarte zaadolie een van een aantal plantaardige oliën en supplementen kan zijn die kunnen worden gebruikt om de gezondheid en functie van de lever te verbeteren. Aangezien zoveel mensen een slecht voedingspatroon hebben, te veel alcohol en / of drugs consumeren (recreatief of ‘op recept’), vinden we het belangrijk om enige tijd te besteden aan het verzorgen van de lever. Als u op zoek bent naar een manier om uw lichaam te ontgiften, is goede zorg voor de lever de beste manier om te gaan.

10. Bestrijdt diabetes type 2

Veel ‘goede vetten’ zijn geweldige keuzes voor het verlagen van bloedsuiker, cholesterols en het verbeteren van de voorwaarden voor diegenen die lijden aan type-2 diabetes . De effecten van zwart zaad zijn echter nog indrukwekkender dan veel vergelijkbare oliën vanwege de verbeteringen die het heeft aangetoond in de bijdragende processen in de pancreas, evenals verlagingen van de bloedsuikermarkers en een verbetering van de concentratie en gevoeligheid voor insuline. Insulinegevoeligheid is de laatste jaren een modewoord voor de industrie van het gewichtsverlies, maar voor degenen die lijden aan diabetes type 2 is het een ernstige zorg; een zorg dat zwarte zaadolie kan verbeteren.

Het gebruik van natuurlijke anti-diabetici en het bevorderen van voeding en levensstijl is een veel duurzamere en verantwoorde benadering van de behandeling van type 2 diabetes, omdat het door levensstijl en voeding het meest waarschijnlijk zal ontwikkelen. Klinische farmaceutische interventies hebben over het algemeen ernstige bijwerkingen, terwijl natuurlijke toevoegingen en veranderingen in het dieet op de lange termijn waarschijnlijk zachter en effectiever zijn.11. Verbetert de gezondheid van huid, ogen en haar

Melanine is een belangrijke biologische verbinding die voorkomt in een aantal oppervlakkige weefsels. Deze zijn vooral nuttig bij het voorkomen van schade door lage stralingsniveaus – meestal in de vorm van zonnebrand of overmatige UV-straling door zonnebaden / zonnen. Zwarte zaadolie verbetert de regulatie van de melanine en de daaraan verbonden gezondheidsvoordelen. Het kan ook de conditie van de huid verbeteren die lijdt aan dermatologische problemen op laag niveau zoals droogte en eczeem – de consumptie van gezonde vetten verbetert in het algemeen de absorptie van vitamine A en vitamine E , geassocieerd met de gezondheid van de huid , het haar en de ogen .

Bijwerkingen en andere zorgen

Een van de belangrijkste gezondheidsvoordelen van zwarte zaadolie is dat het zo neutraal is als het gaat om bijwerkingen. Er zijn bijna geen negatieve bijwerkingen aan verbonden, ook al bevat het verschillende fytochemicaliën die worden gebruikt als pesticiden of huidverzorgingsproducten. Het feit dat het zo vriendelijk is voor het lichaam met bijna geen negatieve effecten, is waarom het zo goed is ontvangen door mensen met interesse in voeding en gezondheid.

Show Buttons
Hide Buttons