15 Indrukwekkende gezondheidsvoordelen van avocado

15 Indrukwekkende gezondheidsvoordelen van avocado!

15 Indrukwekkende gezondheidsvoordelen van avocado

Avocado-gezondheidsvoordelen omvatten acteren als afrodisiacum, helpt bij de behandeling van artritis, helpt bij diabetesmanagement, bevordert de gezondheid van de huid, bevordert gewichtsverlies, een rijke bron van vezels, kan helpen bij het verbeteren van het cholesterolprofiel, ondersteunt de opname van op planten gebaseerde voedingsstoffen, ondersteunt de gezondheid van het oog, bevat essentieel foliumzuur, en helpen de leverfunctie te bevorderen.

Wat is Avocado?

Er is schijnbaar geen einde aan de lange lijst met voordelen voor de gezondheid die avocado kan leveren, waardoor het echt een van de beste vruchten op aarde is. Ja, de veelzijdige avocado is een vrucht, een van de erg verzorgde vette vruchten die je op de planeet vindt. Van zijn nut in talrijke recepten, tot zijn romige en heerlijke smaak, iedereen kan profiteren van het verhogen van hun consumptie van avocado.

Wist je dat het woord Avocado eigenlijk afkomstig is van de Nahuatl-taal die door de Azteken gesproken wordt en testikel betekent? Als je er niet aan denkt, is daar een reden voor, zoals we hieronder zullen noemen.15 Indrukwekkende gezondheidsvoordelen van avocado

1. Avocado kan functioneren als afrodisiaca

Ja, zoals eerder kort genoemd, het woord avocado is afkomstig van de Azteken en betekende zaadbal. De reden hierachter? Van avocado’s werd aangenomen dat ze sterke afrodisiaca waren. Hoewel ze geen echte afrodisiaca zijn in de zin van het woord, waren ze absoluut iets van plan. Avocado’s zijn rijk aan verzadigd vet, wat belangrijk is bij de synthese van testosteron. Het is geen toeval dat moderne diëten die ernaar streven de vetinname actief te beperken samenvallen met de laagste testosteronniveaus en daarmee de lage geslachtsdrift. Dus indirect zijn avocado’s inderdaad afrodisiaca.

2. Belofte houden bij het behandelen van artritis

Chronische artrose en reumatoïde artritis zijn beide slopende ziekten die extreem ongemak veroorzaken bij mensen die er last van hebben. Hoewel vrij verkrijgbare pijnstillers op korte termijn verlichting van symptomen kunnen bieden, kunnen ze nauwelijks als een permanente oplossing worden beschouwd. Ga de altijd bereidende avocado in, in wie een samenstelling werd gevonden die kon helpen verlichting van pijn en ontsteking van jichtige voorwaarden te bieden. Hoewel het onduidelijk is hoeveel u moet consumeren om deze effecten te zien, kan het hebben van een avocado per dag ook uw inspanningen ondersteunen om pijn te verlichten, omdat vet kan helpen het weefsel tussen gewrichten te bedekken.
 

3. Helpt bij diabetesmanagement

Diabetescontrole is moeilijk, met niet veel voedingsmiddelen die fatsoenlijke ondersteuning bieden. Veel mensen proberen betere koolhydraatbronnen te vinden , maar vaak is dat alleen onvoldoende. Avocado’s zijn echter niet je gemiddelde zware koolhydraten, omdat ze veel goed vet bevatten, wat de absorptie van suiker in de bloedstroom vertraagt. Aangezien diabetes type 2 ook slechte insulinesensitiviteit hebben, is het een goede manier om de snelheid van absorptie te vertragen, zodat insuline meer tijd heeft om de koolhydraten te verwerken.

4. Bevorder huidgezondheid

Als je denkt dat je last hebt van een droge huid, of denkt dat je huid beter gezond is, kunnen avocado’s je beste vrienden worden. Avocado geladen met huidvriendelijke vetten, en de antioxidant vitamine C en vitamine E . vitamine C is ook betrokken bij de synthese van collageen , waardoor de huid er jarenlang gezond en soepel uitziet. Vet in avocado’s versterkt de structurele barrière van de huid, zodat vocht niet snel verloren gaat.

5. Avocado’s kunnen u helpen om af te vallen

We kunnen allemaal waarschijnlijk doen met een beetje gewichtsverlies, dus alles helpt. Als het om vet gaat, zijn veel mensen bang en verkeerd geïnformeerd. Vetten leiden niet noodzakelijkerwijs tot gewichtstoename, ook al leveren ze meer calorieën per gram op in vergelijking met andere macronutriënten. Avocado’s kunnen echter helpen uw eetlust te verminderen en onderdrukken uw totale calorie-inname in de loop van de dag. Plus, wanneer het wordt opgenomen in maaltijden, bent u waarschijnlijk al heel lang tevreden, in tegenstelling tot een maaltijd zonder voldoende vet.

6. Avocado’s zijn vezelrijk

Veel mensen slagen er niet in om genoeg vezels te krijgen in hun voeding, om welke reden dan ook. Vaak komt dit voor als gevolg van het eten van te veel bewerkte voedingsmiddelen en het niet consumeren van voldoende hele voedingsmiddelen. Als je groenten niet leuk vindt, is er nog steeds hoop. Avocado’s bevatten beide essentiële vezels; oplosbaar en onoplosbaar. Oplosbare vezels spelen een belangrijke rol bij het ondersteunen van het microbioom van onze darm, terwijl onoplosbare vezels de regelmatigheid ondersteunen. Beide hebben een belangrijke rol te spelen, dus het is belangrijk dat je beide elke dag krijgt.

7. Kan cholesterolprofielen verbeteren

Hoewel het eten van een arm dieet, verergerd met vetten en suikers van lage kwaliteit, de snelle manier is om hartaandoeningen te ontwikkelen, zijn niet alle vetten slecht. Vetten zijn in feite essentieel en noodzakelijk voor een goede gezondheid, inclusief de gezondheid van uw hart, en om de cholesterolwaarden normaal te houden. Regelmatige consumptie van avocado’s helpt het goede aspect van uw cholesterol te verbeteren, bekend als HDL, en verlaagt de aspecten die u wilt onderdrukken, zoals LDL en triglyceriden. Als u lijdt aan hyperlipidemie, is het een goed idee om gezonde vetten zoals avocado’s te consumeren en tegelijkertijd kunstmatige vetten en koolhydraten te verminderen om maximaal voordeel te zien.

8. Versterking Absorptie van plantaardige voedingstoffen

Hoewel groenten en fruit extreem rijk aan voedingsstoffen zijn, wist u dat ze kunnen worden gesaboteerd? Ja, in feite hebben ze een ingebouwd sabotagemechanisme, in de vorm van vezels. Hoewel vezels een belangrijk onderdeel van uw dieet zijn, kan het lastig worden als het de absorptie van de talrijke fytochemicaliën die in plantaardig voedsel worden aangetroffen, nadelig beïnvloedt. De beste manier om dit tegen te gaan? Eet goed vet. Door dit te doen, fungeert het vet als een dragermolecuul, dat helpt om vetoplosbare voedingsstoffen te transporteren die anders verloren zouden zijn gegaan. Dit verklaart het zeer gebruikelijke scenario van voedingsdeficiëntie dat optreedt bij mensen die de vetinname beperken of die zich in de eerste plaats op veganistische voeding bevinden.

9. Goed voor het verbeteren van de gezondheid van de ogen

Avocado’s stimuleren de opname van voedingsstoffen die belangrijk zijn voor een goede gezondheid, maar zijn ook rijk aan de favoriete antioxidanten van de ogen, luteïne en zeaxanthine. Deze anti-oxidanten hebben het vermogen om de ontwikkeling van cataracten te verminderen aangetoond, vertragen degeneratie van de spieren en zenuwen van de ogen en kunnen het nachtzicht verbeteren. Deze worden des te belangrijker naarmate we ouder worden.10. Bevat essentieel foliumzuur

Foliumzuur is belangrijk voor DNA-replicatie bij alle mensen, maar is zelfs nog belangrijker tijdens de zwangerschap. Het is aan te raden dat alle vrouwen een supplement eten dat is verrijkt met foliumzuur, maar avocado’s zijn een uitstekende bron. Foliumzuur helpt de ontwikkeling van misvormingen in de baarmoeder te voorkomen, zoals een aandoening die spina bifida wordt genoemd.

11. Bevorder gezonde leverfunctie

De lever is een van je belangrijkste organen. Ook al is het zelfherstellend, dat betekent niet dat je het als vanzelfsprekend mag beschouwen. De beste manier om je hardwerkende lever te ondersteunen, is door hem te helpen optimaal te functioneren. Avocado’s kunnen symptomen van een vette leverziekte helpen verminderen die ook worden veroorzaakt door verhoogd cholesterol en triglyceriden in het bloed. Bovendien kunnen avocado’s de synthese van de krachtigste antioxidant glutathione van het lichaam stimuleren om u te beschermen tegen vrije radicalen.

12. Avocado’s kunnen slechte adem voorkomen

Avocado’s bevatten flavonoïden die bacteriële en schimmelovergroei in de mond bestrijden, waardoor de kans op het ontstaan ​​van halitose effectief wordt verminderd. In dezelfde geest kunnen ze ook helpen etterende effecten van aften te voorkomen.13. Promoot genezing van wonden

Avocado’s kunnen de genezing van wonden helpen versnellen door de activiteit van het immuunsysteem te moduleren. Door ervoor te zorgen dat werving tijdig plaatsvindt, wordt de algehele genezing bevorderd door de hersteltijd te verkorten.

14. Avocado kan een goed humeur bevorderen

Nogmaals bedankt aan de foliumzuurdichtheid , avocado’s kunnen de effecten van de homocysteïne verbinding tegengaan. Homocysteïne verarmt de productie van dopamine en serotonine, neurotransmitters die het gevoel van welzijn bevorderen.

15. Promoot botgezondheid

Botweefsel vereist de mineralen calcium , zink , magnesium , kalium en vitamine D en vitamine K voor een goede vorming. Avocado’s bevatten al deze voedingsstoffen, maar in het bijzonder vitamine K, die niet in veel voedingsmiddelen voorkomt. Regelmatige consumptie van avocado’s, samen met lichaamsbeweging, bevordert een gezonde botdichtheid.

Show Buttons
Hide Buttons