17 Verbazingwekkende gezondheidsvoordelen van kruidnagel

17 Verbazingwekkende gezondheidsvoordelen van kruidnagel!

17 Verbazingwekkende gezondheidsvoordelen van kruidnagel

Voordelen van de kruidnagels zijn verbeterde spijsvertering, het bestrijden van bacteriën, het beschermen van de lever, het bestrijden van longkanker, het reguleren van de bloedsuikerspiegel, het voorkomen van mutatie, het versterken van het immuunsysteem, het bestrijden van ontstekingen, het ondersteunen van de mondgezondheid, het genezen van luchtweginfecties, het genezen van hoofdpijn, het verlichten van stress, het behandelen van wonden, het ondersteunen van gezonde botten, behandelen acne, het bevorderen van jeugdige huid en het voorkomen van maagzweren.

Kruidnagel is een specerij die veel wordt gebruikt om smaak toe te voegen aan verschillende Oost-Aziatische gerechten. Hun bijdrage is echter niet beperkt tot het toevoegen van smaak, maar biedt ook verschillende gezondheidsvoordelen. Niet te lichtvaardig worden genomen vanwege hun kleine formaat, ze zijn gunstig voor het spijsverteringsproces, regulering van de bloedsuikerspiegel en nog veel meer.

Wat zijn Cloves?

De specerij is inheems in Oost-Aziatische landen en wordt gekweekt als de bloemknoppen van de boom die wetenschappelijk bekend staat als Syzygium aromaticum. Het wordt steeds vaker toegevoegd aan westerse gerechten zoals gebraden vlees en gebakken goederen om ze een vleugje warmte te geven.17 Verbazingwekkende gezondheidsvoordelen van kruidnagel

1. Verbeter de spijsvertering

Het gebruik van kruidnagels in uw maaltijden zal een vleugje smaak aan hen toevoegen en ook helpen bij het spijsverteringsproces door de afscheiding van spijsverteringsenzymen te stimuleren. Ze elimineren gas dat zich verzamelt in de spijsverteringskanalen, wat ze een goede remedie voor winderigheid maakt. Ze kunnen in poedervorm met honing worden gebruikt als een thuisbehandeling voor maagaandoeningen. Hierdoor bent u minder snel misselijk vanwege indigestie .

2. Het is antibacterieel

Kruidnagels zijn op grote schaal onderzocht om hun geneeskrachtige eigenschappen en effecten op humaan infecterende pathogenen te testen. Zoals verwacht, is het extract van kruidnagel voldoende om dit te doen en bewijst het zijn antibacteriële eigenschappen. Om specifiek te zijn, ze zijn zeer effectief in het doden van bacteriestammen die ziekten zoals cholera veroorzaken.

3. Anti-carcinogeen

Studies tonen aan dat kruidnagel kan fungeren als een effectief anti-carcinogeen middel dat een stof is die dat lichaam kan beschermen tegen de groei van kankers door het te remmen. Dit werd specifiek toegepast op longkanker, en uit de resultaten bleek dat kruidnagel de groei volledig stopte.
 

4. Beschermt de lever

De lever is een belangrijk orgaan dat fungeert om complexe stoffen af ​​te breken die door het lichaam worden verbruikt. Kruidnagelen zijn vrij rijk aan antioxidanten die het lichaam beschermen tegen de schadelijke effecten van vrij rondzwervende radicalen. Deze kunnen het lichaam over een langere periode, met name de lever, zwaar belasten. Kruidnagels beschermen het tegen de toename van de productie van radicalen en lipiden die het gevolg is van het metabolisme.

5. Reguleer bloedsuiker

Kruidnagelen zijn gebruikt als traditionele geneeskunde voor een verscheidenheid aan ziekten, zoals diabetes . Patiënten die aan deze ziekte leden, zouden te maken krijgen met het probleem dat er onvoldoende of geen insuline in het lichaam wordt geproduceerd. Kruidnagels lijken de effecten van insuline in het lichaam te imiteren en hebben het potentieel om de bloedsuikerspiegels in het lichaam te reguleren.

6. Voorkomt mutatie

Kruidnagel bevat bepaalde verbindingen zoals fenylpropanoïden die de schadelijke effecten van mutagene stoffen kunnen verminderen. Deze anti-mutagene eigenschap van kruidnagels helpt bij het voorkomen van veranderingen in de genetische samenstelling van het DNA.

7. Verbetert het immuunsysteem

De wetenschap van de Ayurvedische geneeskunde heeft het kruid effectief beschreven voor het ontwikkelen van het immuunsysteem van het lichaam. Ze stimuleren de productie van witte bloedcellen en leiden tot een betere afweer tegen bacteriële infecties.

8. Ontstekingsremmend

Kruidnagels bezitten een verbinding genaamd eugenol die een ontstekingsremmend effect heeft. Studies tonen aan dat de aanwezigheid ervan is gecorreleerd met de vermindering van ontsteking. De resultaten laten ook zien dat het samengestelde eugenol de pijn kan verminderen die wordt gevoeld door receptoren te stimuleren.

9. Mondgezondheid

Kruidnagels zijn gunstig voor tandvleesaandoeningen zoals gingivitis, en de extracten zijn effectief bij het remmen van de groei van pathogenen. Ze hebben ook eigenschappen die lijken op die van pijnstillers, zodat ze ook kunnen worden gebruikt voor tandpijn.

10. Geneest ademhalingsinfectie

Ayurvedische geneeskunde toont een breed gebruik van het kruid in thee om de symptomen van verkoudheid of de griep te verminderen. Het werkt ook als slijmoplossend middel en helpt bij het verlichten van congestie en maakt het gemakkelijker om de luchtwegen van slijm te verwijderen.

11. Geneesmiddelen Hoofdpijn

De aanwezigheid van eugenol in kruidnagel maakt het een uitstekend alternatief voor pijnstillers die meestal worden gebruikt om hoofdpijn te behandelen. Het gebruik van kruidnagel om een ​​thee te maken is effectief in het genezen van hoofdpijn en resulteert niet in de schadelijke bijwerkingen van het gebruik van medicatie.12. Stress verlichten

Kruidnagels hebben een kalmerend effect op de zenuwen, wat handig kan zijn als een persoon onder stress staat . Dit induceert de productie van hormonen die het stressniveau regelen en de stemming verbeteren. Het gebruik van kruidnagels om aromatische thee te maken, kalmeert de zenuwen en vermindert de angst waarmee de persoon wordt geconfronteerd.

13. Behandel wonden

Omdat het een uitzonderlijk pijnstillend en antiseptisch middel is, wordt kruidnagel beschouwd als een effectief middel om kneuzingen en schaafwonden te behandelen. Aangezien het ook ontstekingsremmende eigenschappen heeft, zal het ook goed werken tegen zwellingen.

14. Gezonde botten

De aanwezigheid van fenolverbindingen zoals isoflavonen, flavonen en flavonoïden in kruidnagel extracten is gunstig voor gezonde botten. Dit komt omdat ze helpen bij het vasthouden van de botmassa en het voorkomen dat het achteruitgaat. Dit bewijst zijn doeltreffendheid in het verminderen van de pijnlijke symptomen van reumatische artritis.

15. Behandel acne

De antibacteriële eigenschappen van kruidnagel zijn uiterst nuttig bij het verminderen van acne op de huid. Puistjes en acne worden veroorzaakt door de ophoping van vuil en schadelijke bacteriën die je huid als voedingsbodem gebruiken. De antibacteriële eigenschappen van kruidnagel extracten kunnen dergelijke huidproblemen verminderen, terwijl de ontstekingsremmende eigenschap de roodheid en zwelling van dergelijke problemen vermindert.16. Jeugdige huid

De aanwezigheid van antioxidanten in kruidnagel maakt het een geweldige aanvulling op de levensstijl van een jeugdige huid. Schadelijke radicalen zorgen ervoor dat de huidcellen snel verouderen en dit veroorzaakt voortijdige rimpels. Kruidnagels kunnen dergelijke radicalen bestrijden met antioxidanten en helpen uw huid jong te houden.

17. Voorkom maagzweren

Onderzoek naar kruidnagel extracten toont aan dat ze bepaalde verbindingen bevatten die kunnen helpen bij het behandelen van pijnlijke zweren die in de maag verschijnen. Deze worden vaak veroorzaakt door een uitdunning van de voering die het delicate weefsel eronder blootlegt. Dit komt door factoren zoals infecties, stressvolle levensstijlen en erfelijkheid. De studie toont aan dat kruidnagel de productie van slijm in de maag stimuleert. Dit maagslijmvlies kan het uitdunnen van de bekleding voorkomen, wat zou leiden tot erosie van weefsels door maagzuren.

Conclusie

Tot slot leiden de verschillende voordelen van kruidnagel tot een gezondere levensstijl die wordt gekenmerkt door jeugdigheid en vitaliteit. Het is gunstig voor problemen zoals ontstekingen en indigestie, waardoor het een nietje is dat elke keukenkast moet bevatten.

Show Buttons
Hide Buttons