13 Voordelen van het eten van kersen tijdens de zwangerschap

13 Voordelen van het eten van kersen tijdens de zwangerschap!

13 Voordelen van het eten van kersen tijdens de zwangerschap

Het eten van kersen tijdens de zwangerschap heeft verbazingwekkende gezondheidsvoordelen. Enkele van deze voordelen zijn het behandelen van hoofdpijn en migraine, het verlichten van spierpijn, het verlagen van de calorieën, het ondersteunen van een gezond spijsverteringsstelsel, werken als slijmoplossend middel, het ondersteunen van de bloedcirculatie, het voorkomen van hoge bloeddruk, voorkomt vermoeidheid, het voorkomen van zwangerschapsdiabetes, het verlichten van zwelling en ontsteking, en bevordert de gezondheid van de hersenen en verhoogt de immuniteit.

De rode, sappige en heerlijke kersen bevatten meer voedingsstoffen dan je dacht. Verrijkt met veel mineralen, vitamines, enzymen, foliumzuur, enz. Ze hebben het potentieel om grote en kleine gezondheidsaandoeningen op afstand te houden tijdens de zwangerschap.

Ze smaken niet alleen onweerstaanbaar, maar voldoen ook aan je smaakpapillen. Bovendien wordt gezegd dat het zoete en zure fruit gunstig is voor het bestrijden van misselijkheid en braaksel die tijdens de zwangerschap vaak voorkomen.

Aanstaande moeders kunnen kersen consumeren als tussendoortje; ze kunnen ze opnemen in verschillende salades, de vrucht kan ook een verfrissende aanvulling worden op je desserts. In welke vorm dan ook, kersen zijn een snelle bron om tal van voordelen voor de gezondheid te oogsten.Voedingswaarde van kersen

 • Calorieën 50
 • Choline 4 mg
 • Koper 1 mg
 • Dieetvezels 2,9 g
 • Fluoride 8 mcg
 • Folate 5 mcg
 • Strijk 5 mg
 • Magnesium 2 mg
 • Mangaan 1 mg
 • Niacine 2 mg
 • Pantothenic Acid 3 mg
 • Fosfor 0 mg
 • Potassium 306 mg
 • Eiwit 9 g
 • Vitamine A 3 IE
 • Vitamine C 7 mg
 • Vitamine E 1 mg
 • Vitamine K 9 mcg
 • Zink 1 mg

13 Voordelen van het eten van kersen tijdens de zwangerschap

1. Behandelt hoofdpijnen en migraine

Deskundigen hebben onthuld dat pre-eclampsie en oestrogeenhormoonfluctuaties tijdens de zwangerschap migraine of hoofdpijn veroorzaken. De aandoening kan het algemene welbevinden van aanstaande moeders negatief beïnvloeden, dus het moet niet worden genegeerd. Je kunt kersen consumeren om de factoren die bijdragen aan de pijnen te bestrijden, omdat ze een krachtpatser zijn van bioflavonoïden en anthocyanines. Beide voedingsstoffen zijn nodig om onnodige schommelingen in uw lichaam tijdens de zwangerschap te voorkomen.
 

2. Verlicht spierpijn

De zoetzure kersen hebben last van ontstekingsremmende eigenschappen. Voedingsdeskundigen hebben aanbevolen om ten minste 2-3 porties van het fruit te consumeren tijdens de zwangerschap. Op deze manier kunt u effectief spierpijnen en gewrichtsontsteking afweren. Aanstaande moeders ervaren verschillende ontstekingen tot de bevalling, dus in een ernstige toestand, overleg met uw huisarts en zich onthouden van zelfmedicatie in dit opzicht.

3. Weinig calorieën

Zwangere vrouwen zijn waarschijnlijker vatbaar voor gewichtstoename tijdens de zwangerschap die later moeilijk te verliezen valt. Als u uw lichaamsgewicht wilt behouden, moet u beginnen met het opnemen van kersen sinds de dag dat u zwanger wordt. Voedingsdeskundigen hebben de vruchten en groenten begunstigd vanwege het hoge gehalte aan voedingsstoffen en lage calorieën. Het geval is vergelijkbaar met rode en heerlijke kersen, omdat ze rijk zijn aan vitaminen en mineralen en een schaal met verse portie slechts 50 calorieën bevat.

4. Voor gezond spijsverteringssysteem

Je lichte onzorgvuldigheid kan je spijsverteringsproblemen bezorgen. Om dit te voorkomen, hebben voedingsdeskundigen geadviseerd consumerende voedingsmiddelen verrijkt met voedingsvezels. Dit laatste heeft geweten dat het de spijsvertering afweert, voorkomt een constant opgeblazen gevoel tijdens de zwangerschap. Bovendien is vezels verantwoordelijk voor het reguleren van uw onregelmatige stoelgang. Kersen zijn een krachtpatser van voedingsvezels en slechts één portie kan uw maagklachten effectief beïnvloeden in minder tijd. Deskundigen hebben ook aanstaande moeders aangemoedigd om spijsverteringsproblemen te behandelen door de natuurlijke bron omdat ze geen chemicaliën bevatten.

5. Werk als een slijmoplossend middel

Kersen kunnen goed werken als je tijdens de zwangerschap ademhalingsproblemen hebt gehad. Veel studies hebben ook zijn kwaliteiten als slijmoplossend middel aangetoond. U kunt constante hoest behandelen en koude, bronchitis en astma verlichten door kersen in uw dagelijks leven op te nemen. Vergeet echter niet om het advies van uw arts te overwegen in geval van chronische astma om risico’s op verdere gezondheidskwesties te voorkomen.

6. Voor bloedvaten

Voedingsdeskundigen suggereren dat de foetus voldoende bloed nodig heeft voor een goede groei die alleen mogelijk is met goed functionerende bloedvaten. U kunt dit laatste versterken door regelmatig voldoende hoeveelheden vitamine C te consumeren . Van de vitamine wordt gezegd dat deze je bloedvaten tijdens de zwangerschap versterkt, waardoor ze voldoende bloed kunnen pompen in dit opzicht.

7. Bevordert een betere slaap

Tijdens de zwangerschap moet u niet proberen om relaxantia of slaappillen te nemen en alleen kiezen voor voedingsmiddelen die slaapopwekkende eigenschappen bevatten. In het geval van verstoorde slaappatronen, kunt u een kom verse en gekoelde kersen eten, omdat deze vol zitten met een antioxidant genaamd melatonine. Als je regelmatig eet, zal de antioxidant je ongemakkelijk laten en urenlang rustig slapen. Afgezien hiervan kan kersensap dezelfde functie vervullen. Vermijd echter het toevoegen van suiker, want het fruit bevat van nature een hoog gehalte ervan.8. Voorkomt hoge bloeddruk

Verschillende factoren dragen bij aan hoge bloeddruk tijdens de zwangerschap en je moet voorzichtig blijven en proberen de hoge niveaus te handhaven. Het kalium in de kers werkt goed om vochtretentie te bestrijden en uw bloeddruk onder controle te houden die uiteindelijk het risico van pre-eclampsie voorkomt. Daarom kan het regelmatig consumeren van kersen het risico op hoge bloeddruk verlichten.

9. Voorkomt vermoeidheid

De vele voedingsstoffen die in het zoetzure fruit zitten, zijn een veilige bron om factoren af ​​te wenden die gepaard gaan met plotselinge vermoeidheid en duizeligheid. Zwangere vrouwen kunnen kersen consumeren om water, vezels, vitamines en mineralen te oogsten die functioneren om het energieniveau tijdens de zwangerschap te verhogen.

10. Voorkomt zwangerschapsdiabetes

De risico’s die samenhangen met zwangerschapsdiabetes nemen toe voor de aanstaande moeder. Voedingsdeskundigen raden aan om via de natuurlijke bron suiker te gebruiken om de risico’s van diabetes te bestrijden, omdat het een ernstig gezondheidsprobleem is. Het kan ook de gezondheid van de ongeboren baby schaden. Neem daarom geen verwerkte voedingsmiddelen en suikerhoudende dranken tijdens de zwangerschap in en beteug uw zoete trek met heerlijk fruit zoals verse kersen.

11. Voor zwelling en ontsteking

Studies hebben aangetoond dat het rode pigment in de vrucht – genaamd anthocyanine – ontstekingen kan verlichten zonder de gezondheid van de foetus te schaden. Zwangere vrouwen ontmoeten pijn en zwellen daarom vaak; het is essentieel voor hen om te kiezen voor een natuurlijke optie zoals kersen om met de aandoening om te gaan.12. Bevordert de gezondheid van de hersenen

Voedingsdeskundigen suggereren dat aanstaande moeders voedingsmiddelen consumeerden die vol zitten met voedingsstoffen die het gezonde brein van de foetus mogelijk maken. Je vindt essentiële voedingsstoffen zoals Balaton en anthocyanen in kersen die de hersenen van de foetus versterken en een gezonde ontwikkeling bevorderen.

13. Verhoogt de immuniteit

Verrijkt met vitamine C, kunnen kersen wonderen verrichten voor de gezondheid van het immuunsysteem van de aanstaande moeders. Je immuunsysteem vereist speciale voeding omdat het vrije radicalen bestrijdt die bijdragen aan verschillende chronische ziekten en infecties. Het kan ook effectief de risico’s van oxidatieve schade aan de lichaamsorganen verminderen.

Show Buttons
Hide Buttons