11 natuurlijke home remedies voor malaria

11 natuurlijke home remedies voor malaria

Het risico op malaria neemt toe met de komst van het moessonseizoen in de meeste delen van de wereld – bijvoorbeeld India. Het is een van de universele gezondheidsproblemen die zowel kinderen als volwassenen treffen.

Malaria is een door muggen overgedragen ziekte. En het verspreidt zich wanneer een mug je bijt en het speeksel van de mug van Anopheles in je lichaam wordt overgebracht. Het spit bevat verschillende soorten parasitaire micro-organismen zoals P.falciparum, Plasmodium vivax, P. urban en P.malariae.

Malaria brengt hoge koorts met koude rillingen, pijn, bevende ledematen en hoofdpijn.

Er zijn drie soorten malaria bekend:

Tertiaanse koorts
Vierdedaagse koorts
Kwaadaardige koortsSymptomen van Malaria

Enkele van de belangrijke symptomen van malaria zijn:

 • Geelzucht
 • Diarree
 • braken
 • Misselijkheid
 • stuiptrekking
 • Bloed in ontlasting
 • zweten
 • Anemie
 • Aanwezigheid van merozoieten in de bloedbaan
 • Rillingen in het lichaam
 • Hoofdpijn en hoge koorts

malaria

11 natuurlijke home remedies voor malaria

1. Kaneel

De specerij bevat overweldigende antiparasitaire eigenschappen. Het is een opslagplaats van een organische component genaamd cinnamaldehyde. Je kunt ook ontstekingsremmende eigenschappen in de smaakmaker vinden, die nodig zijn om pijn in het lichaam die malaria gewoonlijk met zich meebrengt, te neutraliseren. Kaneel is al eeuwenlang onderdeel van traditionele remedies tegen malaria. Het kan de symptomen van de ziekte bestrijden, zoals diarree en koorts. De snelle en gemakkelijke manier om kaneel te consumeren tijdens de conditie is om verse kaneelthee te bereiden en op te drinken tot je volledig bent hersteld.
 

2. Sinaasappelsap

Vitamine C is essentieel om je immuunsysteem te stimuleren. Een gezonde immuniteit is noodzakelijk om ziekten te bestrijden die worden veroorzaakt door infectieuze bacteriën, waaronder malaria. Het wordt aanbevolen om oranje te consumeren als je met malaria vecht. Het frisse sinaasappelsap houdt je niet alleen gehydrateerd, maar versnelt ook het herstelproces. Vitamine C is een antioxidant die essentieel is om de algehele gezondheid te behouden. Het is duidelijk dat als u vitamine C-verrijkte voedingsmiddelen in uw dieet opneemt, u minder snel vatbaar bent voor het ontwikkelen van symptomen die verband houden met malaria.

3. Ginger

Gember is een andere veelzijdige optie om malaria te behandelen. Het bevat een krachtig ingrediënt dat gingerol wordt genoemd. Ook kan het veel koolwaterstoffen bieden die bekend staan ​​als ontstekingsremmende en antibacteriële middelen. Deze eigenschappen van gember maken het ideaal en toch veilig om te consumeren als je last hebt van malaria. Je kunt genieten van wat warme gemberthee om opluchting te krijgen. Bovendien zijn de componenten in de wortel gunstig voor het stimuleren van uw immuunsysteem, zodat het niet ten prooi valt aan ziekteverwekkende bacteriën.

4. Kalk- of citroensap

Het consumeren van een verse citroen of limoen sap is zeer nuttig als het gaat om de behandeling van malaria. Om nog maar te zwijgen over het zit boordevol vitamine C die helpt om je falende gezondheid effectief te herstellen. Deze citrusvoedingsbron ondersteunt het genezingsproces en voorkomt tegelijkertijd verdere verspreiding van de infectie. Het helpt de symptomen geassocieerd met misselijkheid te verlichten . Je kunt een paar druppels citroen in een glas water persen om onmiddellijke verlichting te krijgen. U moet echter niet kiezen voor zelfmedicatie in geval van hoge koorts en in plaats daarvan uw arts raadplegen.

5. Heilige basilicum

Heilige basilicum is een minder bekend kruid dat symptomen geassocieerd met malaria kan verlichten. Het is een krachtpatser van eugenol, een actieve stof. Er wordt gezegd dat deze stof de therapeutische eigenschappen bevat die je nodig hebt om infectieuze bacteriën te bestrijden. Elk deel van de heilige basilicumplant wordt gebruikt voor ayurvedische remedies om verschillende gezondheidsproblemen, waaronder malaria, te genezen. Je kunt kruidenthee gebruiken met verse heilige basilicumbladeren om maximale voordelen te verkrijgen.

6. Warm water therapie

Je moet het belang van eenvoudige remedies niet over het hoofd zien. Het consumeren van warm water kan verlichting bieden tegen malaria. Het zal helpen bij het reguleren van je stoelgang en diarree die de gezondheidstoestand met zich meebrengt. Van warm water is bekend dat het ook de inwendige ontsteking neutraliseert .

Malaria komt met veel ongemakken. En u kunt het herstelproces versnellen door elke dag 6-8 glazen warm water te drinken. Ondanks dat, een bezoek aan uw primaire zorgverlener om nadelige effecten op de gezondheid te voorkomen.7. Fever Nut

Koortsnoten zijn veel gebruikte kruiden om drainerende gezondheidsproblemen zoals malaria te behandelen. Zoals de naam al zegt, kunnen koortsnoten helpen om in korte tijd hoge lichaamstemperaturen te verminderen. U kunt kiezen voor koortsnoten om de ziekte effectief te behandelen – en u zult zich nooit zorgen hoeven te maken over eventuele bijwerkingen.

malaria 2

8. Grapefruit Juice

Grapefruitsap is een andere veilige optie om je immuunsysteem te versterken. Het is een opslagplaats van werkzame stoffen. Deze stoffen vernietigen waarschijnlijk parasieten die bijdragen aan malaria. Het consumeren van grapefruitsap is een heerlijke manier om malaria te behandelen. Het zal je lichaam in staat stellen om snel te herstellen. En de antioxidanten die daarin worden aangetroffen beschermen uw immuunsysteem tegen de ziekteverwekkende bacteriën.

9. Aardbeien en andere bessen

Aardbeien zijn ook nuttig als het gaat om de behandeling van malaria – en het is een volkomen natuurlijke remedie. Het enige wat je nodig hebt, is regelmatig verse bessen eten. Deze bessen bevatten antioxidanten en verschillende enzymen die parasieten afweren zonder uw gezondheid te schaden. Je kunt ook veel voedingsstoffen uit aardbeien oogsten. Op deze manier zul je je verloren energie terugkrijgen en snel herstellen.10. Fenegriekzaden

Deze zaden zijn geladen met antibioticakwaliteiten. Je kunt kiezen voor fenegriekzaden om malaria te behandelen. Er wordt voorgesteld om deze zaden in het dieet van een persoon met de ziekte op te nemen. Je kunt poedervormige fenegriekzaden verdunnen in water en drinken. Je moet het brouwsel consumeren tot je heelt. Ook als u zich misselijk voelt na het nuttigen van dit mengsel, moet u het niet opnieuw drinken en onmiddellijk uw arts raadplegen.

11. Kamille

Malaria heeft specifieke symptomen zoals koorts, koude rillingen en misselijkheid . U zult blij zijn om te horen dat kamille deze symptomen kan verlichten zonder uw gezondheid te schaden. Om nog maar te zwijgen, kamille bevat krachtige stoffen en geneeskrachtige eigenschappen. Je kunt kamille-thee consumeren als je last hebt van malaria om bacteriën te ontmantelen en het herstelproces te versnellen.

Show Buttons
Hide Buttons