11 Indrukwekkende gezondheidsvoordelen van Star Anise

11 Indrukwekkende gezondheidsvoordelen van Star Anise!

Star Anise

De voordelen van Star Anise voor de gezondheid zijn onder andere het voorkomen van constipatie, het werken als muggenspray, helpt bij het geven van borstvoeding, helpt symptomen van de menopauze te verlichten, helpt u te beschermen tijdens het griepseizoen, ondersteunt een goede nachtrust, helpt schimmels te bestrijden, bloedvorming te bevorderen, helpt de gezondheid van de botten te bevorderen en de gezondheid van de huid te bevorderen . Andere voordelen zijn onder meer het verminderen van het risico op kanker en het bestrijden van vaginale gistinfectie.

Wat is Star Anise?

Steranijs is een uiterst populaire specerij die wereldwijd wordt gebruikt vanwege zijn levendige smaak, en voegt een dimensie van smaak toe die veel voedingsmiddelen buitengewoon exquise maakt. Ook bekend als Chinese steranijs of badiam, en met de wetenschappelijke naam Illicium verum, wordt het verkregen uit de vrucht van een groenblijvende plant die afkomstig is uit gebieden in Zuid-China en de noordelijke delen van Vietnam, maar niet wordt verbouwd in andere Zuidoost-Aziatische landen. staten.Steranijs is niet hetzelfde als anijszaad (of anijszaad), hoewel hun smaken hetzelfde zijn, met steranijs eigenlijk geïntroduceerd als een goedkoper alternatief in veel arme economieën. Maar hun overeenkomsten eindigen daar eigenlijk, omdat steranijs veel verschillende gezondheidsvoordelen heeft van anijszaden. Steranijs wordt veel gebruikt in de Aziatische keuken, terwijl anijszaden vooral in westerse culturen worden gebruikt.

Hoe dan ook, vandaag worden beide gebruikt dankzij de wijdverspreide beschikbaarheid en de bereidheid van mensen om met smaken te experimenteren.

Voedingsinformatie (per 100 g)

 • Calorieën 337
 • Totaal Vet 16 g 24%
 • Natrium 16 mg 0%
 • Kalium 1,441 mg 41%
 • Totaal koolhydraten 50 g 16%
 • Voedingsvezels 15 g 60%
 • Eiwit 18 g 36%
 • Vitamine A 6%
 • Vitamine C 35%
 • Calcium 64%
 • Ijzer 205%
 • Vitamine B-6 35%
 • Magnesium 42%
 

11 Indrukwekkende gezondheidsvoordelen van Star Anise

1. Helpt constipatie te voorkomen

Hoewel steranijs als specerij wordt gebruikt en zelden in grote hoeveelheden wordt gebruikt, bevat het aanzienlijke hoeveelheden vezels die iedereen ten goede kan komen. Je gebruikt waarschijnlijk maar een klein beetje in je eten, maar als het op vezels aankomt, telt elk klein beetje. Vezelbolletjes in de dikke darm en langs het darmkanaal, die water aantrekken en fecale statismen voorkomen. Fecale statis is gewoon een mooie manier om constipatie te zeggen, omdat de uitwerpselen niet meer in staat zijn om te bewegen en te harden en moeilijk te passeren zijn. Water en vezels zijn essentieel om dit te voorkomen.

Star Anise 2

2. Werkt als een mug afstotend bij inslikken

Studies hebben aangetoond dat een stof die voorkomt in steranijs, anethol, functioneert als een effectief insecticide buiten het lichaam, maar ook wanneer het wordt ingenomen. Dit is uniek, omdat veel insectenwerende middelen applicatie op de huid vereisen om te werken, maar de consumptie van steranijs helpt je om gebeten te worden door muggen en andere insecten, omdat het insecticide eigenschappen heeft. Regelmatige consumptie van steranijs zorgt ervoor dat je insectenbestendig bent, een welkome toevoeging in tropische klimaten die het hele jaar door last hebben van insectenbeten.

3. helpt bij lactatie

Nieuwe moeders hebben soms moeite met het produceren van melk na de geboorte van de pasgeborene, vooral als ze worden geleverd via een keizersnede of als het hun eerste kind is. Op dit moment kunnen remedies worden gebruikt om de melkproductie te stimuleren. Er wordt aangenomen dat de verbinding anethol een structurele gelijkenis vertoont met dopamine, waarvan bekend is dat het prolactine-afgifte remt (en melkproductie). Dus, door dopamine te verjagen en te voorkomen, wordt de melkproductie verhoogd.

4. Kan helpen bij het verlichten van de symptomen van de menopauze

Tijdens het begin en de volgende menopauze dalen de oestrogeenspiegels aanzienlijk en ervaren vrouwen het ergste dat hun lichaam te bieden heeft. Terwijl sommige vrouwen de storm trotseren, is het echt niet nodig om te lijden, omdat oestrogeensubstitutietherapie een geldige optie is. In dezelfde geest kunnen voedingsmiddelen met oestrogene eigenschappen ook onschatbare hulp bieden bij het beheersen van symptomen, zoals steranijs. Het toevoegen van meer van deze specerijen aan uw maaltijd, gebakken lekkernijen en zelfs weken in heet water en dagelijks drinken kan uw symptomen verlichten en de menopauze minder onaangenaam maken.

5. Help u te beschermen tegen griepseizoen

Hoewel de meeste groenten en fruit (waaronder specerijen) grote hoeveelheden anti-oxidanten bevatten die uw immuniteit versterken en het risico op infectie of ziekte verminderen. Echter, steranijs doet dit alles plus een volledig verbazingwekkend ander mechanisme, dankzij de aanwezigheid van een verbinding die bekend staat als Shikimic acid. Shikiminezuur is een kritisch pre-cursor-bestanddeel dat wordt gebruikt in de fabrikant van het griepvaccin Tamiflu, en het geluk heeft steranijs de hoogste concentratie van deze stof die in de natuur wordt aangetroffen. Dit is de reden waarom diëten die veel steranijs gebruiken bij het bereiden van voedsel, dit seizoen uw risico op griep aanzienlijk kunnen verminderen.

6. Kan helpen om de slaap te starten

Slapeloosheid of slapeloosheid kan het gevolg zijn van veel dingen, maar vaak zijn stress en angst de oorzaak, in andere gezonde mensen. Dit komt omdat bezorgdheid een stijging van adrenaline niveaus veroorzaakt, die een stimulerend effect veroorzaakt en de slaap remt. Steranijs helpt om niveaus van sommige van deze neurotransmitters en hormonen te moduleren, wat op zijn beurt resulteert in milde kalmerende acties. Consumeer sommige steranijs-thee ‘s avonds als je door een fase van slechte slaap gaat en ervaar het verschil.

Star Anise 3

7. Bevatten antischimmel-eigenschappen

De samengestelde anethol die in steranijs wordt aangetroffen, heeft ook schimmelwerende eigenschappen die lokaal kunnen worden gebruikt (in de vorm van etherische olie van steranijs) om infecties van de huid te behandelen, maar ook wanneer ze worden geconsumeerd om de candida-kolonies van het lichaam te normaliseren, te vinden als een deel van de natuurlijke flora bij vrouwen. Wanneer bacteriële en schimmelkolonies uit balans raken, worden vaginale schimmelinfecties gebruikelijk, wat leidt tot ongemak en schaamte. Steranijs remt de overmatige groei en vermenigvuldiging van schimmelorganismen.

8. Een uitstekende bloedopbouwer

Steranijs is buitengewoon rijk aan ijzer, wat naar het zich laat aanzien tegenwoordig vaak tekortschiet in diëten. Het resultaat is bloedarmoede, slecht zuurstof draagpotentieel en lethargie. Regelmatige consumptie van steranijs helpt de productie van meer rode bloedcellen te starten, vooral in combinatie met andere mineralen en vitamines. De circulatie verbetert ook als gevolg van een toename van het aantal rode bloedcellen.9. Bevordert de gezondheid van botten

Steranijs is rijk aan calcium, wat een belangrijk bestanddeel van het bot is. Calciumgebrek leidt tot de ontwikkeling van osteoporose en tot versneld botverlies. Dit is vooral belangrijk bij postmenopauzale vrouwen, die een veel groter risico lopen op vallen en breuken omdat ze het beschermende effect van oestrogeen op hun botten verliezen.

10. Bevordert de gezondheid van de huid

Een van de belangrijkste structurele eiwitten in de huid is collageen, waardoor het zijn integriteit op zijn plaats kan houden. Vitamine C is een integraal onderdeel van de productie van collageen, waardoor u vroegtijdige veroudering en rimpels kunt voorkomen. Vitamine A in steranijs helpt ook om sommige UV-stralen te weerspiegelen en vermindert schade die zou kunnen optreden als gevolg van overmatige blootstelling. Vitamine A kan het verschijnen van littekens ten gevolge van acne of striae minimaliseren, wat een extra dimensie toevoegt aan het welzijn van uw huid.

11. kan uw risico op verschillende vormen van kanker aanzienlijk verminderen

Steranijs is een schatkamer van zeldzame fytochemicaliën, zoals anethol, quercetine, coumarinezuur en kaempferol, die sterke ontstekingsremmende effecten hebben. Door de effecten van oxidatieve schade op de cellen te verminderen, wordt het risico op het optreden van kankeraanvallen op zijn beurt geminimaliseerd. Kanker wordt gekenmerkt door abnormale celgroei, en wordt verondersteld te worden versneld door schade tot op het cellulaire niveau.

Show Buttons
Hide Buttons