Peper soorten, gebruik, voordelen en waarschuwing

Peper: soorten, gebruik, voordelen en waarschuwing!

Peper soorten, gebruik, voordelen en waarschuwing

Paprika’s verbeteren niet alleen de smaak van uw maaltijd, maar ze zijn ook een bron voor het verkrijgen van voldoende voedingsstoffen. Bovendien zijn deze pepers gemakkelijk te consumeren. Voeg ze toe aan een salade of gril wat om te serveren met kip of visfilet. Je kunt ook paprika’s bakken en combineren met biefstuk om een ​​voedzame maaltijd te consumeren.

Hoewel deze paprika’s in dezelfde plant groeien, zijn er twee belangrijke factoren, namelijk de mate van rijping en het tijdstip van oogsten die hun diversiteit bepalen. De houdbaarheid van elke paprika is gebaseerd op de kleur.

Afgezien van dit, paprika’s zijn een geweldige manier om ontsteking van het lichaam en andere gezondheidsstoornissen te behandelen. Overconsumptie van de paprika’s kan gezondheidsproblemen veroorzaken; dus, het is beter om de hoeveelheid die je consumeert te bekijken. Dit artikel zal alles bespreken wat je moet weten over paprika’s.Voedingswaarde van paprika’s

Elke paprika bevat de volgende voedingsstoffen:

 • Koolhydraten 6 g
 • Capsantine 9 mg
 • Voedingsvezels2.1g
 • Foliumzuur 5%
 • Luteïne 5 mg
 • Luteoline 2 mg
 • Eiwit 1g
 • Kalium 3 mg
 • Quercetine 4 mg
 • Vitamine A 7%
 • Vitamine B6 8%
 • Vitamine C 196%
 • Vitamine E 9%
 • Vitamine K1 8%
 • Violaxanthin 5 mg

Soorten paprika’s

 • Groen
 • Geel
 • Oranje
 • Rood
 

1. Groene paprika’s

Deze paprika’s worden groen en veranderen van kleur tijdens het rijpen. Groene paprika’s zijn niet duur in vergelijking met andere soorten. Het is vermeldenswaard dat groene degenen in een korte tijd worden geoogst, zodat ze een tekort aan enkele voedingsstoffen hebben. Dit type paprika bevat geen zoete smaak zoals andere soorten.

2. Gele paprika’s

Gele paprika’s worden midden in de rijpheid geoogst. Ze blijven tussen onrijp groen en rijpen rode peper. Dit type is niet zoet noch bitter. Bovendien zijn ze duur.

3. Orange Bell Pepper

Oranje paprika’s worden geoogst voordat ze rood worden. Deze variëteit is zoet van smaak en zit boordevol voedingsstoffen. Oranje pepers mengen ook goed in verschillende recepten.4. Rode paprika

Deze pepers blijven lange tijd op de wijnstok. Dus, ze zijn zoet onder andere soorten en bevatten veel voedingsstoffen. Voedingsdeskundigen hebben onthuld dat rode paprika’s een hoog gehalte aan bètacaroteen, vitamine C en vitamine A hebben in vergelijking met groene paprika. Ze hebben echter een korte houdbaarheid, waardoor ze ook duur zijn.

Gebruik van Pepper

U kunt paprika gebruiken om overheerlijke gerechten te bereiden. U kunt kiezen voor elk type om de smaak van uw maaltijden te verbeteren. Paprika’s zijn veelzijdige voedselbronnen die je als bijgerecht kunt gebruiken of gevuld met granen.

Je hebt een optie om de paprika’s samen met andere groenten te roosteren. Als je een fan bent van salsa, moet je een of twee paprika’s thuis bewaren. De zoete smaak van paprika’s maakt ze een ideaal ingrediënt voor sauzen en dipsauzen. Je kunt ook je salade, soep of stoofschotel garneren met dungesneden paprika’s.

Gezondheidsvoordelen van Bell Pepper

1. Verbetert de gezondheid van de ogen

Maculaire degeneratie en cataract komen voor als gevolg van de nadelige effecten van vrije radicalen. Deze oogaandoeningen komen vaak voor bij oudere mensen die moeilijk te behandelen zijn. Je kunt rode paprika’s gebruiken in het dieet van een senior persoon om verdere oogafwijkingen te voorkomen. De verbindingen zoals zeaxanthine en luteïne zijn effectief en beschermen de retina tegen de schadelijke effecten van oxidatie.

2. Verhoogt het immuunsysteem

Voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine C zijn een uitstekende bron voor het verhogen van de immuniteit. Op deze manier kunt u het risico op chronische ziekten voorkomen. Gezondheidsdeskundigen hebben onthuld dat een sterke immuniteit schadelijk blijft voor de gezondheid. Je vindt een aanzienlijke hoeveelheid vitamine C in paprika’s. Vitamine C werkt als een antioxidant die je immuniteit verhoogt en organen beschermt.

3. Onderhoudt cognitie

Paprika’s zijn een van de hersenvriendelijke voedingsmiddelen vanwege het gehalte aan voedingsstoffen in hen. De enzymen in de pepers veroorzaken blije hormonen in je hersenen. Bovendien bevorderen ze ook concentratie en mentale helderheid die uiteindelijk de cognitie verbeteren.

4. Verbetert de gezondheid van het hart

Veel externe en interne factoren beïnvloeden uw cardiovasculaire gezondheid en verhogen het risico op hartproblemen zoals hypertensie. Je moet meer voedsel met veel voedingsstoffen consumeren, zoals paprika’s. Deze pepers bevatten plantaardige antioxidanten en carotenoïden, die essentieel zijn om uw hart gezond te houden. De paprika’s mogen echter niet te gaar worden omdat dit de voedingsstoffen kan vernietigen.

5. Gladde en smetteloze huid

Vitamine C en vitamine E zijn twee geheime vitaminen die de conditie van uw huid aanzienlijk verbeteren. Dat is de reden waarom veel merken ze toevoegen aan schoonheidsproducten. Het verkrijgen van vitamines uit natuurlijke bronnen is echter een uitstekende manier om huidproblemen te bestrijden zonder schade aan te richten.

Als je regelmatig paprika eet, zorgen ze voor voldoende vitamine E en vitamine C. Deze vitamines versterken de huidcellen en herstellen de dode. Als gevolg hiervan wordt je huid glad en babyzacht.6. Vermindert het risico op kanker

Het is waar dat paprika’s antioxidanten bevatten die veel gezondheidsschadelijke factoren, waaronder vrije radicalen, afwenden. Het eten van gele, oranje en rode paprika’s levert een aanzienlijke hoeveelheid anti-oxidanten op die uiteindelijk het risico op kanker verlagen en radicale activiteit in uw lichaam verminderen.

7. Verhoogt het metabolisme

Een verhoogde stofwisseling is nodig om uw lichaam zonder belemmeringen lichaamsfuncties te laten uitvoeren. Dit verhoogde metabolisme houdt je energieniveau hoog en helpt je om wat gewicht te verliezen. Het bereiken van een verhoogde metabolische snelheid is echter niet mogelijk zonder voldoende doses vitaminen en mineralen.

Je kunt paprika’s consumeren, zodat de voedingsstoffen erin je metabolisme verhogen. Bovendien bevatten ze minder calorieën; Aarzel daarom niet om ze in verschillende recepten toe te voegen.waarschuwingen

Hoewel natuurlijke voedselbronnen geen nadelig effect hebben, moet u overconsumptie vermijden om ongewenste effecten te voorkomen. Het lijdt geen twijfel dat paprika’s voedingsrijke voedselbronnen zijn, maar hun overconsumptie kan ook leiden tot ongewenste gezondheidsomstandigheden.

U kunt bijvoorbeeld allergie voor paprika’s ontwikkelen als u allergisch bent voor pollen. Als u huidproblemen zoals eczeem heeft , neem dan geen paprika zonder overleg met uw dermatoloog.

Bovendien is het vrij zeldzaam, maar mensen ontwikkelen vaak diarree na het eten van overtollige paprika’s. Nadelige effecten van paprika’s zijn ook jeuk, opgeblazen gevoel, krampen of verstopte neus.

Bottom Line

Paprika’s kunnen zeker wonderen doen voor je gezondheid; dus moet je ze aan je dieet toevoegen. Vergeet echter niet dat alles met mate werkt.

Show Buttons
Hide Buttons