11 Verbazingwekkende gezondheidsvoordelen van tarwekiemen

11 Verbazingwekkende gezondheidsvoordelen van tarwekiemen!

11 Verbazingwekkende gezondheidsvoordelen van tarwekiemen

De gezondheidsvoordelen van tarwekiemen omvatten werken als een antioxidant, ondersteuning van het zenuwstelsel, versterking van het immuunsysteem, een bron van vetzuren, het stimuleren van uithoudingsvermogen, het behandelen van vruchtbaarheidsproblemen, het verbeteren van de huidconditie, het ondersteunen van de spijsvertering, het beheren van diabetes, het voorkomen van bloedstolling en het verbeteren van haar gezondheid.

Tarwekiem bezit tal van gezondheidsbevorderende eigenschappen. U kunt cardiovasculaire problemen, indigestie en risico’s van voorrijp ouder worden alleen behandelen door voldoende tarwekiemen in uw dieet op te nemen. Voedingsdeskundigen suggereren dat het ook een bron kan worden om je uithoudingsvermogen te stimuleren om het energieniveau gedurende de dag te handhaven. Tarwekiemen kunnen ook mensen van dienst zijn op de fitnessreis.

Wat is tarwekiemen?

Het is het centrale deel van de tarwekernel dat de productie van de plant bevordert. Dat is de reden waarom de tarwekiemen een krachtpatser zijn van verschillende vitamines en mineralen. Je kunt rauwe tarwekiemen op de markt vinden. Het is smakeloos maar biedt tal van voedingsstoffen in alles wat je hebt bereid. Bovendien kan het ook worden toegevoegd aan smoothies om de voedingswaarde te verhogen.Voedingswaarde van de tarwekiemen

100 gram van de tarwekiemen kan de volgende voedingsstoffen leveren

 • Calcium 00 mg
 • Koolhydraten 80 g
 • Dieetvezels 2 g
 • Folate 00 mcg
 • Strijk 26 mg
 • Magnesium 00 mg
 • Mangaan 301 mg
 • Niacine 813 mg
 • Thiamine 882 mg
 • Pantotheenzuur 257 mg
 • Fosfor 00 mg
 • Kalium 00 mg
 • Eiwit 15 g
 • Selenium 2 mcg
 • Natrium 00 mg
 • Vitamine B6 300 mg
 • Zink 29 mg

11 Verbazingwekkende gezondheidsvoordelen van tarwekiemen

1. Werkt als een antioxidant

Het is bekend dat de tarwekiemen overvloedig aanwezig zijn in anti-verouderings- en antioxiderende eigenschappen. U kunt risico’s in verband met chronische ziekten, zoals kanker en dementie, afweren. Van antioxidanten wordt beweerd dat ze factoren bestrijden die bijdragen aan verschillende aandoeningen en anti-verouderingskwaliteiten helpen bij het verlichten van rimpels en fijne lijntjes. Regelmatige consumptie van voedingsmiddelen met antioxiderende en antiverouderingseigenschappen kan ook het risico van oxidatieve stress op uw vitale organen voorkomen.2. Voor zenuwstelsel

Verrijkt met omega-3 vetzuren , consumeren tarwekiemen is gunstig voor het verbeteren van uw zenuwstelsel. De vetzuren zijn essentieel om dagelijks te consumeren, omdat ze helpen het zenuwstelsel te reguleren en te voorkomen dat het schadelijke factoren bevat.

Bovendien verhoogt het opnemen van de tarwekiemen in uw dieet ook uw gemoedstoestand, waardoor de niveaus van stress en angst verminderen. Voedingsdeskundigen suggereren dat de componenten, waaronder vitamine B6, ook werken om je concentratie te verbeteren.

3. Tarwekiem versterkt het immuunsysteem

Het is duidelijk dat het opnemen van een met voedingsstoffen gevuld dieet wonderen kan doen voor je immuunsysteem. Wanneer je tarwekiemen consumeert, verdubbel je die voedingsinname. Dat zal uiteindelijk leiden tot versterking van uw immuniteit. Ook werken voedingsstoffen zoals antioxidanten om cellen en weefsels in je immuunsysteem te beschermen tegen mogelijke schade die oxidatieve stress veroorzaakt. Daarom is het een verstandig idee tarwekiemen in uw dagelijkse voeding op te nemen.

4. Een bron van vetzuren

Voedingsdeskundigen raden aan om vetzuren uit een natuurlijke bron te gebruiken. Je zult verrast zijn om te horen dat tarwekiemen een krachtpatser zijn van verschillende vetzuren, waaronder alfa-linoleenzuur, oliezuur en stearinezuur. Deze vetzuren zijn nodig om te consumeren, omdat het helpt om je interne lichaam en je cardiovasculaire gezondheid te versterken.

Wanneer uw lichaam de vereiste hoeveelheid vetzuren bevat, zal het schadelijke gezondheidsfactoren zoals hoge cholesterolwaarden bestrijden. Bovendien bevorderen de zuren in de tarwekiem lipidenprofielen die zullen functioneren om een ​​gezond hart te behouden.

5. Verhoogt het uithoudingsvermogen

Het opnemen van tarwekiemen is een veilige en natuurlijke bron als het gaat om het vergroten van uw uithoudingsvermogen. Het is geladen met veel mineralen die dit mogelijk voor je kunnen maken. Studies hebben aangetoond dat atleten die regelmatig een tarwekiem dieet volgden significante verbeteringen zagen in hun algehele prestaties. Het zal hen ook in staat stellen om aan hun energiebehoeften te voldoen en het een snelle boost te geven. Tarwekiemen kunnen ook zorgen voor voldoende calciumniveau , wat essentieel is voor de gezondheid van botten en tanden.

6. Behandelt vruchtbaarheidsproblemen

Voedingsdeskundigen hebben aanbevolen tarwekiemen te gebruiken om vruchtbaarheidsproblemen bij vrouwen te voorkomen. Gebrek aan voedingsstoffen en een tekort aan vitaminen en mineralen dragen bij aan de onvruchtbaarheid bij vrouwen die behandelbaar is. Verrijkt met voedingsstoffen, is tarwekiemen het antwoord op de meeste medische aandoeningen, in de vorm van behandeling en natuurlijk geen genezing. Er wordt echter voorgesteld dat u in dit verband contact opneemt met uw gynaecoloog en dat u geen huismiddeltjes gebruikt.

7. Verbetert de huidconditie

Huidproblemen zoals eczeem, psoriasis en een droge huid worden steeds gebruikelijker. Een primaire oorzaak die bijdraagt ​​aan schade aan uw huid is vitamine- en ijzertekort. Je kunt deze tekortkomingen overwinnen door tarwekiemen te eten. Het is bekend voor de behandeling van verschillende huidproblemen, waaronder verjongende dode cellen en weefsels.

8. Voor spijsverteringsstelsel

Geladen met voedingsvezels, is tarwekiemen een bron om de gezondheid van uw spijsverteringsstelsel te behouden . Regelmatige consumptie van de kiem zorgt ervoor dat uw spijsverteringskanaal schoon blijft, wat uiteindelijk zal leiden tot minimale spijsverteringsproblemen. Tarwekiemen helpen je lichaam ook de voedingsstoffen uit het voedsel dat je eet te absorberen.9. Helpt bij diabetes

Voedingsvezels in de tarwekiemen kunnen ook goed werken voor diabetici. Het neutraliseert de effecten van cholesterol uit het voedsel dat je eet. Andere voedingsstoffen die erin worden aangetroffen, zullen onregelmatigheden in uw bloedbaan reguleren. Voedingsdeskundigen suggereerden dat het opnemen van tarwekiemen in uw dieet ook het begin van diabetes type II kan uitstellen . Diabetici worden echter geadviseerd om routinecontroles te volgen en zelfmedicatie te vermijden.

10. Voorkomt bloedstolling

Bloedstolling is een van de gevaarlijkste gezondheidsproblemen omdat het bijdraagt ​​aan verschillende cardiovasculaire problemen zoals een beroerte en een hartaanval. Voedingsdeskundigen suggereren dat met voedingsstoffen gevulde voedingsmiddelen zoals tarwekiemen een goede circulatie verbreding van vernauwde bloedvaten kunnen bevorderen.

Tarwekiem verrijkte voedingsmiddelen zijn een natuurlijke bron van verschillende mineralen zoals zink , koper , kalium , enz. Die helpen de bloedstolling te voorkomen door vechtfactoren die bijdragen aan de aandoening. De mineralen laten ook toe dat bloed ongehinderd in alle delen van je lichaam circuleert. Bezoek echter elke zes maanden een bezoek aan uw cardioloog om invaliderende gezondheidsproblemen te voorkomen.

11. Verbetert de gezondheid van het haar

Het behandelen van beschadigde toestand van uw haar van een natuurlijke bron kan u op de lange termijn voordelen bieden. Je kunt tarwekiemen in deze context vertrouwen. Het is een krachtpatser van vitamines en mineralen die functioneren om je haarzakjes te versterken. Regelmatige consumptie van de tarwekiem kan zwakke haarzakjes versterken en haarverlies voorkomen. Het is ook een natuurlijke bron om roos te bestrijden en een infectie-vrije hoofdhuid te behouden. Daarom is het veilig om te beweren dat tarwekiemen de conditie van je haar kunnen veranderen. U moet echter niet proberen om permanent haarverlies te behandelen met huismiddeltjes en professionele hulp in te roepen.

Bottom Line

Voedselopties die krachtig genoeg zijn om zowel lichaams- als huidproblemen te behandelen, moeten deel uitmaken van uw dieet. Koop daarom wat tarwekiemen en laat het werk voor je doen.

Show Buttons
Hide Buttons