13 gezondheidsvoordelen van prei

13 gezondheidsvoordelen van prei!

13 gezondheidsvoordelen van prei

Preien voordelen voor de gezondheid omvat het verbeteren van de gezondheid van de ogen, het voorkomen van cataracten, het schoon en gezond houden van de huid, het ondersteunen van de cardiovasculaire gezondheid, het verlagen van de bloeddruk, het voorkomen van bloedarmoede en het verlichten van ontstekingen. Andere voordelen zijn onder meer het verbeteren van de botgezondheid, het ondersteunen van de nierfunctie, het beheer van diabetes type 2, het voorkomen van kanker, het helpen bij gewichtsverlies en het verbeteren van de spijsvertering.

Wat is Leeks?

Prei zien eruit als bloemen of struiken, maar zijn eigenlijk groenten. Ze behoren tot het geslacht Allium. Prei is gerelateerd aan bieslook, sjalotjes en uien. In tegenstelling tot zijn nevenui hebben prei stelen in plaats van bollen. Prei is vrij eenvoudig te kweken en veerkrachtig. Deze groenten zijn bestand tegen barre weersomstandigheden. Prei is inheems in de Middellandse Zee en het Midden-Oosten, maar wordt nu in vele delen van de wereld geteeld vanwege de vele voordelen in voedsel en voeding.

Prei is hard en knapperig. Het enige eetbare deel van deze groente is de stengel die zich net boven de wortels en steelbasis bevindt. Prei wordt meestal gebruikt in culinaire toepassingen. Ze hebben een zwoele uismaak. Zijn steel wordt meestal gebruikt om de smaak van bouillons te verbeteren.13 gezondheidsvoordelen van prei die u moet weten

1. Verbeter het gezichtsvermogen

Prei is rijk aan vitamine A , een noodzakelijke vitamine voor het goed functioneren van de ogen en voor de algehele gezondheid van de ogen. Prei bevatten ook veel antioxidanten die de vrije radicalen bestrijden die het lichaam binnendringen en die schade aan de ogen kunnen voorkomen. Indien niet voorkomen, kunnen vrije radicalen maculaire degeneratie en andere oogproblemen veroorzaakt door veroudering veroorzaken. Vitamine A helpt je ogen om een ​​beter gezichtsvermogen te bereiken, ook bij weinig licht, omdat het bekend staat om nachtzicht te bevorderen

2. Hulp bij het voorkomen van staar

De preigroente is een goede bron van zeaxanthine en luteïne. Deze twee verbindingen kunnen uw ogen enorm van dienst zijn. Zeaxanthin en luteïne beschermen gevoelige oogweefsels tegen schadelijk UV-licht. Het belangrijkste is dat ze je ogen beschermen tegen staar. De American Optometric Association beveelt 12 milligram van deze twee verbindingen aan om dergelijke voordelen te ontvangen.3. Houd de huid schoon en gezond

Een groot aantal huidproblemen wordt veroorzaakt door schade door vrije radicalen. Huidproblemen zoals donkere vlekken, rimpels, enz. Zijn het resultaat van oxidatieve schade veroorzaakt door deze vrije radicalen . Antioxidanten in prei kunnen vrije radicalen bestrijden en het verouderingsproces vertragen. Prei bevatten Allicin. Een samenstelling die antibacteriële eigenschappen heeft en bacteriën en andere vreemde indringers uit je vel houdt. Het is ook antiviraal en schimmelwerend. Zodra allicine in de maag wordt verteerd, produceert het sulfeenzuur, dat bacteriën neutraliseert en vele andere microben die een infectie kunnen veroorzaken, de darm kunnen binnengaan.

4. Zorg voor cardiovasculaire ondersteuning

Prei hebben grote hoeveelheden kaempferol, een flavonoïde die de bloedvaten beschermt tegen schade veroorzaakt door hyperactieve zuurstofmoleculen. Deze methode om bloedvaten te beschermen produceert ook een van nature voorkomend gas dat stikstofmonoxide of NO wordt genoemd. Stikstofmonoxide helpt de bloedvaten verwijden en ontspannen.

Een ander voordeel van prei is de concentratie van folaat, dat zich in zijn biologisch actieve vorm bevindt en in feite aanwezig is in alle delen van de plant. Foliumzuur bevordert de gezondheid van het hart en zorgt ervoor dat het homocysteïnegehalte in de juiste balans is. Zelfs gematigde hoeveelheden homocysteïne kunnen schade toebrengen aan het cardiovasculaire systeem. Folaat breekt homocysteïne af in voordelige aminozuren.

Prei bevatten ook grote hoeveelheden polyfenolen. Polyfenolen zijn antioxidanten die een cruciale rol spelen bij de bescherming van zowel bloedvaten als bloedcellen tegen oxidatieve schade.

Ten slotte bevat het een aanzienlijke hoeveelheid voedingsvezels. Dietary fiber is belangrijk in het verbeteren van de cardiovasculaire gezondheid en voorkomt hartaanvallen, beroertes en andere cardiovasculaire aandoeningen. Vezel helpt bij het elimineren van slechte cholesterol en voorkomt plaquevorming in de bloedvaten.

5. Kan de bloeddruk verlagen

Kalium dient als een vasodilatator die de spanning uit de bloedvaten minimaliseert om een ​​soepele bloedstroom door de bloedvaten te bewerkstelligen. Prei zijn overvloedig in deze voedingsstof. Kalium helpt ook om de homeostatische balans tussen natrium te handhaven en speelt een belangrijke rol in de algehele contractiliteit van de hartspier.

6. Voorkom bloedarmoede

Bloedarmoede treedt op wanneer je lichaam een ​​tekort aan ijzer heeft. Het regelmatig consumeren van prei is een zekere manier om je lichaam het ijzer te geven dat het nodig heeft om te vechten en bloedarmoede te voorkomen. Prei zijn overvloedig aanwezig in ijzer, evenals B-vitamines die noodzakelijke voorlopers zijn voor de synthese van bloedcellen. Correctie van bloedarmoede kan zich vertalen in een verbeterde bloedstroom en meer zuurstofdoorbloeding naar cellen die ze nodig hebben.

7. verlicht ontsteking

Het bevat ontstekingsremmende eigenschappen vanwege de hoge hoeveelheid antioxidante vitamines, die effectief zijn; vermindert ontsteking van de huid en botten. Prei kan ook helpen bij het beheersen van reumatische aandoeningen zoals artritis.

8. Verbeter bottengezondheid

Vitamine K biedt voordelen voor elk deel van het lichaam. Elke dag voldoende vitamine K krijgen activeert een eiwit genaamd osteocalcine. Osteocalcin speelt een vitale rol bij het bevorderen van de botgezondheid en vermindert de botresorptie. Door ervoor te zorgen dat uw dagelijkse Vitamine K-quotum wordt gehaald, blijft uw botweefsel nog jarenlang gezond.9. Prei zijn diuretisch

Prei zijn natuurlijke diuretica. Het helpt je om de hoeveelheid natrium en water uit je lichaam als urine te verdrijven. Natuurlijke diuretica zijn gunstig voor mensen met hypertensie, die helpen de nierfunctie te behouden door de accumulatie van in water oplosbare gifstoffen of zouten te verminderen. . Diuretica werken door ervoor te zorgen dat uw nieren meer natrium in uw urine spoelen. Natrium neemt water uit het bloed en vermindert de druk op vaatwanden – beter bekend als uw bloeddruk.

10. Help bij het beheren van diabetes type 2

Prei bevatten weinig calorieën en bevatten weinig voedsel met glycemische index. Deze groenten remmen a-amylase-activiteit die een reeks anti-diabetische functies ondersteunt. A-amylase is wat complexe koolhydraten in suikers opsplitst, wat bloedsuikerpieken en -crashes veroorzaakt. Remming van dit enzym vertraagt ​​de snelheid waarmee glucose de bloedcirculatie binnenkomt. Prei bevatten ook allicine, wat helpt de waarschijnlijkheid van het optreden van metabool syndroom en diabetische neuropathie te verminderen. Flavonoïden en antioxidanten die worden aangetroffen in prei bestrijden de schade door vrije radicalen en versterken de hartfunctie van een diabetisch persoon.

11. Hulp bij kankerpreventie

Vitamine C zit er volop in en is buitengewoon heilzaam voor het bevorderen van de algehele gezondheid. Vitamine C is een krachtige kankerbestrijdende antioxidant. Het bestrijdt vrije radicalen en neutraliseert ze voordat ze oxidatieve schade aan cellen kunnen uitvoeren. Oxidatieve schade wordt vaak genoemd als een van de hoofdoorzaken van kanker.12. Nuttig voor gewichtsverlies

Prei is gunstig voor gewichtsverlies door de aanwezigheid van voedingsvezels. Fiber vult je in en zorgt ervoor dat je maag voor een langere tijd vol zit. Prei remt de hunkering en voorkomt dat u zich vaak hongerig voelt, wat zelfs de meest toegewijde dieter kan laten ontsporen.

13. Verbeter de spijsvertering

Het is overvloedig aanwezig in prebiotische koolhydraten, die de goede bacteriën in de maag voeden en helpen bij de productie van spijsverteringsenzymen . Prei bevorderen ook een goede stoelgang en maken een soepele doorgang voor voedsel door het spijsverteringskanaal mogelijk vanwege de grote hoeveelheid vezels.

Conclusie

Prei is een van ‘s werelds oudste bekende groenten, hoewel veel mensen ze nog niet kennen. Deze groenten werden door oude Grieken en Romeinen gewaardeerd om hun speciale eigenschappen. Prei wordt vaak overschaduwd door hun dichte alliumverwantschappen knoflook en ui, hoewel ze bijna dezelfde gunstige bestanddelen delen. Prei bevatten weinig calorieën en eiwitten, maar ze bevatten veel vitamines en mineralen. Deze groenten hebben een unieke combinatie van zwavelhoudende voedingsstoffen en flavonoïden. Prei hebben antiseptische, diuretische en laxerende eigenschappen om enkelen te noemen, wat een goede reden is om ze in uw dieet op te nemen.

Show Buttons
Hide Buttons