Horoscoop: 18 januari sterrenbeeld

Horoscoop: 18 januari sterrenbeeld

18 januari sterrenbeeld

De menselijke natuur is behoorlijk indrukwekkend, en we zijn zo nieuwsgierig om te ontdekken wat onze geboortedatum verbergt, en we vragen ons ook af of we de waarheid die erachter zit kunnen achterhalen.

Astrologie is een wetenschap en kan op zoveel manieren worden gebruikt; het kan mensen helpen te weten te komen wie ze zijn en wat ze van het leven willen. Wat nog belangrijker is, ze hebben de mogelijkheid om hun verborgen potentieel en kracht te overwinnen, zodat ze kunnen vorderen en bloeien.

In dit artikel zullen we de geheimzinnige aspecten ontdekken van mensen die geboren zijn op 18 januari; en in het begin zullen we zeggen dat ze allemaal kenmerken gemeen hebben van het sterrenbeeld Steenbok. Natuurlijk zijn we allemaal anders en specifiek op onze eigen manier.

Kenmerken en persoonlijkheid

Mensen die geboren zijn op 18 januari hebben het hoogste niveau van ernst, zelfdiscipline en zelfbeheersing en bovengemiddelde verantwoordelijkheid. Het lijkt erop dat ze nooit de verkeerde bewegingen of domheden in het leven maken, althans, zo lijkt het anderen. In bijna elke mogelijke situatie zijn deze mensen vol zelfvertrouwen; het is hun weg of helemaal niet.Dit zijn de mensen die met veel vertrouwen het leven kunnen leiden en een magische ervaring voor hun omgeving kunnen creëren.

Maar als je wilt dat mensen die op 18 januari zijn geboren je vrienden zijn, moet je accepteren dat ze te serieus zijn en vaak behoorlijk pessimistisch kunnen zijn. Ze hebben de neiging dingen en gebeurtenissen om hen heen te bekritiseren, en bovendien zijn ze ongelooflijk koppig.

Deze individuen hebben overal een mening over, net als iedereen die geboren is onder het teken Steenbok; en ze geloven dat niemand slimmer is dan zij.

Mensen wiens geboortedatum 18 januari is, zijn de mensen die van hun familie houden, en het is ook iets dat alle Steenbokken delen.

Ze respecteren traditie, maar ze kunnen niet zeggen dat ze te veel vrienden hebben; er is slechts een bepaald type mensen dat hun vriend kan zijn, enkelen die hen kunnen accepteren zoals ze zijn. Ze zijn beste vrienden met mensen die op hen lijken en genieten niet van het gezelschap van onverantwoordelijke mensen.

Een kenmerk dat aan deze mensen kan worden bijgedragen, is dat ze graag alleen zijn en meestal zelfvoorzienend zijn.

Als ze boos zijn, kunnen ze heel wreed zijn met de woorden. Net zoals sommige mensen je kunnen vernietigen met fysieke maatregelen, kennen ze alleen woorden en gebruiken ze overvloedig om te vechten en hun punt te bewijzen. Ze hebben een sterk instinct en kunnen mensen met een verbazingwekkende snelheid beoordelen.

Hou van compatibiliteit

Zoals bijna alle Steenbokken, zijn mensen die hun verjaardag vieren op 18 januari verliefd, zowel koud als gereserveerd, maar vrijen en romantische relaties is iets dat ze in hun leven willen hebben.We moeten ook zeggen dat ze met hun hart moeten leren minder taai te zijn, deze mensen zijn geen gemakkelijke doelwitten; maar als jij hun uitverkorene bent, zullen ze voor altijd trouw blijven.

Als je de liefdesverklaringen van hen verwacht, zul je het niet horen van de mensen die geboren zijn op 18 januari, en in plaats daarvan zullen ze hun waardering en respect tonen met daden en daden, niet met woorden. Als je een goddelijke emotie, emotionele overloop verwacht, stop dan onmiddellijk met dromen – ze raken elkaar niet aan en tonen zelden hun gevoelens. Dus de persoon die bij hen is in een relatie moet dat feit accepteren of ze onmiddellijk verlaten.

Ze zijn toegewijd aan hun werk en het bereiken van hun doelen, dus verwacht niet dat ze romantisch zijn, ze kunnen behoorlijk lastig zijn in die sectie en bovendien willen ze de belangrijkste leiders in een relatie zijn.

Een advies voor de mensen die een relatie met hen willen hebben, en dat is nooit om dingen te compliceren met buitensporige emotionele uitbarstingen en hartverscheurende scènes; het zijn praktische mensen en zoeken naar mogelijke, capabele en vooral intelligente partners.

Doel en carrière

Wat betreft de carrière van de mensen die op 18 januari zijn geboren, kunnen we zeggen dat ze ongelooflijk verantwoordelijk en vasthoudend zijn als het gaat om zaken doen en hun beroep in het leven. Het niveau van zelfdiscipline dat ze bezitten is behoorlijk indrukwekkend; met alle doorzettingsvermogen die ze hebben, kunnen mensen van 18 januari ver komen, zelfs als ze geen talent of neiging tot iets hebben – ze zullen het waarmaken.

Als ze een taak voor zich hebben, hoe eenvoudig of ingewikkeld ze ook zijn, hebben ze maar één missie – om die te bereiken, ook al betekent dit dat ze non-stop moeten overuren. Deze mensen zoeken geen hulp en vechten meestal onafhankelijk van elkaar, of ze nu een zakelijk of persoonlijk plan hebben.Zelfs als ze fouten maken, gebruiken ze die als lessen en geven ze nooit op, maar zoals alle Steenbokken zijn deze mensen ook materialisten en misschien wel meer dan veel andere personages. Ze houden van geld, verdienen het graag en geven het graag uit.

Ze zijn georganiseerd en bij hen heeft alles zijn plaats, ze haten chaos en puinhoop; deze individuen zijn rechttoe rechtaan en praktisch, zelfs voordat ze een beslissing of conclusie nemen, de eerste gaan over alle feiten waarover ze beschikken.

Gezien de ambitie en de organisatoren die ze inderdaad zijn, zijn het goede managers en teamleiders. Gezien de nauwkeurigheid van de details en de volharding, kunnen ze aanzienlijk worden geprezen als accountants, programmeurs, financiële adviseurs, organisatoren, managers. Zelfs als ze de rol van thuiswonende ouder hebben, vertonen ze geweldige organisatorische en managementvaardigheden.

Symbolen, geluksgetallen en kleuren

Wat alle Steenbokken betreft, voor mensen die op 18 januari zijn geboren, hebben ze een heersende planeet en het is Saturnus, een van de meest mysterieuze en verre planeten in ons zonnestelsel. Deze planeet is de verste van de zon en daarom de koudste, en vaak is deze kou gebonden als een kenmerk van deze mensen. Weet je nog dat we zeiden dat mensen van 18 januari koud en afstandelijk konden lijken? Allemaal dankzij de invloed van de Saturnus.Saturnus wordt beschouwd als de meest ‘slechte’ planeet die mensen die onder haar invloed staan, ertoe brengt moeilijke beslissingen te nemen, te herstellen en op te groeien. Dankzij het effect zijn mensen die onder haar controle staan ​​serieus en streng, en ze doen niet alsof, ze zijn echt zo. Dit is ook een langzaam bewegende planeet die 30 jaar om de zon moet cirkelen – dat proces is lang en uitputtend, maar het houdt nooit op – zoals het leven van deze mensen, ze bewegen altijd in hun pasta’s. En deze individuen kunnen daarom op sommige gebieden langzamer slagen. Saturnus wordt ook beschouwd als een planeet van leeftijd, en leeftijd zelf brengt veel wijsheid, ernst en levenslessen met zich mee.

Kleuren die passen bij mensen die geboren zijn op 18 januari zijn zwart, grijs en bruin; alles wat heel gewoon en traditioneel is waar ze van houden.

Geschiedenis en gehechtheid aan traditie en het verleden zijn een kenmerk van de Steenbok en ook een van de leidende kenmerken van deze mensen.

Historische gebeurtenissen op 18 januari

Het is opwindend om naar bepaalde gebeurtenissen te kijken die op 18 januari markeerden, in verschillende delen van onze geschiedenis.

In het jaar 1520 – koning van Denemarken en Noorwegen, Christian II, won Zweden.

In het jaar 1535 – richtte de Spaanse conquistador Francisco Pizarro Lima op, nu de hoofdstad van Peru.

In het jaar 1654 – De leider van de Westerse Kozakken, Hetman Hmeljnicki, erkende het oppergezag van de Moskou-keizer. Dit leidde ertoe dat Oekraïne zich verenigde met Rusland, ingegeven door de Russisch-Poolse oorlog (die werd geleid van 1654 tot 1667).

In het jaar 1778 – ontdekte de Engelse zeeman James Cook Hawaï

In het jaar 1871 bezocht de koning van de Pruisische prinses Wilhelm I het paleis van de paleizen in Vera en werd uitgeroepen tot de eerste keizer van het nieuwe Duitse rijk.

In 1919 – de Franse premier George Klemanso opende de vredesconferentie van Versailles na het einde van de Eerste Wereldoorlog. In het kader van een vredesverdrag dat op 28 juni werd ondertekend, nam Duitsland de verantwoordelijkheid voor de oorlog over, beloofde het een oorlogsvergoeding te betalen en verbood het haar om te bewapenen. Nieuwe landen werden gecreëerd Polen, Hongarije, Tsjechoslowakije, Estland, Letland, Litouwen en het Koninkrijk van Serviërs, Kroaten en Slovenen.

In het jaar 1944 – na zeven dagen van hevige gevechten, beëindigden Sovjettroepen de blokkade van Leningrad in de Tweede Wereldoorlog, waar sinds september 1941 ongeveer 620.000 mensen stierven tijdens de Duitse belegering door uitputting en hongersnood.

In het jaar 1974 – Na zeven dagen onderhandelen ondertekenden Egypte en Israël een overeenkomst over de terugtrekking van de strijdkrachten langs het Suezkanaal.

In het jaar 1977 – Bij het ergste spoorwegongeval in Australië kwamen 80 mensen om het leven toen een trein in Sydney de betonnen brug raakte.

In het jaar 1989 – duizenden Tsjechoslowaken klommen naar het centrale poedervierkant van de Wenceslas-plaat, schandalig “Vrijheid”, “Waarheid” en “Mensenrechten” in een vreedzaam protest tegen de communistische autoriteiten.

In 1991 – veroordeelde het Jordaanse parlement de luchtaanvallen op Irak tijdens operatie Desert Storm en drong het er bij de Arabische en islamitische landen op aan actie te ondernemen tegen de Verenigde Staten en hun bondgenoten; Irak heeft acht raketraketten naar Israël gelanceerd om het de Golfoorlog in te slepen.

In 1996 koos de regeringspartij van de Griekse regeringspartij, de socialistische PASOK, de reformistische Kostas Simitis als premier nadat de ernstig zieke PASOK-oprichter Andreas Papandreou was afgetreden.

In het jaar 1997 – Franc Vranicki nam ontslag als Oostenrijkse kanselier voor bijna 11 jaar.

In 2002 kondigde de regering van Sierra Leone het einde aan van een burgeroorlog waarbij 50.000 mensen omkwamen, voornamelijk burgers. De strijd tegen de regering leidde het United Revolutionary Front (RUF) dat bekend staat om zijn wreedheid.In het jaar 2005 – introduceerde de Europese vliegtuigfabrikant Airbus zijn nieuwe A380, de belangrijkste passagiersjet ooit gebouwd in Toulouse, Frankrijk. Het nieuwe tweezits vliegtuig heeft een spanwijdte van 80 meter, een staart hoog als zevenzitter en meer dan 550 zitplaatsen. Er werd 13 miljard dollar geïnvesteerd in zijn ontwikkeling.

Beroemde mensen geboren op 18 januari

1689 – De Franse filosoof Charles Louis de Secon Montesquieu, de auteur van de Capital Spirit Act, waarin hij een theorie ontwikkelde over de verdeling van de macht in wetgevend, uitvoerend en gerechtelijk, die de basis werd van de parlementaire democratie.

1795 – Ana Pavlovna, de Nederlandse koningin

1882 – schrijver Alen Aleksander Miln, auteur van populaire romans voor kinderen “When We Were Very Young”, “Wine the Poo”, “House on the Pew Corner”, “Now We Are Six”.

1892 – Oliver Hardy, Amerikaanse komiek.

1896 – Ville Ritola, een Finse atleet

1900 – François de Menthon, Franse hoofdaanklager in de processen van Neurenberg.1904 – Amerikaanse acteur van de in Engeland geboren Archibald Aleksander Lich, bekend als Keri Grant, een briljante komiek in komedies van Howard Hawks en vertolkers van karakterrollen in de films van Alfred Hitchcock (“The Terrible Truth”, “Philadelphia Story”, “Northwest”, ” Houd de dief vast! “).

1909 – Servische en Joegoslavische schrijver Oskar Davičo, die in de jaren 50 en 60 van de 20e eeuw een grote impact op de Servische poëzie had. In die periode werd hij ook een van de meest actieve en meest dynamische persoonlijkheden in het literaire leven van Belgrado en Joegoslavië (dichtbundels “The Charm of the Wall”, “The Home Eyes”, de romans “Poems”, “Concrete en zwaarden ”).

1913 – Danny Kaye, een Amerikaanse acteur en zanger.

1914 – Arno Schmidt, Duitse schrijver en vertaler.

1928 – Aleksandar Gomeljsky, een voormalige Russische en Sovjet-basketbalcoach

1933 – John Boorman, Britse regisseur.

1933 – Ray Dolby, een Amerikaanse uitvinder, uitvinder van het Dolby-systeem voor bosreductie.

1947 – Takeshi Kitano, Japanse acteur en filmregisseur.

1950 – Gilles Villeneuve, een Canadese automobilist.

1955 – Kevin Michael Costner, Amerikaanse acteur en producer.1966 – Alexander Halifman, Russische schaakgrootmeester.

1973 – Bernie Burns, een Amerikaanse filmproducent.

1980 – Jason Jordan Segel, Amerikaanse tv en filmacteur.

1981 – Olivier Laurent Pierre Roucus, Belgische tennisser.

1982 – Ariadne Artiles, Spaans model.

1996 – Sara Gilman, tv-actrice.

2001 – Claire Engler, Amerikaanse tv-actrice.

Zoals alle Steenbokken zijn mensen die hun verjaardagen vieren op de 18e dag van de eerste maand van het jaar gedisciplineerd, verantwoordelijk, streng en schijnbaar volkomen onbewogen. Steenbok is een van die tekens die een beetje vreemd en moeilijk te karakteriseren kunnen zijn, en een deel van dat mysterie is te vinden in het leven van de mensen die op 18 januari zijn geboren.

Ze kunnen uitdagend en koppig zijn, maar ook liefdevolle en toegewijde partners; ze hebben zeker die eigenschappen waar je blij van wordt.

Show Buttons
Hide Buttons