Horoscoop: 16 januari sterrenbeeld

Horoscoop: 16 januari sterrenbeeld

16 januari sterrenbeeld

Mensen zijn nieuwsgierig en willen zoveel mogelijk weten over onze aard en kenmerken, en waarom niet, wat er in de nabije of verre toekomst gaat gebeuren. Astrologie kan daarbij een nuttige bondgenoot zijn. Maar meer specifiek kunnen deze artikelen u helpen om specifieker te zijn in dit proces, door te vertrouwen op uw geboortedatum en alles wat het in uw leven brengt.

Mensen die op 16 januari zijn geboren, zijn de mensen die Steenbok zijn in het Zodiac-systeem van tekens en ze hebben allemaal specifieke kenmerken.

Deze mensen zijn in de eerste plaats zeer professioneel en houden van traditionele waarden; Aangenomen wordt dat dit de mensen zijn die graag op de meest gemakkelijke manier met het leven omgaan.

Sommigen beschrijven deze mensen als de meest serieuze mensen van allemaal; degenen die geboren zijn op 16 januari willen natuurlijk onafhankelijkheid die hen in staat stelt aanzienlijke vooruitgang te boeken, zowel op de persoonlijke agenda als op het bedrijfsplan.

Steenbok is een aards teken, en het geeft de mens behoefte om zekerheid te hebben in zijn leven, en dat geldt ook voor deze mensen die op 16 januari geboren zijn.

Ze houden van tradities, gezinnen en alle andere dingen die het leven gedisciplineerd en op de een of andere manier op orde zullen maken. Deze mensen zijn meesters in zelfbeheersing en kunnen uitstekende leiders of managers zijn.Kenmerken en persoonlijkheid

Mensen van 16 januari kunnen ook ongelooflijk koppig zijn en als ze specifieke bedoelingen hebben, kunnen ze het doen, hoe moeilijk het ook is. Ze proberen succes te behalen met hun ervaring, maar door hun ernst en onafhankelijkheid zijn ze enigszins asociaal.

Deze mensen komen meestal heel dicht bij hun metgezellen, zijn erg verbonden met hun familie en vrienden; het zijn inderdaad mensen waarop u kunt vertrouwen – wanneer u hulp nodig heeft, zullen zij de eersten zijn die om ondersteuning vragen.

Nog negatiever: mensen die op 16 januari zijn geboren, vinden het moeilijk om de verschillen van anderen te accepteren; in dergelijke situaties moeten ze mensen controleren of hun traditionele waarden opleggen. Het ligt in hun aard om te denken dat zij de enigen zijn die weten hoe ze problemen moeten oplossen, maar ze moeten leren hoe ze anderen kunnen vergeven, om hen te laten zijn wat ze zijn en ze niet langer te beoordelen.

Hou van compatibiliteit

Zoals alle Steenbokken zijn mensen van 16 januari serieuze minnaars die dingen graag licht en grondig doen; ze werken door liefdesverbinding op een manier die ze stap voor stap doorlopen.

Ze zijn allemaal werk en geen woorden; dit is zo kenmerkend voor dit teken / dag. Ze ondernemen acties die hun gevoelens uiten, en de mensen van 16 januari zijn altijd eerlijk en hebben een zuiver hart.Wat vrienden en familie betreft, ze combineren sterke emoties en humor, dus het zijn ongelooflijke metgezellen. Oprecht en loyaal, mensen kiezen ze vaak voor vrienden.

De beste tijd voor deze mensen is om op vakantie te gaan zodat ze met vrienden en familie op één plek kunnen zijn met een handvol activiteiten. Dit is liefde voor hen, maar hun omgeving moet consistent en eerlijk zijn. De emotionele uitbarstingen zijn geen veel voorkomend fenomeen bij de mensen van 16 januari, maar dan kunnen ze altijd verrassen.

Je moet een efficiënt persoon zijn die de stem van de rede volgt; het is essentieel dat je in je leven solide steun of materiële steun zoekt voor alles waar je mee te maken hebt. Laat zien dat te veel uitstekende prijzen en liefdesfantasieën voor jou een zoete smaak hebben omdat ze worden gevolgd door een vraag: wat verbergt zich aan het einde van de ballad? Steenbok van zijn partner verwacht volledige toewijding en respect voor alle traditionele waarden, perfecte vervulling van een conventionele rol in de context van familie of liefdesleven.

Weet je hoeveel Steenbokken ambitieus en volhardend zijn in hun behoefte aan vooruitgang in welk opzicht dan ook, en vooral in de zakelijke en sociale rangen? In dit opzicht hebben ze zeer hoge normen, serieuze criteria en strikt gedefinieerde doelen.

Activiteit en sociale bevestiging zijn dus een voorwaarde voor harmonie in het gezins- en liefdesleven. En bovenal dringt Steenbok aan op fatsoenlijk gedrag en goed onderwijs, en hij verwacht van je dat je hoogontwikkelde zelfkritiek en een hoog niveau van verantwoordelijkheid ontwikkelt. In een liefdevolle omhelzing en met de mooiste glimlach, zullen jullie zeker op stevige grond lopen!Doel en carrière

‘Ambitie’ is het sleutelwoord dat we zouden kunnen gebruiken om hun karakter te beschrijven, en het is waar als het gaat om hun baan en levensbezetting.

Ook de term ‘ik gebruik’ is het sleutelwoord voor succes in hun leven, ze hebben het juiste talent om de juiste tools te vinden, zowel voor de baan als voor de persoonlijke prestatie.

Ze stellen zichzelf altijd hoge eisen en aangezien ze eerlijkheid, doorzettingsvermogen en toewijding hebben, is de kans groot dat ze hun doelen bereiken. Loyaliteit en bereidheid om hard te werken zijn de kenmerken die de mensen die op 16 januari geboren zijn zeer op prijs stellen.

Banen in managementfinanciering, onderwijs en onroerend goed zijn een uitstekende keuze voor deze mensen, maar wees niet verbaasd als je ze ziet in het schoonheidsgerelateerde beroep.

Bovendien kunnen bijna alle mensen die op 16 januari zijn geboren, hun tijd en geld goed beheren.

Symbolen, geluksgetallen en kleuren

Zoals alles in deze wereld, staan ​​mensen ook onder het verborgen symbolische, en we zullen hier ontdekken wat dat symbool is achter de geboortedatum 16 januari.

Saturnus is de dominante planeet van de Steenbokken, en ook voor deze mensen is het de planeet die verbonden is met de beperkingen, en het is de planeet die helpt om alle abstracte ideeën te concretiseren en te implementeren.Wat is het woord dat de macht definieert, hun zwakte is dat ze meedogenloos, onvoorspelbaar zijn en het ergste verwachten.

Waar ze van houden is familie, traditie, kwaliteit van werk, schoonheid en muziek.

Hun nummer is 10, en de dag zaterdag, en ze komen overeen met alle verzadigde kleuren, en ze worden herkend in toermalijn en onyx (stenen), steenkool, hars en magneet.

Historische gebeurtenissen op 16 januari

Zoals we allemaal wel eens doen, zullen we hier een kijkje nemen naar de gebeurtenissen in het verleden die op 16 januari door de geschiedenis heen plaatsvonden.

In het jaar 1547 werd Ivan IV Vasiljevich in Moskou gekroond als de eerste Russische keizer. Hij staat bekend om de zeer ingrijpende hervormingen in Rusland, maar ook om de wreedheid tegen de strijders die hij gebruikte bij zijn inspanningen om de macht te centraliseren en zijn zoon te vermoorden, daarom werd hij Grozny genoemd.

In het jaar 1778 – Frankrijk erkende de onafhankelijkheid van de Verenigde Staten tijdens de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog van de British Colonial Administration (1775-83). In februari van dat jaar werd in Parijs een overeenkomst over de alliantie ondertekend en begonnen duizenden vrijwilligers de Amerikanen te helpen.

In het jaar 1794 – de Engelse historicus Edward Gibbon stierf, hij was de beroemde auteur van “The Demise and Fall of the Roman Empire”, en hij werd beschouwd als een van de belangrijkste in de wereldhistoriografie.

In het jaar 1864 – Oostenrijk en Pruisen stuurden een ultimatum naar Denemarken met het verzoek de grondwet in te trekken waaronder de provincies Sleeswijk en Holstein een integraal onderdeel van Denemarken werden. In de oorlog die daarop volgde werden de Denen verslagen.

In het jaar 1920 – in de VS begon het verbod. Het was het wettelijke verbod op de productie en verkoop van alcohol.

In het jaar 1945 – De overwinning van de geallieerde troepen onder bevel van generaal Bernard Montgomery (Montgomery) en Omar Bradley (Bradley) beëindigde het Duitse offensief in de Belgische Ardennen. Bij die operatie verloren de Duitsers 220.000 soldaten, velen van hen werden gevangen genomen; en de geallieerde troepen van 77.000.

In het jaar 1957 stierf de Italiaanse dirigent Arturo Toscanini. Hij was een van de belangrijkste dirigenten van de 20e eeuw. Hij dirigeerde de Milan Scale en de Metropolitan Opera in New York.

In het jaar 1969 – In Praag pleegde de Tsjechische student Jan Palach (Palach) zelfmoord door te branden uit protest tegen de bezetting van Tsjechoslowakije, die volgens het bevel van de Sovjet-Unie in augustus 1968 werd uitgevoerd door leden van het Verdrag van Warschau.

In datzelfde jaar fuseerden Sovjet-kosmonauten in ruimteschepen “Sojoez 4” voor het eerst in de geschiedenis twee vliegtuigen met de menselijke bemanning in een baan om de aarde.

In het jaar 1979 verliet het Iraanse schaakspel Reza Pahlavi het land onder druk van de volgelingen van Ayatollah Homini (Khomeini), die vervolgens de macht overnam.

In het jaar 1987 – Hu Yaobang (Yaobang), het hoofd van de Communistische Partij van China, nam ontslag en accepteerde de schuld voor politieke fouten veroorzaakt door studentenonrust.

In het jaar 1991 – begonnen de Amerikaanse en westerse bondgenoten een ‘Desert Storm’-operatie in de Golfoorlog met massale luchtaanvallen na militaire en industriële doelen in Irak en Koeweit, 19 uur na het einde van het VN-ultimatum in Bagdad.In het jaar 2000 werd Ricardo Lagos gekozen tot president van Chili. Hij was de eerste president van de socialisten na Salvador Allende, die in 1973 werd vermoord.

In het jaar 2001 werd president Loran Desira Kabil gedood bij een poging tot staatsgreep in de Democratische Republiek Congo (Zaïre) en werd zijn zoon Joseph overgenomen als president.

In 2002 – De VN-Veiligheidsraad nam unaniem sancties aan tegen het terroristische netwerk Al Qaeda en de overblijfselen van de Taliban in en buiten Afghanistan.

In het jaar 2003 – Een shuttle “Columbia” werd gelanceerd vanaf het Kennedy Space Center in Florida. Vlak voor de landing in Florida (1 februari) na een 16-daagse missie, brak de shuttle in vlammen op boven Texas en doodde iedereen op de shuttle.

In het jaar 2004 – Het Hooggerechtshof van Spanje heeft het verbod van de radicale Baskische separatistische partij Batasuna gesteund, waarvan lang werd aangenomen dat het de politieke vleugel van de gewapende Baskische terroristische groeperingen ETA vertegenwoordigt.

In het jaar 2014 – Meer dan 1.000 mensen werden gedood tijdens de gevechten van twee weken, het ergste sinds het begin van het conflict tussen rivaliserende rebellengroepen in Syrië, kondigde het Syrian Observatory for Human Rights aan.

In het jaar 2016 werd Tai Ing Ven (59) verkozen tot de eerste vrouwelijke president van Taiwan als leider van de Progressive Democratic Party (DPP), die openlijk pleit voor de onafhankelijkheid van Taiwan van China. In datzelfde jaar, op 16 januari, zijn de sancties voor Iran afgeschaft op basis van de instemming van hen en zes wereldmachten (VS, Rusland, China, Groot-Brittannië, Frankrijk en Duitsland) van 14 juli 2015, waardoor het Iraanse nucleaire programma werd beperkt in ruil voor de afschaffing van internationale sancties.En in het jaar 2017, op 16 januari, stierven 37 mensen, voornamelijk inwoners van dorpen in de buurt van Bishkek, toen het vliegtuig instortte in een poging te landen op dichte mist.

Dit zijn slechts een paar historische gebeurtenissen die plaatsvonden op 16 januari, en natuurlijk zijn er nog meer, maar ze laten allemaal wat uitzicht zien op de datum van 16 januari.

Beroemde mensen geboren op 16 januari

1298 – Lajjin, Sultan van de Egyptische Mameluk

1728 – Niccolò Piccinni, een Italiaanse componist

1841 – Vasily Osipovich Kljukovsky, een Russische historicus en schrijver

1853 – André Michelin, een Franse bandenfabrikant

1901 – Fulgencio Batista, een Cubaanse politicus en dictator

1931 – Johannes Rau, Duitse politicus en president

1932 – Dian Fossey, een dokter en een Amerikaanse zoöloog1933 – Susan Sontag, een Amerikaanse schrijver en journalist

1974 – Kate Moss, Brits model

1979 – Aaliyah, Amerikaanse R’n’B-zanger

1987 – Piotr Żyła, Pools skispringer

Tot slot zullen we een paar woorden zeggen over de mensen die op 16 januari zijn geboren. De liefde is een mentale behoefte voor hen; ze zijn energiek en gepassioneerd, hoewel zijn spirituele kracht moeilijk te vervagen is.

Het zijn mensen die vertrouwen hebben en geloven in traditionele waarden in het leven; het zijn fantastische vrienden, maar ze hebben moeite met kritiek.

Ze zoeken partners met hogere waarden voor gepassioneerde fysieke activiteiten dan voor innerlijke schoonheid en kwaliteit.

Ze zijn altijd voorzichtig en krijgen nog steeds wat ze willen, vooral op financieel vlak, maar ze zijn zich bewust van zijn grenzen.

In zekere zin houden deze mensen van grenzen, maar hun diepe gevoelens worden hen niet onthouden.

Mensen die geboren zijn op 16 januari zijn fundamenteel eerlijke mensen, die het moeilijk kunnen vinden om te kalmeren en zich klaar voelen voor grotere dingen in het leven; maar ze blijven ambitieus.

Show Buttons
Hide Buttons