Horoscoop: 17 januari sterrenbeeld

Horoscoop: 17 januari sterrenbeeld

17 januari sterrenbeeld

Astrologische tekens die een integraal onderdeel zijn van het sterrenbeeld, zijn tekens die ons kunnen helpen de menselijke bestemming en het karakter van mensen te verklaren op basis van de positie van hemellichamen zoals zon, maan en andere planeten in astrologische tekens en huizen en de exacte locatie van planeten en huizen wordt berekend door het tijdstip en de geboorteplaats van sommige personen.

De dierenriem is een denkbeeldige ‘riem’ aan de hemel die 360 ​​graden en 17 graden breed is, waardoor de hemellichamen van de aarde bewegen. Het is onderverdeeld in twaalf karakters van elk 30 graden. De tekens hebben een symbolische betekenis en de namen zijn gegeven aan de sterrenbeelden met dezelfde naam.

Elke dag van de maand ‘valt’ dus onder een bepaald astrologisch teken, maar heeft ook zijn ‘differentia specialis’. Ieder van ons heeft dezelfde kenmerken als andere mensen, die op dezelfde datum zijn geboren, maar we zijn allemaal anders, en dat verschil hangt af van vele andere factoren.

Persoonlijkheid

Mensen die op 17 januari hun verjaardag vieren, bevinden zich in het Zodiac-systeem van tekens – een Steenbok. Ze hebben allemaal een aantal vergelijkbare kenmerken, maar ze zijn ook specifiek in hun termen – er zijn geen identieke mensen op deze planeet, zelfs tweelingen hebben hun verschillen.Dit zijn de mensen, die nooit hun tijd verspillen, en ze proberen hetzelfde te doen met anderen; ze kunnen ambitieus en overtuigend worden genoemd.

Wat hen motiveert bij het nastreven van succes en het realiseren van zakelijke ondernemingen is die vastberadenheid; maar wat hen geweldige organisatoren maakt, is hun onbetwiste intellect, zodat ze even goed kunnen zijn in het organiseren van een partij of het deelnemen aan de regering.

Deze mensen van wie de geboortedatum 17 januari is, zijn serieus, attent, ambitieus, maar het wordt aanbevolen om te proberen te slagen in de vroege jaren omdat ze meer energie hebben in hun jeugd.

Alles wat ze moeten realiseren, moet uitkomen, anders zijn ze ongelukkig. Geen obstakels zijn voor hen een probleem; ze leggen alles voor je neer en staren naar het doel. Ze vertrouwen hun plannen of gevoelens niet. Ze zullen snel iets opgeven dat ze leuk vinden, maar in ruil daarvoor moeten ze meer en beter worden.

Ongetwijfeld zijn deze mensen volhardend, wilskrachtig, wijs, spiritueel, soms onzeker, maar ook een materialist (ze houden van geld en weten hoe ze ermee om moeten gaan. Ze krijgen meestal alles wat ze willen, alleen als ze zich wijden aan het bepaalde doel ; maar zijn erg goed in het beheersen van hun gevoelens, zelfs jegens hun kinderen.

Hou van compatibiliteit

Zoals alle Steenbokken zijn mensen van 17 januari die mensen die een sterke en veilige liefdesverbinding nodig hebben, zodat ze zich veilig en compleet kunnen voelen. Ze zullen hun hart nooit aan een volslagen vreemde geven; ze zijn bang dat zij het eerst worden gekwetst. Deze mensen hebben tijd nodig om ervoor te zorgen dat ze niet worden afgewezen, zodat ze de eerste zijn die hun toekomstige partners leren kennen.Misschien is de beste manier om ze in liefde te beschrijven, dat het gepassioneerde mensen zijn die bedekt zijn met koud en kalm gedrag (dit is geen realistisch beeld van hen). Wanneer ze zich uiteindelijk overgeven aan hun partners, zijn ze fantastische supporters van de personen van wie ze houden; ze zullen alles voor ze doen, niets is te moeilijk voor ze.

Verliefd zijn ze echt en kunnen ze het beste worden gecombineerd met partners die met hen een klein en liefdevol paradijs willen creëren, waar ze samen met de passie en een glimlach van zullen genieten.

In vriendschappen willen mensen die geboren zijn op 17 januari graag dingen onder controle hebben en eisen dat iedereen in hun omgeving op de juiste manier handelt. Ze hebben vrienden nodig die solide zijn als een muur, die veiligheid en waarde hechten aan wat echt belangrijk en nuttig is.

Doel en carrière

Individuen die op 17 januari zijn geboren, zijn ambitieus en vastberaden, dus ze hebben een baan nodig die de mogelijkheid biedt voor echt succes, niets minder interessant voor hen, alleen topposities.

Het zijn in feite mensen die verantwoordelijkheid nemen voor bijna alles, het zijn harde werkers, geen twijfel mogelijk; en ze zijn fantastisch als collega’s en bazen.

Voor elke nieuwe stap is het goed om te berekenen of ze iets opleveren. Ze zijn fundamenteel en georganiseerd, ze beheren vaak alles wat ze hun toevertrouwen. Ze willen de beste zijn en hun mogelijkheden kunnen evalueren. Ze gaan niet hals over kop door de muur; ze plannen wijselijk en gaan veilig naar hun succes.

Zoals bijna alle Steenbokken, een sterrenbeeld waartoe deze mensen behoren, hebben ze ook uitstekende budgetvaardigheden, kunnen ze geld besparen omdat ze zich veilig moeten voelen en om veilig te zijn, moeten ze een aanzienlijk bedrag op zak hebben.

De beroepsbelangen van deze personen kunnen politieagenten, soldaten, directeuren, financieel managers, managers, kunstenaars, componisten, schilders, beeldhouwers en accountants zijn.

Symbolen, geluksgetallen en kleuren

Wat alle Steenbokken betreft, de heersende planeet is Saturnus en het is de planeet die koude, duisternis, beperkingen en verzaking brengt, maar ook de veranderingen die positief en bevestigend kunnen zijn. Dit is de reden waarom deze mensen kalm en geduldig zijn en ze lang genoeg kunnen wachten om het doel te bereiken dat ze voor ogen hadden.

Ze zijn niet onwetend over illusies; ze zijn nuchter zo koud als hun heerser Saturnus. Maar één ding moet worden vermeld, en dat is het feit dat hun heersende planeet Saturnus hen nooit spirituele verheffing en inzichten ontneemt.

Hun kleur is zwart of wit, en zeggen dat hier toegepast kan worden is dat Steenbok niet saai is, hij is betrouwbaar. Dit geldt ook voor de mensen die op 17 januari geboren zijn.

Historische gebeurtenissen op 17 januari

De geschiedenis van de mens is lang, opwindend, verdrietig en gelukkig tegelijk; we zouden bepaalde dagen of jaren minder gelukkig kunnen noemen, andere meer, maar ze hebben allemaal een onvermijdelijke impact op de mens.

In het jaar 1377 – Paus Gregorius XI vernieuwde de pauselijke zetel in Rome en daarmee beëindigde hij de ‘gevangenschap’ van de paus. De positie van de paus werd voor latere jaren verplaatst naar Avignon (in Frankrijk).In het jaar 1562 – Het Edict van Saint-Germaine (oftewel januari Edict) werd van kracht, dat de Hugenoten (Protestanten) in Frankrijk erkende. Op dezelfde dag vormden de leiders van de katholieke hertog en de kardinaal van Lotharingen de Unie (later bekend als de Heilige Liga), die de uitvoering van de proclamatie blokkeerde en religieuze oorlogen veroorzaakte. Die oorlogen duurden alleen al in Frankrijk 36 jaar.

In het jaar 1773 redde de Engelse zeeman James Cook de Antarctische Cirkel per boot “Resolution”.

In het jaar 1919 – de Poolse componist Ignati Jan Paderewski, een grote pianist van zijn tijd, die in latere jaren de eerste premier van Polen wordt die na de Eerste Wereldoorlog werd opgericht

In 1945 bevrijdden Sovjettroepen en Poolse patriottische troepen Warschau van de Tweede Wereldoorlog, meer dan vijf jaar na de val van de Poolse hoofdstad in handen van Duitse nazi’s.

In het jaar 1959 besloten Senegal en Frans-Soedan een federale staat te vormen, de Republiek Mali. Het besluit is in april van datzelfde jaar in werking getreden.

In het jaar 1961 werd Patrick Lumumba, de voormalige premier van Congo, de schepper van de onafhankelijkheid van dat land, vermoord en werd hij herinnerd als een symbool van de strijd tegen het kolonialisme en de held van ‘zwart Afrika’. Hij werd op 5 september 1960 uit de functie van premier verwijderd en op 1 december gevangengenomen door de soldaten van generaal Mobutu en naar Katanga gebracht, waar hij werd gedood.

In het jaar 1966 – Bij een crash boven Spanje doodden een Amerikaanse bommenwerper “B-52” en een Spaans vliegtuig met brandstofaanvoer acht mensen en werd de aanvaller gedwongen een niet-exploderende waterstofbom in de Atlantische Oceaan te verwijderen.In het jaar 1991 voerden de Amerikaanse en westerse bondgenoten de tweede en derde golf van massale bombardementen uit op doelen in Irak en Koeweit in de Golfoorlog; en in ruil daarvoor explodeerden drie Iraakse raketten “Scud” in Tel Aviv.

In het jaar 1995 – Bij een aardbeving die het bredere gebied van de Japanse stad Kobe trof, werden meer dan 6.400 mensen gedood en werd materiële schade geschat op $ 85,5 miljard.

In het jaar 1997 – In Dublin verklaarde de rechtbank het eerste echtscheidingshuwelijk in de geschiedenis van Ierland, gebaseerd op de wet die werd goedgekeurd in een referendum, waar de Rooms-Katholieke Kerk fel tegen was.

In het jaar 2002 – Bij de vulkaanuitbarsting van de Nyiragongo-vulkaan in de Democratische Republiek Congo werden de stad Goma en de omliggende dorpen vernietigd, het totale dodental bedroeg meer dan 100 mensen en tienduizenden verloren hun huis.

In 2002 stierf de Spaanse schrijver Kamilio Hose Sela, de winnaar van de Nobelprijs voor de Literatuur, in 1989. Hij is de auteur van de roman “The Family of Pascal Duarte”.

In het jaar 2005 stierf de voormalige leider van de Chinese Communistische Partij, Jao Ziyang, die zich in 1989 verzette tegen het gebruik van militair geweld tegen studenten die demonstreerden op het Tiananmen-plein in Beijing, op zoek naar democratisering van het land.

Show Buttons
Hide Buttons