Guava gezond: Lees hier de 19 voordelen

Guava gezond: Lees hier de 19 voordelen

Guava gezond

1. Guava helpt bij het beheersen van diabetes.

Guava heeft een lage glycemische index, wat hoge bloedsuikerspiegels voorkomt. Het hoge vezelgehalte helpt ook de bloedsuikerspiegel onder controle te houden. Vezels kunnen ook constipatie voorkomen, een veelvoorkomend probleem waarmee mensen met diabetes worden geconfronteerd.

Een Indiase studie wees uit dat guave helpt de bloedsuikerspiegel en het cholesterolgehalte in het bloed te verlagen. Dit verkleint de kans op diabetes. Dierstudies hebben aangetoond dat guavebladextract antihyperglycemische effecten heeft op type 2 diabetes.

2. Guave is goed voor de gezondheid van het hart.

De vezels in guave verlagen het slechte cholesterol, wat kan bijdragen aan hartaandoeningen. Het kalium in deze vrucht helpt de bloeddruk te verlagen.

De polysachariden in guavebladeren werken als antioxidanten en bestrijden oxidatieve stress. Omdat oxidatieve stress een van de belangrijkste oorzaken van hartfalen is, is het belangrijk om ermee om te gaan.

Guavebladthee kan atherosclerose helpen voorkomen.3. Guave is goed voor de spijsvertering.

Een van de voordelen van guave is dat het goed is voor de spijsvertering. Guava kan ongeveer 12% van de aanbevolen voedingsvezels leveren.

Volgens de medische literatuur kan guave ook diarree behandelen vanwege zijn antibacteriële en krampstillende eigenschappen.

De antibacteriële eigenschappen van guave kunnen schadelijke darmmicroben bestrijden en mogelijk spijsverteringsinfecties voorkomen.

4. Guave helpt de immuniteit te versterken.

Guava bevat immuniteitsverhogende eigenschappen. Guave is rijk aan vitamine C. Onderzoek toont aan dat vitamine C helpt de immuniteit te versterken en ziekteverwekkende pathogenen te bestrijden.

Vitamine C beschermt ook de lichaamscellen tegen schade. Dit kan het risico op ziekten zoals artritis, kanker en sommige vormen van hartaandoeningen verminderen.

Een studie toonde aan dat guave antibacteriële eigenschappen heeft die slechte bacteriën en virussen in het lichaam kunnen doden.

5. Guava heeft de eigenschappen om menstruatiesymptomen te verlichten.

In één onderzoek ervoeren 197 vrouwen met dysmenorroe verlichting na het regelmatig innemen van guave-extract.Een andere studie vond krampstillende effecten van guavebladextract. Het extract kan spasmen van de gladde spieren van de baarmoeder verlichten.

6. Guava heeft voordelen voor gewichtsverlies.

Direct onderzoek op dit gebied ontbreekt. Het vezelgehalte van fruit kan u echter helpen gewicht te verliezen. Een middelgrote guave bevat ongeveer 38 calorieën, dus het is gunstig voor gewichtsverlies.

7. Guava helpt het risico op kanker te verminderen.

Naast vitamine C bevat guave ook lycopeen. Deze twee antioxidanten helpen het risico op kanker te verminderen. Dit kan de groei van kankercellen voorkomen. Guava is bijzonder effectief bij de behandeling van borst- en prostaatkanker.

Guave bevat ook vezels. Deze voedingsstof helpt het risico op aambeien en darmkanker te verminderen.

Ander onderzoek suggereert dat guavebladextract ook kan helpen het risico op kanker te verminderen.

8. Guava beschermt de huid tegen rimpels en vroegtijdige veroudering.

Guava heeft ook voordelen voor de huid. Guave is rijk aan antioxidanten. Deze verbindingen kunnen uw huid beschermen tegen UV-schade en mogelijk de tekenen van veroudering vertragen. Vitamine A en C in guave helpen de elasticiteit van de huid te vergroten.

Guavebladextract heeft ook ontstekingsremmende eigenschappen die helpen bij de behandeling van acne.

9. Guave is goed voor de gezondheid van het oog.

Guava komt ook de gezondheid van het oog ten goede. Vitamine A in guave kan het gezichtsvermogen verbeteren. Van deze voedingsstof is bekend dat het het risico op staar en maculaire degeneratie vermindert. Bovendien draagt ​​vitamine C, dat overvloedig aanwezig is in deze vrucht, bij aan een beter gezichtsvermogen.

10. Guava is gunstig tijdens de zwangerschap.

Het foliumzuur en vitamine B9 in guave bevorderen de ontwikkeling van het zenuwstelsel van de baby en voorkomen aandoeningen van het zenuwstelsel.

11. Guava heeft stressverlichtende eigenschappen.

Een van de unieke voordelen van guave zijn de stressverlichtende eigenschappen. Deze vrucht bevat magnesium. Van deze voedingsstof is bekend dat het de zenuwen en spieren in het lichaam ontspant en stress verlicht. Sommige onderzoeken zeggen dat magnesium kan helpen bij het verlichten van angst bij individuen, maar in dit opzicht is meer onderzoek nodig.

12. Guava helpt bij de cognitieve functie.

Guava bevat vitamine B6 en B3, waarvan bekend is dat ze de cognitieve gezondheid bevorderen. Van vitamine B6 is aangetoond dat het het risico op dementie, cognitieve achteruitgang en depressie vermindert. In dierstudies is aangetoond dat vitamine B3 de neurodegeneratie verbetert.

13. Guave is goed voor hoestpreventie.

Guavebladextract heeft hoestonderdrukkende eigenschappen. In een onderzoek bij ratten en varkens verminderden extracten van de bladeren de hoestfrequentie.14. Guave kan diarree helpen behandelen.

Studies hebben aangetoond dat guavebladextract de groei van Staphylococcus aureus, een veelvoorkomende oorzaak van diarree, remt. Guavebladthee is eigenlijk een veel voorkomende remedie tegen diarree. Guavebladthee vermindert dunne ontlasting en vermindert buikpijn, waardoor sneller herstel mogelijk is.

De antibacteriële eigenschappen van guave helpen het spijsverteringskanaal te zuiveren en remmen de groei van micro-organismen en bacteriën. De vezels in deze vrucht verbeteren ook een goede uitscheiding en spijsvertering.

15. Guave is goed voor de mondgezondheid.

Een ander voordeel van guave zijn de orale gezondheidseigenschappen. Guavebladeren hebben antibacteriële, ontstekingsremmende en pijnstillende eigenschappen die tandpijn kunnen helpen verlichten.

De bladeren kunnen ook worden gebruikt om parodontitis te behandelen. Guavebladeren zijn effectief in het voorkomen en behandelen van orale problemen vanwege hun anti-plaque eigenschappen. Herbalisten raden aan om zachte guavebladeren te gebruiken om de mondhygiëne te behouden. De bladeren hebben antibacteriële, pijnstillende en ontstekingsremmende eigenschappen die tandvleesontsteking helpen verminderen. Guavebladeren kunnen ook worden gebruikt om tandvlees en mondzweren te behandelen.

16. Guave is goed voor de gezondheid van de schildklier.

Guave is een goede bron van koper, wat belangrijk is voor de gezondheid van de schildklier, het reguleren van hormonen en de functie van het orgaansysteem. Koper helpt bij het reguleren van de productie en opname van hormonen die de schildklierfunctie regelen.

Guava bevat ook kalium en krachtige ontstekingsremmende eigenschappen die de schildklierfunctie kunnen helpen verbeteren.

17. Guave is goed voor de gezondheid van de botten.

Een ander voordeel van guave is dat het goed is voor de gezondheid van de botten. Guave is een rijke bron van micronutriënten zoals koper, ijzer en mangaan, die belangrijk zijn voor botvorming en -versterking. Regelmatige consumptie van guave kan de ontwikkeling van ouderdomsziekten zoals osteoporose helpen voorkomen. Mangaan is ook een zeer belangrijk element in het lichaam, dat helpt bij het eiwitmetabolisme, de vorming van collageen en de functie van het zenuwstelsel.18. Guava verlaagt het cholesterolgehalte.

Guave bevat een stof genaamd pterostilbeen die het cholesterolgehalte kan verlagen. Naast deze effecten is bekend dat pterostilbeen beschermende eigenschappen heeft tegen cognitieve achteruitgang. Ook kunnen de saponinen die aanwezig zijn in guave de opname van cholesterol blokkeren.

19. Guava helpt de zuurgraad in het lichaam te verminderen.

Guava heeft ook het voordeel dat het de zuurgraad vermindert. Guavezaadextract bevat een mengsel van polyfenolen met antioxiderende en ontstekingsremmende eigenschappen die nierproblemen helpen behandelen. Het hoge watergehalte van guave induceert urineren, wat de zuurgraad veroorzaakt door urinezuur aanzienlijk kan verminderen. Het helpt ook om urinezuur uit het lichaam te verwijderen, waardoor stress en druk op de nieren wordt verminderd.

Bijwerkingen van guave

Net als andere vruchten is guave rijk aan een soort suiker die fructose wordt genoemd en die gas veroorzaakt. Helaas is ons lichaam niet uitgerust om grote hoeveelheden fructose te verteren en op te nemen. Als je dus te veel van deze vrucht eet, wordt er gas geproduceerd door fructose-etende bacteriën.

Ook kunnen bepaalde mensen met fructosemalabsorptie diarree of spijsverteringsproblemen krijgen bij het eten van guave.

Guave Voedingsfeiten / 100g

 • Calorieën: 68 Kcal
 • Vet: 1 g (1%)
 • Verzadigd vet: 0,3 g (2%)
 • Natrium: 2 mg (0%)
 • Koolhydraten: 14 g (5%)
 • Voedingsvezels: 5,4 g (19%)
 • Eiwit: 2,6 g (5% )
 • Calcium: 18 mg (1%)
 • IJzer: 0,26 mg (1%)
 • Kalium: 417 mg (9%)
 • Foliumzuur: 49 mcg (12%)
 • Niacine: 1,084 mg (7%)
 • Pantotheenzuur: 0,451 mg (9%)
 • Riboflavine: 0,04 mg (3%)
 • Thiamine: 0,067 mg (6%)
 • Vitamine A: 31 mcg (3%)
 • Vitamine B6: 0,11 mg (8%)
 • Vitamine C: 228,3 mg (254%)
 • Vitamine E: 0,73 mg (3%)
 • Vitamine K: 2,6 mcg (2%)
 • Koper: 0,23 mg (26%)
 • IJzer: 0,26 mg (1%)
 • Magnesium: 22 mg (6%)
 • Mangaan: 0,15 mg (7%)
 • Fosfor: 40 mg (6%)
 • Selenium: 0,6 mcg (1%)
 • Zink: 0,23 mg (2%)
 • Cholesterol: 0 mg (0%)

% is een percentage van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.

Show Buttons
Hide Buttons