Is krab gezond? Lees hier de 11 voordelen

Is krab gezond? Lees hier de 11 voordelen

Is krab gezond

1. Krabben zijn goed voor de gezondheid van de botten.

Fosfor is het meest voorkomende mineraal in het menselijk lichaam en is een belangrijk element voor tanden en botten. Voedingsmiddelen met een hoog fosforgehalte, zoals krabben, kunnen erg belangrijk zijn als u een hoog risico op osteoporose loopt of een actieve levensstijl wilt.

2. Krabben zijn goed voor de cognitieve gezondheid.

Krabben bevatten een verscheidenheid aan voedingsstoffen, waaronder koper, vitamine B2, selenium en omega-3-vetzuren, waardoor ze een geweldig voedsel zijn voor de cognitieve functie en de activiteit van het zenuwstelsel. Deze voedingsstoffen beschermen het zenuwstelsel en verminderen ontstekingen en tandplak in de zenuwbanen.

3. Krabben zijn goed voor de gezondheid van het hart.

Krabben zijn rijk aan omega-3-vetzuren, die kunnen helpen het cholesterolgehalte in evenwicht te brengen en ontstekingsremmende eigenschappen door het hele lichaam te bevorderen. Deze eigenschappen kunnen de bloeddruk verlagen en de belasting van het hart verminderen, waardoor de ontwikkeling van atherosclerose wordt voorkomen. Dit kan het risico op een hartaanval en beroerte verminderen.

4. Krabben helpen bij het wegwerken van ontstekingen.

Krabben bevatten veel mineralen en voedingsstoffen die ontstekingen kunnen verminderen. Deze voordelen zijn te danken aan de omega-3-vetzuren, koper en selenium die aanwezig zijn in krabben.5. Krabben helpen de immuniteit te verhogen.

Selenium kan direct in verband worden gebracht met het stimuleren van de activiteit van het immuunsysteem en kan ook fungeren als een antioxidant die het lichaam beschermt tegen chronische ziekten. Antioxidanten kunnen vrije radicalen vinden en neutraliseren die cellulaire mutaties kunnen veroorzaken. Selenium en riboflavine, die overvloedig aanwezig zijn in krabben, kunnen de productie van antioxidanten in het lichaam verhogen.

6. Krab heeft ontgiftende eigenschappen.

Een ander voordeel van krab is dat het ontgiftende eigenschappen heeft. Het immuunsysteem van ons lichaam kan niet alles en de nieren en lever zijn verantwoordelijk voor het bloed en andere ontgifting van het lichaam. De fosforgehaltes in krabben helpen de nierfunctie te verbeteren. Dit is geweldig voor het versnellen van de afgifte van gifstoffen uit het lichaam en het verbeteren van de algehele metabolische effici├źntie.

7. Krabben helpen de bloedsomloop in het lichaam te vergroten.

Koper heeft verschillende functies die belangrijk zijn voor de normale orgaanfunctie. Zo speelt koper een belangrijke rol bij de opname van ijzer in de darm, een van de belangrijkste mineralen in ons lichaam. IJzer speelt een belangrijke rol bij de aanmaak van rode bloedcellen, dus het bevordert de bloedsomloop en zorgt ervoor dat zuurstof alle delen van het lichaam kan bereiken. Dit kan de snelheid van celgenezing en hergroei na verwonding of ziekte verhogen.

8. Krabben helpen kanker te voorkomen.

Studies hebben aangetoond dat krabben kanker kunnen helpen voorkomen vanwege hun rijke seleniumgehalte. Selenium, een krab-antioxidant, remt de kankerverwekkende effecten van kwik, arseen en cadmium, wat kan leiden tot tumorgroei en kanker bij mensen. Hoe hoger uw seleniumgehalte, hoe lager uw risico op kanker.

9. Krab heeft de eigenschap het bloedsuikermetabolisme te verbeteren.

Krabben hebben voordelen bij het verbeteren van het bloedsuikermetabolisme. Dit komt omdat chroom het bloedsuikermetabolisme verbetert, wat helpt de bloedsuikerspiegel in het lichaam te verlagen. Chroom bevordert de werking van insuline en voorkomt de ontwikkeling van diabetes.

10. Krabben helpen het cholesterolgehalte onder controle te houden.

Een ander voordeel van krabben is hun cholesterolgezondheidseigenschappen. De chroomvoedingsstof die in krabben wordt aangetroffen, helpt het goede HDL-cholesterolgehalte in het lichaam te verhogen. Het verhogen van het goede cholesterol in het lichaam helpt het risico op een hartaanval, beroerte en coronaire hartziekte te minimaliseren.

Ook helpen de sterolen die in krabben worden aangetroffen, de opname van cholesterol en vetten in ander voedsel te beteugelen. Omega-3-vetzuren van krab helpen de niveaus van triglyceriden en slechte LDL-cholesterol te verlagen, die normaal de slagaderwanden verstoppen.

11. Krabben bevatten weinig kwik.

Een van de grootste problemen bij het eten van een dieet dat rijk is aan zeevruchten, is blootstelling aan kwik. Gelukkig wordt krab beschouwd als een van de veiligste zeevruchten in termen van kwikgehalte.

De voordelen van krabben vanuit voedingsoogpunt

1. Krabben zijn een geweldige bron van eiwitten.

Krabben zijn een van de beste bronnen van eiwitten. Ons lichaam heeft eiwitten nodig om spieren, botten, haar, huid en bloed op te bouwen en te genezen.

2. Krabben zijn rijk aan omega-3 vetzuren.

Omega-3-zuren hebben veel gezondheidsvoordelen. Allereerst verlaagt het de bloeddruk en vermindert het de kans op het ontwikkelen van hartaandoeningen. Omega-3 vetzuren helpen ook bij het verminderen van triglyceriden (een soort vet dat in het bloed wordt aangetroffen).

Ongecontroleerde triglycerideniveaus in het lichaam kunnen de kans op een beroerte en hartaandoeningen vergroten. De American Heart Association beveelt aan om minstens twee keer per week vis met omega-3 te eten.

3. Krabben bevatten selenium.

Selenium, dat vaak wordt aangetroffen in schaaldieren, wordt ook in overvloed aangetroffen in krabben.

Selenium speelt een belangrijke rol in het afweersysteem van menselijke antioxidanten en voorkomt schade aan cellen en weefsels.

Selenium speelt ook een belangrijke rol bij de werking van het immuunsysteem en de stofwisseling van het schildklierhormoon.

4. Krabben bevatten riboflavine (vitamine B2).

Riboflavine (vitamine B2) is belangrijk voor de aanmaak van rode bloedcellen, het bevorderen van normale groei en het onderhoud van de huid, ogen en het zenuwstelsel.

Riboflavine speelt ook een rol bij de opname van ijzer in het spijsverteringskanaal en ondersteunt de activiteit van antioxidanten.5. Krabben bevatten koper en fosfor.

Krabben zijn erg rijk aan koper. Koper is betrokken bij de opname, opslag en stofwisseling van ijzer.

Het is ook belangrijk voor de vorming van rode bloedcellen en houdt botten, bloedvaten, zenuwen en immuunsysteem gezond.

Fosfor is een belangrijk mineraal voor botten en tanden, dus het is belangrijk voor de gezondheid en ontwikkeling van het skelet. Fosfor is betrokken bij de meeste stofwisselingsprocessen in het lichaam, waaronder de nierfunctie, celgroei en samentrekking van de hartspier.

Nadelen/bijwerkingen van krab

Hoewel krabben veel gezondheidsvoordelen hebben, kunnen ze enkele nadelen en bijwerkingen hebben.

 • Sommige mensen kunnen een allergische reactie op krabben hebben.
 • Rauwe krabben verhogen de kans op voedselvergiftiging bij zwangere vrouwen, kinderen en sommige volwassenen.
 • Krabben bevatten cholesterol en natrium. De schade kan opwegen tegen de voordelen, vooral voor degenen die verband houden met hart- en vaatziekten of een hoog cholesterolgehalte. Zorg ervoor dat u consumeert na overleg met een professionele arts.

Krab Voedingsfeiten / 100g

 • Calorie├źn: 90 Kcal
 • Vet: 1,2 g (2%)
 • Cholesterol: 55 mg (18%)
 • Natrium: 539 mg (23%)
 • Koolhydraten: 0 g (0%)
 • Eiwit: 19 g (38%)
 • Calcium: 26 mg (2 %)
 • IJzer: 2,5 mg (14%)
 • Kalium: 173 mg (4%)
 • Foliumzuur: 44 mcg (11%)
 • Niacine: 2,5 mg (16%)
 • Pantotheenzuur: 0,35 mg (7%)
 • Riboflavine: 0,2 mg (15 %)
 • Thiamine: 0,08 mg (7%)
 • Vitamine A: 45 mcg (5%)
 • Vitamine B12: 9 mcg (375%)
 • Vitamine B6: 0,15 mg (12%)
 • Vitamine C: 7 mg (8%)
 • Koper: 0,57 mg (63%)
 • Magnesium: 49 mg (12%)
 • Mangaan: 0,03 mg (1%)
 • Fosfor: 133 mg (19%)
 • Selenium: 34,6 mcg (63%)
 • Zink: 2,80 mg (25%)

% is een percentage van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.

Show Buttons
Hide Buttons